rudolf Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 To oczywiscie był żart,tak wygląda po ok 2h. z kalk niewiele zoostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 z zewnątrz przez to czarne smarowidło wychodzi dziwny kolor,od środka jest ok.Zostawiam w kwasie do jutra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Rudof wszystko jest ok. Potrzymaj hauer jeszcze troche i bedzie git. To pod kamuflażem to oryginalna farba.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 A jak ma się kwas do drewna i skóry ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 róznice widać po 2hThomson to ty po zmartwychwstaniu? bo was sie namnożylo czy się za dużo napiłem?http://www.odkrywca-online.com/po-dlugiej-przerwie-nowe-trafienia-,644440.html#644440 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Oj już nie kojarze tych wszystkich thomsonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Thomson chyba nowe konto założył bo stare ma już czerwony kaartonik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 To ciekawe widzę dwóch różnych thomsonów i obaj z czerwoną kartką? Klony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Po 18stu h w kwasie.Widać ze jest przypalony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Może by mu powtórzyć zabieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 dawaj go do kwasu jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Po kolejnych 18stu h w kwasie żadnych zmian,może dlatego że kwas był o połowe słabszy niż pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutus1 Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 ile razy można używać kwasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Ile się chce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Ile się chce? no nie wiem,u mnie po tych 18 stu h zrobił sie gęsty zielony szlam nie nadajacy sie do niczego.Ile sie chce to bzdura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Rudolf ja trzymałem hauerek 2 tygodnie i tylko wyjmowałem go raz w dniu,aby przyemyć wodą i zedrzec odpadającą rdze.Wszystko zależy w jakim stanie jest przedmiot.Zobaczcie na wcześniejsze fotki jak wyglądał mój 6-nitowiec. Masakra, gdyby nie ch e c spróbowania nowych metod czyszczenia to wylądował by w elektrolizie.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 Oto pierwsza sztuka ,którą potraktowałem kwasem szczawiowym, moczył się jeden dzień ,kalka była tak samo widoczna przed ,jak i po moczeniu..Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 A to druga sztuka ,po lewej stronie był widoczny zarys kalki, po około godzinie moczenia ,kalka stała się dużo bardziej wyrazista(bez problemowo można było rozpoznać orła WH), niestety po całej nocy i rannym przetarciu niemalże całkowicie zanikła.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 a to dziwne bo podobno z kwasem szczawiowym nie można przesadzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 witamnie macie problemów z jasnym nalotem - jaśnieniem farby?moczyłem manierkę na któej była czarna farba a po wyschnieciu kolor zrobił się śiewy/białawy :/ manierka niemiecka pierwszowojenna... chyba że ona oryginalnie miała taki kolor ...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Jezeli zrobi sie bialy nalot to porzadnie to wyszczotkowac w wodzie z mydłem,nastepnie dokładnie osuszyc i spryskac WD40.Powinno byc ok.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 3 Luty 2009 Autor Share Napisano 3 Luty 2009 to kolego konigsberg zes mnie zaskoczyl :/ ja nie mialem takiego problemu a moczylem chyba ze 3 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.