Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecka radiostacja, nadajnik?

pni

Pytanie

Napisano

Witam szanownych kolegów,
Jest to najfajniejszy fant z mojego pierwszego krótkiego wypadu w tym roku. Trafił mi się ten nadajnik lub element radiostacji nie wiem co to jest dokładnie. Sygnowane na ebonitowej części waffenamtem oraz niemieckimi napisami. Ponadto znalazłem przy nim dwa laryngofony. Cały sprzęt został najprawdopodobniej celowo zniszczony ale na szczęście w lekkim stopniu. Niemiec po prostu zdjął osłony elektroniki w środku rozerwał kabelki, rozbił część „dolną” ebonitową gdzie znajdowała się najprawdopodobniej bateria oraz wymontował z laryngofonów środek. Całość malowana na czarno. Proszę o identyfikacje tego sprzętu. Trochę szukałem w necie ale bez szczególnych efektów.
Pozdrawiam
pni

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za informacje, szukałem wiadomości o jaksimś specjalistycznym sprzęcie a tu niespodzianka zwykły telefon polowy. Dizięki za informacje.
Pozdrawiam
pni
Napisano
telefon może typowy za to laryngofon nie był jego standartowym wyposażeniem, raczej wyposażeniem dodatkowym.
Taj nie był przeróbka FF33. Odziedziczył tylko po nim bakelitową obudowę. Wnętrze bardziej przypomina polskiego AP-36.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie