sudajew Napisano 27 Listopad 2008 Autor Share Napisano 27 Listopad 2008 Kto mi powie co to za ptaszek bo w internecie godzinę zmarudziłem i nic, czy to jest coś z drozdowatych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 Hicio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 I nawet wątek o sniegu by podpasował :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 To chyba POTRZESZCZ [Emberiza Calandra L.], czasem zimują u nas w kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 hehehczuje krew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 27 Listopad 2008 Autor Share Napisano 27 Listopad 2008 hehe, tera umiem już zrzucać z kamerki filmy na kompa (dzięki woytas Swiety82) i jakoś niedawno tego ptaszka nagrałem z okna. Co do potrzeszcza to dzięki balans, sprawdziłem ale do końca mi nie pasuje.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 to coś z rodziny Drozdowatych, tak z pamięci to nie czasem Paszkot albo Kwiczoł ?pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 mi wygląda na to że lerkahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Lerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 dam sobie palca uciąć na pewno lerka - skowronek borowyhttp://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-114114.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 ale kamo ma fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Nie chcę byc wredny, ale przez takie tematy odkrywca ma zrąbaną opinię na innych forach.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 To dzial Hyde Park wiec mozna tu pisac o rzeczach nie zwiazanych z eksploracja. Tak jest na wszystkich forach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 zbyniek juz nie przesadzaj, po to są takie tematy żeby się luźno wygadać, jest dzial hydepark to i się pisze..a tak naprawde dział hyde park jest po to zeby Hitboy mial co robic ;o)pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 28 Listopad 2008 Autor Share Napisano 28 Listopad 2008 dzięki za obronę koledzy, i przyznaję wam rację:P, co innego jak bym dał tego ptaszka do id:). A tak co do tego ptaszka to dzięki wojtek1234321, bo masz rację.pzdr. wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teslo Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Oj, to chyba jednak nie jest lerka... Lerka, czyli skowronek borowy ma BARDZO charakterystyczną cechę: białe rwi", które spotykają się na karku. Tego nie ma na fotce. Dwa: lerka nie ma tak jednolicie ubarwionych skrzydeł i grzbietu, jak na zdjeciu. Trzy: lerka nie ma też brzuszka tak uplamionego. Moim zdaniem 8total4 ma rację: drozdowate coś.Z kwiczołem pewien problem: jeśli kwiczoł , to na pewno nie jest to dorosły kwiczoł. Dorosły osobnik (przylatują do mojego ogrodu, siedzą jak sępy i pilnują upatrzonej karmy, całymi dniami tak siedzą, nieruchomo, jak posągi, lornetka i jest TV lepsza niż ta w salonie) jest bardzo charakterystyczny: ma głowę i kuper popielate, grzbiet brązowawy, żólty dziób, pierś rudawą, kreskowaną - ale niejako po bokach. W środku - popielata. Osobnik na focie nie ma KRESEK, ma plamy - to różnica. Jak temperatura poniżej zera - to kwiczoł apusza" się tak, że wygląda jak kula. Mazurki też tak robią, ale wszelkie sikory, kosy, szpaki, sroki (np.) - nie. Tj. nie wygladają na okrągłe. Dalej - mniej więcej tak, jak na zdjęciu wyglada młody kwiczoł - ale nie wiem, czy wylęg z tegorocznej wiosny ma jeszcze mode upierzenie.Paszkot: w zasadzie: wypisz wymaluj, pod warunkiem, że ptaszydło miało co najmniej 25cm - na focie brak czegoś, z czego dałoby się wyliczyć wielkość.Widziałeś go: jaki duży był?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.