Skocz do zawartości

Tatuaż patriotyczny

der_bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Orzeł- jako godło nie wchodzi w grę, bo jako godło ma inne zastosowanie i miejsca w których powinien być reprezentowany.
Chodzi mi bardziej o tatuaże w stylu tych obrazujących Powstanie Warszawskie. Coś co nie będzie emanowało specjalnie symbolami naszego państwa, a będzie nawiązywało do historii. Niestety brak mi wyobraźni i nie potrafię za bardzo wymyśleć. W sumie chciałbym nawiązać do wydarzeń związanych z bratem babci, który poległ podczas operacji budziszyńskiej, a za zasługi otrzymał pośmiertnie Krzyż VM...
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a może coś takiego na tle łopoczącej flagi?

http://zhppgk.org/organizacja_harcerek/egazetka_3/images/mig7.jpg

osobiście podoba mi się orzełek Sił Powietrznych

http://www.wku.gwl.koszalin.pl/images/orzel_sp.png
Napisano
ja to bym se orla przywalił na plecach i jakbym był na siłce i robił barki to on by tak fajnie skrzydłami poruszał. A jak juz przestał brac koks to zawsze mi zostanie gapa....
Napisano
Możesz sobie zrobić tatuaż patroityczny nawiązujący do Powstania Styczniowego.
Kilka lat temu widziałem na wystawie w Muzeum Niepodległości narzędzie do piętnowania zesłańców na Syberię w formie sporych rozmiarów stempla, na którym rzędy igieł układały się w napis KAT - skrót od katorżnik. Chyba jednak nikt tym barbarzyńskim narzędziem nie został napiętnowany, bo ukradł je pierwszego dnia lekarz - który miał w sądzie piętnować katorżników - i zbiegł za granicę.
Pozdrawiam
Napisano
Nie wiem, czy wiecie, że tatuaż był powszechny wśród żołnierzy napoleońskich. Temat ten był nawet przedmiotem badań jakiegoś Francuza, który w przytułkach zbierał informacje o tatuażach przebywających tam weteranów wojen napoleońskich. O marszałku Bernadotte krążyła nawet anegdota, że jako król Szwecji nigdy nie podwijał rękawów koszuli - bo na przedramieniu miał wytatuowane - śmierć królom.
Pozdrawiam
Napisano
Kol. zmija- niestety z W-wą niestety, a może i na szczęście moja rodzina ma tyle wspólnego co krowa z cukierkiem Krówka", więc motyw powstania raczej odpada, aczkolwiek tatuaż miałby wyglądać jak te tatuaże przedstawiające wydarzenia z Powstania.
Tatuaż będzie nawiązywał do historii mojej rodziny, szkic już jest :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie