szczepciu Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Po chwili znowu sygnał - podobny jak przy łuskach. Parę ruchów saperką i ukazał się taki grzybeczek - malutki, żółciutki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Miałem już dość okopów. Za bardzo przeszukane!!! Zeszedłem jakieś 20 metrów niżej. I wtedy sygnalik ... Taki inny niż do tej pory. Na mojej twarzy pojawił się uśmiech tryumfu, a z ust wyrwał się okrzyk:- Żonko! Chodź tutaj szybko, chyba znalazłem miejscówę! Zobacz, co wyskoczyło! ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Szczepciu nawet nie myśl, żeby teraz przerywać! Nie w takim momencie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 nooooooo nieeeeee jak mozesz przerywać w takim momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Szczepciu, jeżeli to duża góra to sanie mogłeś przeoczyc..w Sierpniu też miałem podobny sygnał, coś podłużnego - okazało się elektrodą od spawarki :))a co do tych 20 metrów w dół" to też dało troche emocji podczas ostatniego wypadu..Jak moj komp przywedruje z naprawy, za pozwoleniem skleję relację z wyprawy.btw. Szacunek za cierpliwośc dla Żonki, bo teren do najłatwiejszych nie należy :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 tak ! a jak jeszcze kury sie przestały nieść i mleko sie zsiadło -to też napiszcie że to moja wina :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 ja20 -ja też nad tym myśle -miałem już działkę na oku w Łupkowie -ale na razie odpuściłem - bliskość pierdla mi nie odpowiadała heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 huku, zbierajmy kase na hotel Bystre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 a jest do pchnięcia ? :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 O żonę to ja się, total, nie boję, ona uwielbia takie górskie spacery - tym bardziej, że jej stresująca praca wymaga tego, aby przynajmniej w weekend odpocząć w zaciszu przyrody, a zwłaszcza gór! A tak po cichu Ci napiszę, coby nie słyszała, że pewnie czasem w duchu się modli, żeby nie zawsze mi kompany dopisali", bo wtedy wie, że ona na pewno będzie moim towarzyszem wyprawy. Już parę razy jej proponowałem, że zabiorę ją z nami (facetami), ale stwierdziła, że ona by się źle czuła, gdy zdecydowanie przeważa pierwiastek męski, a poza tym uważa, że nam też należy się trochę wolności. Oczywiście - naprawiaj tego kompa i dawaj, daaaawaj tę relację....EEE! Nooo! Huku może nie wszystko na Ciebie, bez przesady! ;) :) Są tu jeszcze inni winowajcy na tym forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 komp jest w serwisie wiec to troche potrwa ;/ obawiam sie ze okolo 2 tygodni.. tylko sie cieszyc z takiej małżonki :)a Ty nie sciemniaj, tylko opowiadaj dalej :Ppozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Zanim moja połowica do mnie dobiegła, mój skarb pojawił się na wierzchu. Bidulka taka mała zmordowana. Po dokładnych oględzinach stwierdziłam, że dziwna jakaś... I teraz prośba do Was, Panowie, a cóż to za wynalazek? Ani orła, ani żadnych bić... Podpowiedzcie, koledzy, bo w klamrach to ja mocny nie jestem. Radość jednak sprawiła mi wielką, bo jest to moja pierwsza mosiężna - wykopana własnoręcznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Po umyciu w potoczku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 I druga strona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 wygląda na carską zastępcza -ale ja tylko trafiałem stalowe -więc ta mosiężna jest dla mnie rzadkością :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 stalówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 I to chyba był klamrowy teren, bo po paru krokach wyskoczyła następna i jakieś ustrojstwo... Zrobiłem znów kilka kroków i kolejna. Niestety - dwie następne to zastępcze stalówki i powiem szczerze - to nie wiem, czy coś z nich zostanie po czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Masakra! Straciłem wszelkie nadzieje że coś z nich będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Zacząłem bardzo dokładnie sprawdzać ten fragment terenu.Zataczałem koła coraz większe, i większe i nagle znowu sygnał.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 hehe, kolejny ciąg dalszy nastąpi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Z tą zastępczością to po głębokim zastanowieniu uważałbym, widziałem foty Rosjan w atelier z takimi klamrami, były w zestawach z innymi typowo przedwojennymi zdjęciami, niestety na tych zdjęciach nie było dat. Mosiężne wychodzą nawet często w innych regionach Polski, w Biesach jeszcze nie spotkałem.Niestety przy czyszczeniu różnie wychodzą, czasem ładne na pierwszy rzut oka nie wytrzymują próby czyszczenia a z kupki rdzy wychodzi przyzwoita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.