Skocz do zawartości

Wznowienie produkcji Bagnetu wz.29 w Fabryce Broni Radom !!

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wątek zakładam na prośbę mojego serdecznego kolegi ze Stowarzyszenia Ochrony Zabytków Militarnych przy Muzeum Orła Białego .Stowarzyszenie prowadzi rozmowy z Fabryką Broni o możliwość wyprodukowania replik bagnetu wz.29 .Z jednej strony głowni ma być orzeł i 1939 a na drugiej stronie 2009 ? Zastanawiają się , czy ma być oksydowany czy polerowany ? –seria ma być limitowana 1000 sz ? być może z żabką . Cena ok.400-450 zeta .Pomysłodawcy proszą was o opinie -pozdro :):):) co wy na to ?
  • Odpowiedzi 381
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bardzo fajna inicjatywa, Proponuję z jednej strony tak jak napisano:orzeł i 1939 , druga strona FB RADOM i numer/o9. Bagnet oksydowany.
Napisano
woytas -taka produkcja to nie robota w garażu sami wiecie że oprzyrządowanie i uruchomienie to są największe koszty – a znając FB to myślę że kichy nie wypuści ,a jak pamiętam za oryginał w dobrym stanie z żabką to kasa ok.1000 zeta i wyżej – pozdro
Napisano
martian - myślę że poproszono mnie o założenie tego wątku -aby do tego nie doszło o czym piszesz :):) ale pożyjemy zobaczymy –pozdro
Napisano
Poniosło mnie :):):)-powoli tu nie o to chodzi - ludzie czekają na wasze opinie -a zmówienia będziemy składać później -pozdro
Napisano
super inicjatywa, jeżeli tylko będzie do wzięcia - zamawiam sztukę.

najlepiej aby byly wybite numery seryjne tak jak bito standardowo na bagnetach, oznaczenia takie jak na oryginalnym bagnecie wz.29 + jubileuszowe.
myślę że cena nie jest wygórowana, biorąc pod uwagę że rzadko widzi się takie inicjatywy.
A jak jest z repliką VIS'a ktora kiedys byla produkowana, jest moze nadal mozliwosc kupna??
pozdro!!
Napisano
fakt, strona z epoki kamienia, VIS'a juz nie ma w ofercie, pozatym myslalem ze to tylko replika, a jednak wymaga pozwolenia na broń kolekjconerską..
szkoda :(
pozdro!
Napisano
a ja proponuję zrezygnować z roku 1939 i rozpocząć kontynuację np od 2009 z numerami kolejnymi od 1 do 1000 jak będzie popyt to produkcja może iść dalej
Napisano
A na co komu teraz taka współczesna kopia i to bagnetu - jeżeli już to tyko kolekcjonerska mała limitowana seria i najwierniejsza replika - czegoś bardzo rzadkiego - właśnie 1939 albo majowców"
Napisano
Witam!

Lepiej by zrobili ładną replikę VISa, np. dopracowany, trzymający wymiary odlew, do tego okładziny z tworzywa etc. W przystępnej cenie...

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Bagnet hm myślę że by było parę osób które by się pokusiły, np.ja :D tylko ta cena troszku szalona biorąc pod uwagę że ostatnio kupiłem bagnecik do garanda w bdb stanie za 157ł :D
to się nzaywa mieć szczęście.
ps.odnośnie visa oj to dopiero cacuszko.
pozdrawiam Kurt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie