marcin 1984 Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 No to nie wiem o co biega. Po kilku dniach nadal się lepi. Spróbuję jeszcze podsuszyć na słońcu może to coś da a jak nie to chyba pójdzie w ruch rozpuszczalnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 To coś nie tak jak się lepi. Może rdzy jest bardzo grubo i po nasączeniu Cortanin wycieka? Proponuje oskrobać wstępnie wykwity korozji.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 Rdzy jest bardzo mało, naprawdę śladowe ilości. A może być tak że to z powodu rozpuszczalnika? Bezpośrednio przed smarowaniem cortaninem szorowałem fanta rozpuszczalnikiem ale wizualnie stwierdziłem że on wysechł więc nie wiem już sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Bardzo możliwe. Spróbuj usunąc teraz ten cortanin, a następnie odtłuść smarowaną powierzchnie. Powinno pomóc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Teraz przemyj to rozpuszczalnikiem nitro lub acetonem. Czymś co ewidentnie odtłuszcza i szybko schnie. Po wyschnięciu dopiero Kortanin.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Spoko może nie będzie trzeba bo mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz suchszy i mniej brudzi. Poczekamy zobaczymy. Dzięki za pomoc.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 WitamJa również zacząłem zabawę z kwasem szczawiowym, i efekt końcowy tej zabawy podciął mi nogi :).Poniżej kilka fotek mojego hałerka przed i po czyszczeniu tym kwasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 przed czyszczeniem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 przed czyszczeniem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 po czyszczeniu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 po czyszczeniu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 i kaleczki: jedna fajna, druga taka sobie :)Pozdrawiam Salamander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Ale ile kolorów się pokazało ;)Pogratulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 Pięknie wyszedł:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 rzeczywiście super. ja na moim garnku nie miałem takich efektów, ale na szczęście wiem co źle zrobiłem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Myślę że nie ma co przesadzać z trzymaniem hełmu w kwasie bo co ma zejść to do pięciu godzin zejdzie, a po tym czasie mogą dziać się różne rzeczy :) ,(mój hełm leżał 4 godziny w kwasie). No i oczywiście odpowiedni środek konserwacyjny na końcowy efekt jest potrzebny. Wydaje mi się że na tej kalce z kokardą była naklejona druga kalka, lub była zamalowana czarną farbą. Zdarzały wam się takie przemianowania" jednostek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 mój hełmik moczył się przez 6 godzin ( przez noc ) pokazały się resztki farby ale to tylko dlatego że po prostu był w takim stanie, że nie dało się z niego już nic wyciągnąć. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anise Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 witajcieja również zafundowałem moim fantom kąpiel w kwasie. Jednak wydaje się że stany zachowania nie są odpowiednie do osiągnięcia jakiegokolwiek zadowalającego efektu, na fotce hełmik przed ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anise Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 ... i po kąpieli.zmienił tylko kolor.Zabieg trwał 15 godzin. dałem 2 kg kwasu na 10 l wody.Proszę doświadczonych o podpowiedź co zrobić żeby to jakoś" wyglądało ? Kupiłem szczotkę drucianą i majzel aby rozkruszyć najbardziej uporczywe kawałki. Czy mam go szorować i dalej moczyć? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Nie ma sensu. Wkładaj do elektrolizy...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2009 za dużo rdzy na nim jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 takich to się nie odrdzewia tylko do piaskowania daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anise Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 kolejne 12 godzin moczenia, trochę pracy szczotką i przebijakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anise Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 i przód. Jest parę dziur i pęknięcie ale chyba nic lepszego by nie wyszło w taki czy inny sposób..a propos; jaki to model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Moim zdaniem to M40. Nity słabo pokazane.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.