Skocz do zawartości

15-latek robil bomby ze starych gaśnic

grzeb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
daniem policyjnych pirotechników, eksplozja zgromadzonych pocisków mogłaby całkowicie zniszczyć budynek, w którym były przechowywane."

Biorąc pod uwagę że mógł mieszkać w starym poniemieckim domu sprzed wojny(na co może wskazać fakt iż wzmiankowali o strychu), bardzo mała ilość pocisków mieszcząca się w skrzynce po bananach może spowodować zawalenie się budynku.
Napisano
Kilkadziesiąt pocisków karabinowych z okresu II wojny światowej "
daniem policyjnych pirotechników, eksplozja zgromadzonych pocisków mogłaby całkowicie zniszczyć budynek, w którym były przechowywane."

Hehe a to dobre Kilkadziesiąt naboi od mausera miało by zniszczyć cały budynek? A co on w szałasie mieszka??
Napisano
Panowie chyba poszaleli - jesli jeszcze ktos doda sposob na wytworzenie jakiego MW dostanie kartonik - to, ze mozna sobie takie sprawy znalezc w necie nie znaczy, ze musza byc publikowane u NAS !
Jak komus potem urwie lape to powie ze znalazl taki przepis na forum Odkrywcy" - opanujcie sie bo ja za chwile strace cierpliwosc...
Napisano
Dlaczego moje posty zostały usunięte? Mniejsza z tym...

Tutaj macie większe info o tym młodocianym człowieku. Są też fotki. Pociski to dszk ? Ładunek zapalający mają więc dobrze, że zabrali. Ale to po lewej cuż to jest ?

http://fakty.lca.pl/news,13823,Mlodociany_piroman.html
Napisano
Jeśli cały arsenał mieści się na fotce z tego artykułu, i w mniemaniu ekspertów mógłby on wysadzić budynek, to......litości...jakich my mamy ekspertów???
A fotka na samym dole jest dodatkowo pieknie opatrzona szumnym podpisem: Amunicja i bomby domowej roboty"... kto widzi tam jakieś bomby? Tych pismaków powinni zamykać za szerzenie nieprawdy...
  • 1 month later...
Napisano
Ludzie litości!! na tej fotce to ja widzę nawet nie wiem czy pełny nabój i pełno pocisków które są wykonane z ołowiu i miedzi... no fakt zabić potrafi, znam tego typa nie osobiście ale wiem który to, ale szczerze mówiąc to ta chałupa się rozwali jak przejedzie obok niej TIR xD
Napisano
W moim mieście w zeszłym tygodniu tez powineli typa, za bomby z gaśnic. Tyle, że ten detonował je niczym w ameryckich filmach, dzwoniąc z telefonu komórkowego. Jedna eksplodowała pod plebanią pewnego proboszcza, teraz parafianie muszą zrobić ściepe na szyby, bo wszystkie poszły, a plebania niczym willa, większa od pobliskiego kościoła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie