Schivelbein Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 Wg. mnie bardzo fajny i ciekawy film co wy o nim sądzicie ?
Kurt Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 tu wspominano o tym filmie http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=582996#605084
KRANIK Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 leci na tvn-ie ale jakby ktoś chciał nagrać na video to tu jest link :)http://peb.pl/sensacyjne-przygodowe/108160-megaupload-rapidshare-jeniec-tak-daleko-jak.html
*adi* Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Swietne kino,bardzo realistyczne.Czy znzne sa jakies pamietniki lub ksiazka osoby ktorej udalo sie uciec,jezeli komus wogole sie udalo.
Manierkarz Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Mój pradziadek w 39 roku walczył we Lwowie. NIedługo do tego dojde... :) Wzieli go do niewoli i zawiezli do miejscowości Równe gdzieś w okolicach Lwowa. Ustawili ich w rzędzie i nkwd sprawdzało po rękach kto leci do katynia a kto na sybir. Mocne ręce - Chłop,nie inteligent - sybirDelikatne ręce - inteligent - katyńKolega mojego pradziadka był fryzjerem i miał delikatne ręce i mu się nie udało :(Pradziadek mój właśnie uciekł z takiego transportu na sybir ale musiało to być niedaleko na ukrainie bo wrócił pieszo do rodziny.Pozdrawiam Manierkarz
Swiety82 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Najbardziej podoba mi się zakończenie w tym filmie, ogólnie bardzo przyjemnie się go ogląda.
Manierkarz Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Też mi się najbardziej podoba koniec filmu al i poczatek w wagonie
wulfgar Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Film wg mnie to lukrowana tandeta. Co innego ksiazka J.M. Bauera o tym samym tytule. Wyszła pare lat temu. Ksiazke mozna polecić w ciemno. A film lepiej zapomnieć...wyszła ckliwa berbelucha dla kucharek.
Paweł80 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Ty wulfgar widzę na jakiegoś krytyka filmowego forum wyrastasz:) a jakie filmy wg Ciebie nie są lukrowane" pozdro
wulfgar Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 chocy tuhttp://www.odkrywca-online.pl/zbior-filmow-wojennych,610439.html#610439
Swiety82 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Wedle gustu i tyle. Tobie się podoba, mi nie i na odwrót. Aspekty historyczne to jedno, a dobry film drugie. Wg mnie film jest ciekaw i wart uwagi, i nikt mi nie powie ą" i ę" o tej produkcji bo swoje wiem.Pozdro!
wulfgar Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Wiec polecam ci jak najbardziej w ciemno ksiązkę ( jesli jest jeszcze do zdobycia - pewnie ciezko..moze allegro) Josef Martin Bauer ak daleko jak nogi poniosą" .film ma z nią niewiele wspolnego poza ogólnym motywem.Film jest tylko jej wygładzoną wersją w stylu telenoweli. Ale to oczywiście moje subiektywne zdanie.
Swiety82 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Jeśli chodzi o porównanie książka/film to najbardziej podobała mi się książka Rambo (książka była pierwsza, film zrobili dopiero kilka lat po wydaniu).Dopiero o tym filmie mogę powiedzieć, że jest tylko wygładzoną wersją książki, i to naprawdę wygładzoną. Książkę wałkowałem ze 3 razy i nadal mi się podoba. Po przeczytaniu ksiązki, film tak jakby już nie to".
Klaus BOLS Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 No cuż, w książce PIErwssza Krew" Morela, Rambo z posterunku cieka wprost z pod prysznica" nagi do lasu i dopiero radzi sobie ze zdobyciem ubrania, po za tym ginie na końcu...
BRAT_MIH Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 No dzięki, może miałem ochotę przeczytać ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.