GrzeM Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 A czy to by się nie wywróciło? Tzn. ten duster na podwoziu 7 TP?Chyba że masz na myśli wersję zmniejszoną, czyli 2x20mm. Wtedy OK, myślę że by działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Gebhardt ja właśnie robię 7TP z wnętrzem w wersji AA (2x20mm) mam problem z wieloma rzeczami przy wieży" w zasadzie cała wieża to jeden wielki problem:) Robisz w 1/72 czy 1/35 ? ja przyjąłem wersję strzelec/celowniczy, 2 ładowniczych, dowódca, kierowca. Zasilana ze standardowych magazynków lub ew z bębnowych po 100 klusek. W końcu to miała być wersja nkm A, więc raczej magazynki.Czy ktoś z Was, może z pewną chociaż dozą prawdopodobieństwa odpowiedzieć na te pytania: 1. Czy w końcu ten 7TP miał mieć kosz" obracany razem z wieżą w kadłubie ? Czy można było tam wejść z góry, tj z przedziału bojowego. Co było w kosz", dodatkowa amunicja ? Mechanizmy obrotu wieży, radiostacja ?2. Czy wieża była obracana silnikiem elektrycznym czy podłączona do silnika (jakoś) czy w ogóle w zupełnie inny sposób. Ręczne obracanie musiało być tak czy siak (dokładność).3. Przyrząd celowania podobny od tego z 40mm Bofors czy jakaś luneta ?4. Opancerzenie ? ja przyjąłem podobne założenie jak w Mobelwagenie/Wirbelwindzie.To na szybko, Gebhardt czekam na Twoją odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 Panowie, zróbcie fotki i wrzućcie tu, pliz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Tylko w jednej slusznej skali 1/72 :) osobiscie uwazam ze magazynki bardziej realne. ad 1) Nie wiem i chyba nikt innyad 2) sadzilbym ze od silnika bo inaczej jest potrzebny dodatoky motor z generatorem a Maxson wlasnie dlatego byl rewolucyjny ze mial wlasnie takie urzadzenie. Przy technologii z przed 1939 watpie ze udaloby sie cos odpowiednio 'compact' zrobic. ad 3) {rzyzady celownicze jak do jednego nkm sadzilbym (bo i nie ma miesca na cos a la 40mmad 4) Wirbelwing i Mobelwagen to dwie zupelnie inne koncepcje!PozdrawiamK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Jendrass, cały 7TP-AA to jedna wielka niewiadoma.Ja jednak sądzę, że cały kosz" był jednym elementem z podstawą km-ów.w kadłubie" siedział tylko kierowca - przynajmniej My tak zakładaliśmy.w koszu" były zapasowe magazynki.Napęd był brany z wału głównego, który przebiegał nad dnem czołgu (pod koszem").Co do urządzeń celowniczych, to się nie wgłębialiśmy aż tak.No i nie przewidywaliśmy żadnego opancerzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Oto moje dzieło Polsko :) Powoli powstające wnętrze wozu, z racji tego, że niewiadomych coraz więcej proszę Was o pomoc. Docelowo pojazd w wersji plot 2x20mm. Więcej tu:http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=11363&start=165&sid=29824a3f2407416d6d3bf38474100340Czy ktoś z Was wie coś na temat instalacji paliwowej? Gdzie biegła itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Tu już ze zdjęciem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Wieża 7TP plot 2x20mm FK-A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 może komuś sie przyda /znalezione w sieci/ oryginalna tabliczka znamionowa z C7P być może w 7TP były idenntyczne[img]http://img117.imageshack.us/img117/8708/tabliczkapzinzak4.jpg[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 coś nie poszłohttp://img117.imageshack.us/my.php?image=tabliczkapzinzak4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Akurat to zdjęcie tabliczki pochodzi z tego forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 no to fajnie nie wiedziałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.