wodnik.szuwarek1 Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Nie będzie takich symboli nigdzie , ani nie będzie się uczyć w szkołach że była wojna z Niemcami .Ale za to pokaż kaczki .Chory kraj nie dziwie się że ludzie opuszczają nasz kochany kraj.
martini Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Swastyka-przynoszący szczęście od słowa svasti-powodzenie/pomyślność. Ja mam w technikum narysowaną swastykę w zeszycie właśnie w takim kontekście (powodzenia, a nie nazizmu). Jeszcze wyjdzie na to że mi zeszyt zabiorą:P
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 JAJCA! - tyle powiem. W głowie się nie mieści...
skolcio Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 PiS to po prostu idioci i tyle. Rozumiem żeby były kary za propagowanie nazizmu jak na przykład na jakiejś imprezie ktoś paradował w mundurze SS i w adidasach. To powinno być karalne bo nie ma nic wspólnego z rekonstrukcją historyczną. Śladów wojny nie wolno niszczyć choć były by to swastyki bo to jest historia o której nie wolno zapomnieć.
Swiety82 Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 martini z tym zeszytem żeś mnie chłopie zdziwił, swastyka na zeszycie? Aż dziwne że w Polsce...
martini Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Trochę ryzykuję, ale nie jest to swastyka z ramionami krótszymi od ramion samego krzyża więc z nazizmem nie ma kompletnie nic wspólnego:)Pozdro.
princes1976 Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Witam Wszystkich!Może pamiętacie Zulu Gulę?On zawsze mówił Polska to dziwny kraj" - więc nie ma się czemu dziwić,że do takich absurdów dochodzi w naszym pięknym" kraju.Pozdrawiam!
martini Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 A co oni zrobię jak już zabiorą nam klamry odznaki itp.? Przetopią je na breloczki do kluczy?
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Pójdą partie stalowych, mosięznych i aluminiowych małych kaczuszek :D
Swiety82 Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Myślę że w pierwszej kolejności napelnią muzea, a reszta pójdzie na przemiał... ale bądźmy dobrej myśli...
martini Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 w komplecie jedna mosiężna i jedna aluminiowa:P Jeszcze zostają stalowe, ale te będą stały w sejmie obok tych przyrządów do głosowania:P
Swiety82 Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Tak mnie naszło teraz, że jak zabiorą się za klamry, odznaki, monety i wszystko z wybitą swastyką, to przy okazji" charapną inne znaleziska z wykopków, (wszak pozyskane nielegalnie!), czyli monety, medale etc... żadne muzeum tym nie pogardzi. A w praktycznie każdym mieście jest mniejsze/większe muzeum i COŚ pokazać chcą...
martini Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 I tak może za kilka lat jak pójdziemy do muzeum zobaczymy swoją wykopaną odznakę którą z trudem zdobyliśmy...ehh...oby do tego nie doszło.
Winchester Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Nie ma co sie denerwowac za wczasu ! Uważam ze to nie przejdzie. Potrzeba w sejmie większości żeby taką ustawę przegłosowac. A to ze politycy PiSu mają taką zachcianke nie oznacza od razu ze wszyscy politycy zasiadający w ławach sejmowych mają takie samo spaczone podejście do sprawy.PozdrawiamWinchester
d.jack Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 ... a wydawało mi się, że żyję w państwie demokratycznym! Oczywiście propagowanie i nakłanianie do ideologii faszystowskich jak najbardziej ZAKAZ, ale to że ktoś posiada jakiś wykopany guzik, lub medalik ze swastyką to niech sobie posiada, przecież nie robi nic złego! Przecież gdy ktoś posiada zezwolenie na broń nie od razu musi znaczyć że jest seryjnym mordercą! - to taki przykład.Ktoś pisał wcześniej że nasi politycy nie mają innych obowiązków, więc szukają sobie dyrdymałów - zgadam się! Żyjemy w państwie które boryka się z całą masą problemów (służba zdrowia + wiele innych) - dlaczego tym się nie zajmują?Pozdrawiam.
[1920]przemo Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Cóż może od razu jeszcze pozamykają kilka osób, którzy polskie odznaczenia ze swastyka posiadają? W końcu to dla nich pewnie będzie bez różnicy. Wszak swastyka to swastyka :)
SaperDębica Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Koledzy trzeba bylo nie glosowac na nich to by teraz takich kretynskich ustaw nie wymyslali. Pozdro
arci Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Panowie ta ustawa to jest totalny debilizm a co zrobią jak będą kręcić film o nazistach też ich pozamykają haha to by było dobre polska to jest dziwny kraj a nasz rząd jeszcze dziwniejszy ale tu mieszkamy i kochamy tą Polskę jaka jest tylko rządu chyba nikt nie kocha ale to już ich problem.Zdrów
cromags Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Lepszym pomysłem byłoby zakazanie propagowania głupoty, prostactwa i prymitywizmu, jak również jego wytwarzania.
the_tuna Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Czy ktoś z Was ma projekt tej ustawy ??? Tak żeby można byłoby go sobie poczytać?? sorry ale nie wierzę w nic czego sobie sam na żywca nie obejrzę ..a tym bardziej nie wierzę w to co piszą dziennikarzyki :) podniecacie się w oparciu o jakiś tekst z gazetki ...znajdzcie go wrzućcie ten projekt nowelizacji na forum a następnie dopiero piszcie ... Swastyka-przynoszący szczęście od słowa svasti-powodzenie/pomyślność. Ja mam w technikum narysowaną swastykę w zeszycie właśnie w takim kontekście (powodzenia, a nie nazizmu). Jeszcze wyjdzie na to że mi zeszyt zabiorą:P"Dlaczegoi polska musi miec zawsze poj--any zad!!!czy w koncu nie moze byc normalnym krajem!!!Ja bym ich wszystkich ....a zreszta szkoda gadac" dwa komentarze skopiowałem reszty nie mam czasu( a tak tak 90% wypowiedzi jest podobna merytorycznie)...i o czym Wy biedni ludzie piszecie?? co to za sens pisania takich durnych komentarzy?? dno..dno ...dno...
wilhelm6 Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Witam!Ani na stronie PiS-u ani na stronie Sejmu jeszcze nie ma projektu zmiany ustawy. Pewnie za parę dni będzie. Też za bardzo nie dowierzam w to co różne pismaki wypisują ale trzeba trochę poczekaćpozdrawiamwilhelm6
Y-aero Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Do muzeum spoko,bardzo bym się cieszyl gdybym moje fanty mógł podziwiać w muzeum.Ale te zryte berety to przetopią na medaliki dla otr.(ojciec Tadeusz Rydzyk)Mam nadzieje że im ta ustawa nie przejdzie i że są tam jeszcze jacyś normalni ludzie.Apropo dokumentów to na ziemiach niemieckich pare lat przed wojną wydawało się dokumenty typu:akt urodzenia,ślubu itd.po niemiecku i ze swastyką.Urząd stanu cywilnego nie wyda mi innego aktu małżeństwa dziadków jak ten z gappą.:))))))))pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.