Skocz do zawartości

Półmisek z szafy...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Strony najprawdopodobniej z atlasu geograficznego.
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć daty z jakich lat mógł pochodzić atlas. Nazwy pisane są przez y np. Francya

Jeżeli ktoś mógł by pomoc w wydatowaniu będzie super.

• Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Na pierwszej stronie napis odręczny czytelnia humanistyczna oraz piękna pieczątka z orłem

Resztę wkleję wieczorem!
Zapraszam do oglądania!

pozdro!

Napisano

Ok tak jak pisałem wklejam dalsze interesujące przedmioty z szafy.
Książka Historia Literatury Niepodległej Polski
Wydanie Warszawa 1908 rok.

Napisano

Kolejna ciekawa pozycja to kalendarz kieszonkowy z 1938 roku.
Znajduje się w nim wiele cennych informacji, jak jednostki miar i wag, przeliczniki jednostek, mapki, strefy czasowe itd.

Napisano

Tutaj się zatrzymam, w środku znalazłem wycinek z gazety informujący o kolejnej podróży pisarza Arkadego Fiedlera, otóż pisarz ten był przyjacielem brata mojego dziadka (jest on także wymieniony w tym wycinku), ciekawostką jest, że posiadam jedyny maszynopis napisany przez brata mojego dziadka ze wspomnieniami z w/w wyprawy.

Napisano

Piękne wydanie Biblii, na pierwszej stronie data 1935 rok.
Z tego co się orientuję Biblia jest unikatowa, jeżeli ktoś taką posiada proszę o pochwalenie się.
Jak ktoś się orientuje w cenach w jakich mogła by oscylować proszę o informację!

Napisano
Gniewkos ty masz tę szafę bez dna :)))))
Co do ostatniego, to nie Biblia a jakieś wydanie dla dzieci w obrazkach, stąd cena na pewno mniejsza niż w przypadku samej Biblii.

Padre.
Napisano
Na pewno nie jest to kompletna Biblia, ponieważ w oryginale zawiera ponad 1000 stron samego tekstu, raczej wybrane fragmenty...

Cena? Moim zdaniem maksymalnie do 100zł

Pozdrawiam!
Padre.
  • 2 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie