Krychu_Szprotawa Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Domyślam się, że jest to wolant od niemieckiego samolotu, gdyż przedmiot został znaleziony w obrębie byłego poniemieckiego lotniska. Mam pytanie od jakiego samolotu może pochodzić?Z góry dziękuję za id.
lefa Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Rozumiem ze kolega sobie jaja robi?Nie wyobrażam sobie zamontowania tego uządzenia w samolocie.Nawet Niemiec nie dokonałby tego w swej madrości bo to częśc baterii prysznicowej.
Breslau74 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Od Szybowca transportowego lub desantowego jak kto woli.ps.. jeżeli niektórzy widzą tu baterię od prysznica ,to co się dziwić Amerykanom którzy widzą w kałuży błota Elvisa.. brak słów.zamaiast pisać bzdury lepiej nic nie piszcie.pozdrawiam. Breslau74
bandolero Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Może by tak Lefa się odezwał i przeprosił wszystkich, których obraził, a także za swą ignorancję, bezmyślność i zaśmiecanie forum aroganckimi uwagami?
wm Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Niewiem co kolegów śmieszy ale chyba to nie jest bateria przysznicowa a to co wygląda na sitko prysznicowe jest chyba wtyczką elektryczną. Krzychu daj lepszej jakości zdięcia i napisów powinny gdzieś być.Troche dziwnie to wygląda rzeczywiście przypomina baterie :-)Jeśli to wolant to większej maszyny.
zyg-zag Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Uśmiałem się z tej baterii :) - to jest wolant.
Krychu_Szprotawa Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam, dzięki za zainteresowanie tematem, widze ze niektórzy zabłysneli swoją głupotą twierdząc, że to bateria od prysznica.Nie jestem w stanie, zrobić lepszych zdjęć gdyż jest to fant znajomego.PS. Kolego ERWIN zgadłeś, fant z lotniska koło Żagania.Pozdrawiam.
pelikan85 Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 dobra Panowie ja też od razu poznałem w przedmiocie baterie, ,kran, kurek jak zwał tak zwał ale nie nabijajcie się z kolegi.Fakt jest faktem ile razy sobie ubzduraliście w momencie wyciągania fanta że jest czymś do czego nawet podobny nie jest?pozdrawiam
Swiety82 Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Przy zakładach mięsnych? tam jest dostępna tylko połowa całego lotniska, niestety.
Krychu_Szprotawa Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Dokładnie nie wiem gdzie znajomy go znalazł bo nie byłem z nim na wykopkach w tym czasie, mówił mi, że ten fant trafił na Tomaszowie.
martini Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 hahahah:D:D bateria prysznicowa? chyba dla samobójców bo pod prądem:P wyraźnie widać uchwyty i styki elektryczne.
lefa Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Dzięki za dobre słowo.Montujta to do samolota.
lefa Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Panie Martini wskaż Pan te styki.Zdemontowałem parę sztuk takich wolantów"
lefa Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Acha i żaden wolant" nie był demontowany z samolotu.
martini Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 proszę bardzo, na tym zdjęciu. Widoczne jest numerowanie styków. Teraz weź zwykłą wtyczkę din, tam też zobaczysz numerowanie styków. A teraz, pokaż mi element baterii prysznicowej z numerowaniem otworków w słuchawce prysznicowej. Bateria? ok, ale coś krótki ten wężyk:D:D
lefa Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Panie Martini jak ktoś chce cos zobaczyc to zobaczy.W czasie prac zdemontowałem kilka takichwolantów".Gwarantuję Panu że żaden nie miał styków(takich jak Pan widzi).Proszę sie zastanowic na jakiego niemca wykonano to podcięcie z lewym elemencie?Pewnie po to aby pilot" miał gdzie połozyc fajkę?
lefa Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Tfu cholera w prawym miało byc.Przepraszam za błąd ale nie ma mozliwości edytowania postów.
martini Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 a, o to chodzi. no cóż, wczoraj tego nikt nie zakopał... prawie 70 lat w ziemi może zrobić swoje
Kiler Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 A widzial ktos z was prysznic tylko z 6 wielkimi dziurami? Bo ja nie.Rozwala mnie tez tlumaczenie, ze duzo takich rozebralem. A ja duzo uwolnilem psow ze zlotych lancuchow. I co z tego wynika?
lefa Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Panie Martini proponuję Panu udanie sie do łazienki zdjecie słuchawki prysznicowej z uchwytu" i przyjżenie sie temu.Potem proszę o teorie co potrafi wykonac ziemia "przez 70 latr.
zebu74 Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 uchwyty sa wyraznie wyprofilowane pod dłoń" co w baterii jest conajmiej zbedne.Ta słuchawka z wężykiem wyglada mi na mikrofon z przewodem i zapewne ustawiony był niegdys w pozycji pionowej.pzdr
Swiety82 Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Dwie sprawy:1. Kolega kopijnik podpowiedział, że na wtyczce(czy jak kto woli-prysznicu) znajdują się sygnatury producenta-foto mogłoby pomóc dojść po kodach do producenta i przeznaczeniu danego wolanta...2. Krychu, przejrzyj poniższe fotki, są tam zdjęcia z lotniska z Gozdnicy pod Iłową, pooglądaj maszyny, nie twierdzę że identyczne były na żagańskim lotnisku, natomiast może ktoś się dopatrzy typów samolotów i podpowie, czy z takowych ten wolant może pochodzić.http://www.historic.de/Militar/22.%20ID/22IDGeschichte/Polen/vorPolen/IR16vorPolen.htmPozdrawiam!
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Domyślam się, że jest to wolant od niemieckiego samolotu, gdyż przedmiot został znaleziony w obrębie byłego poniemieckiego lotniska. Mam pytanie od jakiego samolotu może pochodzić?
Z góry dziękuję za id.
49 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.