01dalton Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 a z jakiej strony www to sciągnąłes ? Że twierdzisz że nie finlandia . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darpoj Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 pztrząc na dzrewa też mi się zdaje że to nie w Polsce..w ogóle w tym lesie jakiś chaos panuje...patrząc na porządki jakie w ostatnich miesiącach robią służby leśne porządkując drzewostan i wycinki drzew...chyba że to jakiś rezerwat...ale u nas złomiarze nie przepuszczają takich okazji i wszystko wyniuchają że tyle złomu by się nie uchowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Armata jak już było napisane to PaK 36 (r)A miejsce to Finlandia. Fotki z czeskiego Detektora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 aaaa (r) jak ruskie, czyli przeróbka 7,62, czyli mam oczy z guzików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 ale na obrazku tym inna lufa, choć może byc to inna wersja.http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:PaK_36r_cfb_borden_1.jpg&filetimestamp=20060816201724 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 jak widać na tej stronce, wersji wielehttp://www.weltkrieg.ru/artillery/PaK-36r/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 też mi się wydaje że to Finlandia...gdzieś to już chyba widziałem na jakiejś stronce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 No Finlandia to fest całkiem niedaleko" :P ... I kolejna próba zrobienia taniego rozgłosu upadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Ja mam tylko malutką uwagę formalną - ta armata nazywała się 7,62 cm Pak 36 - bez (r) na końcu, niezależnie od tego, z jak wielkim uporem współcześni autorzy to (r) dopisują.PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Wiedzałem że fotki są buchnięte z czeskiej strona - ale myślałem że XaXers sam się przyzna ;) . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaXers Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 JA ICH NIE BUCHNEŁEM MAM DOBRĘ OKO WIĘC ZAZNACZAM CO WIDZĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 No to GIT ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 bez względu na to co twierdzą na detektorku to nie jest finlandia...PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Miejsce z armatą wygląda na jakieś okolice wybrzeża, chyba morskiego... a nie środek lasu w Karelii czy gdzieś na północy Finlandii... jeszcze te sosny na piachu ? na mój nos leśnika to co widzę w otoczeniu armat to nie typowa Finalandia.....Zresztą nie można na sto % powiedzieć, że zdjęcie pocisków do nebla na piachu to te same okolice gdzie stoi armata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Może Mierzeja, może wybrzeże gdzieś w ówczesnej Kurlandii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Albo w Obwodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Patron pewnie znów wie ale nie powie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 jedno jest pewne że ładne musi byc to zadupie ( dziki kraj ) skoro trzeba nosic przy sobie karabin. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figurant Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2009 Czolem ,oto mapka ,ze wspolrzednymi ,a fotki zostaly znalezione na War Relic Forum ,a nie u pepikow na jakiejs tam stronce...Swoja droga takie tos na własne oczy zobaczyc ,to jedna z wysp blisko Estoni ...Ot tak chcialem narobic smaka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figurant Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2009 acer ,to nie sa pociski do nebla ,to sa kontenery(tuby)-pojedyncze, na amunicje do 7,6cm. Blisko finlandi ,ex finska wyspa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Nie pomyliłem się wiele co do lokalizacji....pewnie w lasach Łotwy, okolicach Windawy i Lipawy nie jedno jeszcze leży w lesie na wierzchu od wojny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUNNY Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 http://www.warrelics.eu/forum/german-third-reich-armour-vehicles-artillery/11-pak-38-gun-tutters-island.htmllink do oryginalnego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomakzr Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 miejsc takich jak te na swiecie jest pelno wystarczy poszukac w necie np.http://www.pbase.com/marsuitor/solomon_islands_2003&page=all. nie ma czym sie podniecac.gdyby to bylo u nas to inna historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.