ra_v Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Napisano 4 Styczeń 2009 WitamZnalazłem taką oto szablę - opisana jako pruska.Nie wiem czy to prawda. Może ktoś będzie wiedział co to za typ i jaka?Sorki za fotkę - ale mam tylko taką i wiem, że głownia ma około 78cm.
bandolero Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Piękny okaz, możesz dać fotkę całej, wyjętej z pochwy?
pomsee Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 perska a pruska prawie to samo, ale prawie robi wielką różnicę ;)":)))
Luftlander Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 Fotka jak ze stołu z dowodami rzeczowymi :-)
ra_v Napisano 5 Styczeń 2009 Autor Napisano 5 Styczeń 2009 WitamTez tak myślałem, że ktoś po prostu zamiast perska opisał ją pruska. Gratuluje koledze trafnej uwagi - przedmiot jest właśnie z policji i wyląduje na aukcji - nikt po niego się nie zgłosił.Pzdr
ra_v Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Napisano 4 Styczeń 2009 WitamZnalazłem taką oto szablę - opisana jako pruska.Nie wiem czy to prawda. Może ktoś będzie wiedział co to za typ i jaka?Sorki za fotkę - ale mam tylko taką i wiem, że głownia ma około 78cm.
pomsee Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 To szabla w typie szabli indo-perskich zwanych tulwar.Z Prusami nie ma nic wspólnego/
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2009 Napisano 7 Styczeń 2009 A gdzie nasze kochane zuchy handlują zabytkami ? Też chętnie kupię parę antyków ...po które nikt się nie zgłosił :)
Pytanie
ra_v
Witam
Znalazłem taką oto szablę - opisana jako pruska.Nie wiem czy to prawda. Może ktoś będzie wiedział co to za typ i jaka?
Sorki za fotkę - ale mam tylko taką i wiem, że głownia ma około 78cm.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.