ra_v Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 WitamZnalazłem taką oto szablę - opisana jako pruska.Nie wiem czy to prawda. Może ktoś będzie wiedział co to za typ i jaka?Sorki za fotkę - ale mam tylko taką i wiem, że głownia ma około 78cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandolero Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Piękny okaz, możesz dać fotkę całej, wyjętej z pochwy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 perska a pruska prawie to samo, ale prawie robi wielką różnicę ;)":))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Fotka jak ze stołu z dowodami rzeczowymi :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra_v Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 WitamTez tak myślałem, że ktoś po prostu zamiast perska opisał ją pruska. Gratuluje koledze trafnej uwagi - przedmiot jest właśnie z policji i wyląduje na aukcji - nikt po niego się nie zgłosił.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra_v Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 WitamZnalazłem taką oto szablę - opisana jako pruska.Nie wiem czy to prawda. Może ktoś będzie wiedział co to za typ i jaka?Sorki za fotkę - ale mam tylko taką i wiem, że głownia ma około 78cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 To szabla w typie szabli indo-perskich zwanych tulwar.Z Prusami nie ma nic wspólnego/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 A gdzie nasze kochane zuchy handlują zabytkami ? Też chętnie kupię parę antyków ...po które nikt się nie zgłosił :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ra_v
Witam
Znalazłem taką oto szablę - opisana jako pruska.Nie wiem czy to prawda. Może ktoś będzie wiedział co to za typ i jaka?
Sorki za fotkę - ale mam tylko taką i wiem, że głownia ma około 78cm.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.