Skocz do zawartości
  • 0

ster, wolant od niemieckiego samolotu? id

Krychu_Szprotawa

Pytanie

Napisano

Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Domyślam się, że jest to wolant od niemieckiego samolotu, gdyż przedmiot został znaleziony w obrębie byłego poniemieckiego lotniska. Mam pytanie od jakiego samolotu może pochodzić?

Z góry dziękuję za id.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Rozumiem ze kolega sobie jaja robi?
Nie wyobrażam sobie zamontowania tego uządzenia w samolocie.Nawet Niemiec nie dokonałby tego w swej madrości bo to częśc baterii prysznicowej.
Napisano
Od Szybowca transportowego lub desantowego jak kto woli.

ps.. jeżeli niektórzy widzą tu baterię od prysznica ,to co się dziwić Amerykanom którzy widzą w kałuży błota Elvisa.. brak słów.

zamaiast pisać bzdury lepiej nic nie piszcie.

pozdrawiam. Breslau74
Napisano
Może by tak Lefa się odezwał i przeprosił wszystkich, których obraził, a także za swą ignorancję, bezmyślność i zaśmiecanie forum aroganckimi uwagami?
Napisano
Niewiem co kolegów śmieszy ale chyba to nie jest bateria przysznicowa a to co wygląda na sitko prysznicowe jest chyba wtyczką elektryczną. Krzychu daj lepszej jakości zdięcia i napisów powinny gdzieś być.Troche dziwnie to wygląda rzeczywiście przypomina baterie :-)Jeśli to wolant to większej maszyny.
Napisano
Witam, dzięki za zainteresowanie tematem, widze ze niektórzy zabłysneli swoją głupotą twierdząc, że to bateria od prysznica.
Nie jestem w stanie, zrobić lepszych zdjęć gdyż jest to fant znajomego.

PS. Kolego ERWIN zgadłeś, fant z lotniska koło Żagania.

Pozdrawiam.
Napisano
dobra Panowie ja też od razu poznałem w przedmiocie baterie, ,kran, kurek jak zwał tak zwał ale nie nabijajcie się z kolegi.Fakt jest faktem ile razy sobie ubzduraliście w momencie wyciągania fanta że jest czymś do czego nawet podobny nie jest?
pozdrawiam
Napisano

proszę bardzo, na tym zdjęciu. Widoczne jest numerowanie styków. Teraz weź zwykłą wtyczkę din, tam też zobaczysz numerowanie styków. A teraz, pokaż mi element baterii prysznicowej z numerowaniem otworków w słuchawce prysznicowej. Bateria? ok, ale coś krótki ten wężyk:D:D

Napisano
Panie Martini jak ktoś chce cos zobaczyc to zobaczy.W czasie prac zdemontowałem kilka takichwolantów".Gwarantuję Panu że żaden nie miał styków(takich jak Pan widzi).Proszę sie zastanowic na jakiego niemca wykonano to podcięcie z lewym elemencie?Pewnie po to aby pilot" miał gdzie połozyc fajkę?
Napisano
A widzial ktos z was prysznic tylko z 6 wielkimi dziurami? Bo ja nie.
Rozwala mnie tez tlumaczenie, ze duzo takich rozebralem. A ja duzo uwolnilem psow ze zlotych lancuchow. I co z tego wynika?
Napisano
Panie Martini proponuję Panu udanie sie do łazienki zdjecie słuchawki prysznicowej z uchwytu" i przyjżenie sie temu.Potem proszę o teorie co potrafi wykonac ziemia "przez 70 latr.
Napisano
uchwyty sa wyraznie wyprofilowane pod dłoń" co w baterii jest conajmiej zbedne.Ta słuchawka z wężykiem wyglada mi na mikrofon z przewodem i zapewne ustawiony był niegdys w pozycji pionowej.pzdr
Napisano
Dwie sprawy:

1. Kolega kopijnik podpowiedział, że na wtyczce(czy jak kto woli-prysznicu) znajdują się sygnatury producenta-foto mogłoby pomóc dojść po kodach do producenta i przeznaczeniu danego wolanta...

2. Krychu, przejrzyj poniższe fotki, są tam zdjęcia z lotniska z Gozdnicy pod Iłową, pooglądaj maszyny, nie twierdzę że identyczne były na żagańskim lotnisku, natomiast może ktoś się dopatrzy typów samolotów i podpowie, czy z takowych ten wolant może pochodzić.
http://www.historic.de/Militar/22.%20ID/22IDGeschichte/Polen/vorPolen/IR16vorPolen.htm
Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie