elcolonello Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Orzeł- jako godło nie wchodzi w grę, bo jako godło ma inne zastosowanie i miejsca w których powinien być reprezentowany.Chodzi mi bardziej o tatuaże w stylu tych obrazujących Powstanie Warszawskie. Coś co nie będzie emanowało specjalnie symbolami naszego państwa, a będzie nawiązywało do historii. Niestety brak mi wyobraźni i nie potrafię za bardzo wymyśleć. W sumie chciałbym nawiązać do wydarzeń związanych z bratem babci, który poległ podczas operacji budziszyńskiej, a za zasługi otrzymał pośmiertnie Krzyż VM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcolonello Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 A jakie jest jej podobieństwo do wskazywanych przezemnie tatuaży z motywami powstania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 a może coś takiego na tle łopoczącej flagi?http://zhppgk.org/organizacja_harcerek/egazetka_3/images/mig7.jpgosobiście podoba mi się orzełek Sił Powietrznychhttp://www.wku.gwl.koszalin.pl/images/orzel_sp.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcolonello Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Już mniej więcej wiem o co mi chodzi...Teraz tylko kogoś kto to naszkicuje.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 ja to bym se orla przywalił na plecach i jakbym był na siłce i robił barki to on by tak fajnie skrzydłami poruszał. A jak juz przestał brac koks to zawsze mi zostanie gapa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Zima, zima, zima - pada, pada śnieg...:-)Jeszcze miesiąc zimy i zaczniemy na Forum rozmawiać o tipsach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Możesz sobie zrobić tatuaż patroityczny nawiązujący do Powstania Styczniowego. Kilka lat temu widziałem na wystawie w Muzeum Niepodległości narzędzie do piętnowania zesłańców na Syberię w formie sporych rozmiarów stempla, na którym rzędy igieł układały się w napis KAT - skrót od katorżnik. Chyba jednak nikt tym barbarzyńskim narzędziem nie został napiętnowany, bo ukradł je pierwszego dnia lekarz - który miał w sądzie piętnować katorżników - i zbiegł za granicę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Nie kracz Danieloff, bo zima trzyma i jeszcze trochę pobędzie z tego co słyszałem. Rwał ją nać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 to może coś o nowej modzie na wykopki ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Nie wiem, czy wiecie, że tatuaż był powszechny wśród żołnierzy napoleońskich. Temat ten był nawet przedmiotem badań jakiegoś Francuza, który w przytułkach zbierał informacje o tatuażach przebywających tam weteranów wojen napoleońskich. O marszałku Bernadotte krążyła nawet anegdota, że jako król Szwecji nigdy nie podwijał rękawów koszuli - bo na przedramieniu miał wytatuowane - śmierć królom.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmija Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 http://www.tatuaze.org/zdjecie/387/powstanie-warszawskie.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcolonello Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Kol. zmija- niestety z W-wą niestety, a może i na szczęście moja rodzina ma tyle wspólnego co krowa z cukierkiem Krówka", więc motyw powstania raczej odpada, aczkolwiek tatuaż miałby wyglądać jak te tatuaże przedstawiające wydarzenia z Powstania. Tatuaż będzie nawiązywał do historii mojej rodziny, szkic już jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amantzss Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 tatuaze to super sprawa,nie przejmuj sie jak sie wapno lasuje;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.