mietek Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Raport z 2002, czyli stany TKS i FT:http://www.arcticwar.com/report_laststand.html
akagi Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 szukaj w 2002 lub 2003 - były nawet zdjęcia na Odkrywcy. Nic więcej nie pamiętam.
balans Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Szkoda tylko, że te 2 x C2P w polskich prywatnych rękach rdzewieją dokładnie tak samo, jak gdyby były a państwowym" wikcie...No chyba, że zdjęcia są już nieaktualne, no to wtedy zwracam honor.
yoony Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 jeśli nic się nie zmieniło w ostatnim czasie C2p z Niemiec pozostaje tam gdzie był.C2p w Polsce to 80% pewnością jeden i ten sam pojazd a raczej jego nędzne resztki.C2p sprzedany do stanów został sprzedany razem z cała kolekcja.2 egzemplarz z Belgii pozostaje puki co mitem pojawiła się plotka że został sprzedany do Australii sprawdzone bujda.TK-3 bardzo możliwe że zostanie przemalowany całkowicie i zewnętrznie i wewnętrznie ale to już decyzja właścicielaPana Adama Rudnickiegona dziś TK-S W Kubince W MWPW Łodzi własność Pana Jacka Kopczyńskiegogdzieś w Norwegii resztki podwoziaw nadchodzącym roku są duże szanse na pojawienie się kilku nowych pojazdów kolejne pancerki może ursus ...
panzergrzes2 Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Witam Panie yoony na podstawie czego pan twierdzi ze C2P w Polsce to nędzne resztki? Zapewniam że jest to całkiem dobry materiał do odbudowy,brakuje tylko sporo części!!Ale taki fachowiec jak pan to może wie lepiej!!!Mam jeszcze pytanie do pana,jak z wymianą czesci 7TP na Famo?
yoony Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 O jak miło zimno pana z garażu wypędziło?Jak mawia pewna znana mi osoba puki coś nie przejdzie przez piec hutniczyzdatne jest do rekonstrukcji.To waść jesteś specjalistą od 7TP wiec to ty wiesz najlepiej;-)A tymczasem wesołych świąt i niskiego ciśnienia ;-)
panzergrzes2 Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Ja w tym garażu pracuje a nie mieszkam!!Nadal oczekuje na odpowiedz.Oglądał pan wogóle tą wanne do C2P?
Tankist Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Grześ, przecież Pan yoony" jest wybitnym skrzydlatym teoretykiem na tematy różne, czyżbyś oczekiwał, że ktoś mu jeszcze coś pancernego pokaże w tym kraju, poza Jackiem?No, moze jak sobie jeszcze poogląda na motobazarze to jego.
akagi Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Grześ , weź sie w sobie i przestań bić leżacego.Tak jak ci harcerze" co uratowali staruszkę.
pomsee Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Napisano 19 Kwiecień 2009 Tk3 jeżdzi! W ostatnim odcinku Było nie minęło"http://www.tvp.pl/historia/magazyny-historyczne/bylo-nie-minelo/wideo/18042009relacja z zakończonej rekonstrukcji pojazdu.Brawo dla panzergrzesia i jego ekipy, dokonali cudu!Ze sfatygowanej wanny tankietki, która według niektórych była w stanie agonalnym zrobili w pełni sprawny pojazd!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 10:53 19-04-2009
kubelek86 Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Nie ma tego gdzieś na Youtubie? TVP wprowadziła haracz dla wszystkich użytkowników zagranicznych tzw. opłata techniczna", bagatela 120zl rocznie...
blo39 Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Brawa, aż się wzruszyłem, piękna robota Pozdrowienia dla panzergrzesia i ekipy.
radek98k Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 I tak dalej. Dobrze że nie ma na razie problemów z milicją i prawem o broni pancernej. Polskie prawo na uzbrojenie jest bardzo ograniczone.
greg66 Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 No Panowie gratulacje to za mało, wzruszenie ogromne. Kawał dobrej roboty.Pięknie by było zobaczyć te pojazdy razem.Gorące pozdrowienia dla PanzerGrzesia i całej Fundacji.
akagi_FWP Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Dziękujemy, ale nie ma za co. Ot , normalka.
maciek_zagroba Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Mam nadzieję że TK3 jak i TKS wezmą udział w wrześniowych rekonstrukcjach?;]A co do oglądania w TVP to mam problem bo mieszkam w Polsce a i tak muszę płacić... może ktoś pomoże.
pomsee Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 Akagi nie grzesz skromnością: Robicie w FWP wielkie rzeczy!
Krecik2002 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Niesamowicie to wyglada w ruchu, ta zwrotnosc i zwinnosc... Dajcie koniecznie znac jesli bedzie mozna zobaczyc to cudo jezdzace w plenerze (wtedy w muzeum juz sobie obfotografowalem i obejrzalem dokladnie). No i koniecznie trzeba dodac chociaz jakas atrape karabinu w jarzmie, bo tak to wyglada jak tygrys bez zebow ;)
pomsee Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 E tam atrapę km! A kupić ze dwa Hotchkissy wz. 25 do tk3 i Tks, przecież gdzieś w świecie muszą one jeszcze być dostępne?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 17:48 20-04-2009
akagi_FWP Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 E tam atrapę km! A kupić ze dwa Hotchkissy wz. 25 do tk3 i Tks, przecież gdzieś w świecie muszą one jeszcze być dostępne?"-----------------A czy ktoś powiedział, że w niektórych pojazdach będą atrapy? Proszę popatrzeć na pancerkę Hartmana, teraz też w FWP - można i to legalnie zamontować oryginał. Pomsee - wielkie rzeczy robi Grzegorz... ja tylko skromnie dbam by papierologia i biurokracja była w porządku i by funduszy mu nie zbrakło.
Krecik2002 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Jestem jak najbardziej za, ale zalozylem, ze skoro wozy sa wciaz nie uzbrojone, to jednak zdobycie karabinu nie jest takie proste, szczegolnie wz. 25...No i cena moze byc zaporowa, patrzac za ile poszedl tutaj:http://www.hermann-historica.de/auktion/hhm55.pl?f=NR&c=69981&t=temartic_A_D&db=kat55.txtpopularniejszy przeciez Mle 14...Dlatego moze lepiej zrobic tymczasowo atrapke, jesli woz mialby przez dluzszy czas pokazywac sie z pustym jarzmem?
kubelek86 Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Pikne Panocku! Gratulować, gratulować!C2P we wrześniu na chodzie ? Ambitne plany, mam nadzieje że uda się doprowadzić do skutku, w końcu z każdym projektem jesteście Panowie bogatsi o bezcenną wiedzę.Dla tych którzy jeszcze nie widzieli, wujek YouTube prezentuje:http://www.youtube.com/results?search_type=videos&search_query=by%C5%82o+nie+min%C4%99%C5%82o&search_sort=video_date_uploadedEnjoy ;)
B Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Na filmiku:http://www.youtube.com/watch?v=0dU3BNaS5gk&feature=relatedwidać TK-3 na chodzie, mam pytanko bo na zdjęciach z 11.XI.2008 ma on jeszcze jednolite malowanie czy możecie zamieścić jego zdjęcia z nowym malowaniem
B Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Na pokazie z prezentacji w dni 11.Xi.2008 TK-3 ma jeszcze jednolite malowanie. Jednak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=eK8UXANtex0&feature=PlayList&p=6F0D7C42667C7205&playnext=1&playnext_from=PL&index=42ma już wielobarwne malowanie czy ktoś mógłby zamieścić parę zdjęć z nowym malowaniem TK-3.Z góry dziękuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.