danieloff Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Witam, z mroźnej ziemi wydobyłem dzisiaj taki kubeczek od manierki. Dwa pytania - 1. Czy kubki były standardowo malowane na czarny kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 farba mogla pociemniec w ziemi, mogl to byc np ciemny odcien feldgrau.pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobieras39 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 ja mam 4 szt wh jeden sanitarny , z czego 3 własnie czarne;-] a nie są z ziemi;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Farba raczej nie zmieniła barwy, jest ewidentnie czarna i była czarna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 na fotkach wyglada jak feldgrau.pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Farba 100% czarna, 'FSS' to jeden z najpopularniejszych producentów, ale raczej nie do ustalenia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Kubki od manierek były malowane na czarno do kwietnia 1941,potem na feldgrau więc twój jest na 100% czarny.Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 A więc jest to zwykły kubek a jego czarna barwa to nic unikalnego. Dzięki za komentarze i pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Daniel - wygotować go i myślę, że spokojnie możesz się napić z niego herbatki w terenie ;)pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Po kryjomu przed małżonką (...głupiałeś? A jak leżał przy jakimś trupie???"...) umyłem go w zmywarce, wygląda idealnie, zszedł nawet nalot z aluminium:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Witam, z mroźnej ziemi wydobyłem dzisiaj taki kubeczek od manierki. Dwa pytania - 1. Czy kubki były standardowo malowane na czarny kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Pierwszy raz trafiłem kubek z takimi uszami, zachodzącymi jedno w drugie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
danieloff
Witam, z mroźnej ziemi wydobyłem dzisiaj taki kubeczek od manierki. Dwa pytania - 1. Czy kubki były standardowo malowane na czarny kolor?
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.