Diago Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 postanowilem pobawic sie troszeczke kwasem szczawiowym i oto efekty powiesz szczerze ze jestem mile zaskoczony niestety nie zrobilem zdeicia srodka helmu ale wygladal identycznie jak na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 tu sie moczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 po godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 i tu zaskoczenie ze tyle farby bylo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 nie wiedzialem jak pozbyc sie tych malych plamek korozji :( wiec go na oliwilem w takim stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Gdzie kupiles kwas szczawiowy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 na allezło mozna kupic..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 W sklepie z odczynnikami chemicznymi troche zajęło mi czasu zeby go znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rem Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Do roztworu kwasu szczawiowego dodaj troszkę kuchcika. 0,1%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rem Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Aha. A jak wyjmiesz z kwasu, to dobrze wypłukaj w wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Kwas ile ma mieć %?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 10 Listopad 2008 Autor Share Napisano 10 Listopad 2008 jakies 10% roztworu a co to ten kuchcik??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Witam. Właśnie czyszcze jeden ze swoich hełmow tym kwasem. I mam pytanko. Czy jeżeli dodałem za duzo kwasu to cos sie stanie z fantem?I drugie; Hauer był wczesniej moczony w ropie i czy to nie spowoduje że kwas będzie np slabiej działał?Pzdr i czekam na odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Ktoś odpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 30 Listopad 2008 Share Napisano 30 Listopad 2008 Mozesz spokojnie kapac go w 20% ,kwas nie bedzie slabiej dzialac.Hełm na fotce miał na sobie baaaaardzo grubą powłokę rdzy,efekt po 10 godzinach w roztworze ok.8-12 %,wiec ciezko tu cos napsuc,to nie fosol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 30 Listopad 2008 Share Napisano 30 Listopad 2008 Wielkie dzięki za odopowiedz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 2 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2008 Kolego lain pomocz go jeszcze troche powinno byc lepiej:) a roztwór im wiekszy tym szybciej odrdzewi moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Diago ile dni moczyles hauer?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Wiem wiem Diago - dzieki.Dluzej mi sie nie chcialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 jeszcze jedno pytanko- czym zdzieracie rdze z czyszczonego przedmiotu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Ja szczotka zwykla do czyszczenia butów z twardym wlosiem.ale ja to ja ,wiec pewnie mozna tez inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 witam, też posiadam ładny garnek do eksperymentowania z kwasem szczawiowym. Tylko jest problem polegający na tym, że został wcześniej pokryty warstwą parafiny, zanim go wrzucę w kwas raczej powinno się jakoś to usunąć. Ktoś wie jak usunąć z niego parafinę??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.