caliber1975 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 Jestem nowy na tym portalu, fortuny nie znalazłem, wykrywka też dopiero w trakcie wysyłki(ace250), ale chciałbym podzielić się z wami kilkoma wiadomościami. Od roku mieszkam w Legnicy. Jak wiadomo niektórym z Was, było to miasto garnizonowe. Dotarłem do 2 osób które wiedzą gdzie Rosjanie zwozili stany magazynowe. Mówią także inne ciekawe historie. Znalazł się podobno nawet jakiś pojazd, który utknoł w bagnisku niedaleko Legnicy, w potyczce ze zwiadem radzieckim. Ile w tym prawdy-nie wiem. Druga informacja to tkz. zrzutowisku broni i materiałów wybuchowych. Jak wielu podejrzewa-to nie była Legnica, ale wioska pod miastem, z rampą przeładunkową, gdzie ten sprzęt gromadzono. Podkreślam-to informacje usłyszane od ludzi stojących przed trumną. Może wiecie więcej na ten temat?
gwiazda1010 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Trochę więcej szacunku dla ludzi starszych. Bez nich nie miałbyś tych informacji. A poza tym nie wiesz czy ty nie stoisz bliżej tej trumny ... okreslenie wg mnie nie na miejscu.
traper6 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Pare lat temu pojechałem z ekipą na wykopki między Jaworem a Złotoryją. W Sichowie, albo w Kondratowie (nie pamietam) spotkaliśmy ok. 90 letniego dziadka, który doskonale znał historię okolicy i walk które tu się rozegrały. Zaofiarował się, że nam wskarze kilka ciekawych miejsc.Późna jesień, górki rzędu 100 -150 m. wysokości, śliskie mokre liście na ziemi, wystające korzenie itp.Dziadek raz się pośliznął, raz się potknął. Pomyślałem, no ładnie. Zaraz się przewróci, coś sobie zrobi i będzie trzeba go nieść do wioski.Człowiecze, jak ten dziadek nam wstawił w d.... na tych górkach, to nawet nie masz pojęcia. Dwukrotnie przestrajałem wykrywacz (udawałem że coś znalazłem i chcę to sprawdzić), a ja chciałem poprostu odpocząć bo wymiękłem.
thureg Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Chłopak użył takiej a nie innej metafory, a wy już się na nim wyżywacie. A przecież każdy z nas wie, iż ludzie starsi mają tendencje do koloryzowania (chyba nawet takie zdanie przeczytałem na tym forum, ale napisał je użytkownik starszy stażem i jakoś nikt nic nie powiedział). A ludzie są różni dużo jest dziwaków, wśród naszych kochanych świadków historii też. Niemniej należy sprawdzić każdy trop.
Kasjan2000 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Koliber przede wszystkim musisz mieć zezwolenie na poszukiwania. W innym wypadku wszelkie próby szukania czegokolwiek są nielegalne i możesz być pewien że będziesz miał bardzo (naprawdę bardzo duże) kłopoty. Te tereny są szczególnie monitorowane. Z informacji jakie posiadam obszar ten już dawno podzielony jest między nielegalne gangi kopaczy, którzy świerzaków nie lubią i szczególnie tępią. Tak więc radzę ci zapomnieć o jakichkolwiek poszukiwaniach o ile nie chcesz stracić bardzo drogiego sprzętu i zdrowia.
dzieci3 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 No i wylądował.Po takim przyjęciu sam bym zwątpił i przeżucił się na sadzenie wierzby energetycznej.Pzdr.
Swiety82 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Czym się tak przejmujecie? Każdemu się może zdarzyć, a nie wiecie co autor postu miał do końca na myśli... Z jego tonu raczej nie bije brakiem szacunku dla osób starszych. Użył trochę dziwnego określenia, a wy toczycie pianę. Jak kol. caliber75 ma jakieś poczucie odpowiedzialności to wyjaśni o co mu chodziło... a więc czekamy.
Swiety82 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 On miał na myśli iemieckich strażników" :)
Łukasz_18 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Kasjan2000 o czym ty mówisz??? Ja mieszkam w Chojnowie, często kopie pod Legnicą i żadnego gangu" nie spotkałem. A poza tym zapoznaj nas jak ępią" tych świerzaków bo coś mi się nie chce wierzyć w to co napisałeś.
viking191 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 a może to Kasjan2000 jest całym szefem tej grupy i nie chce konkurencji dla tego tak napisał
robert 88 Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 ja byłem u takiego dziadka / były żołnierz nsz wiek 86 lat / .w ciągu 1,1/2 godziny wypiliśmy u niego po dwie kawy i spaliliśmy prawie pakę fajek , częstował jeden po drugim ,dosłownie. po kawie myślałem , że nie wstanę ...siekiery / .póżniej zabrał mnie do lasu na kilka godzin . to był istny obóz kondycyjny ...uf.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.