Skocz do zawartości

Do czego zdolni są niektórzy ludzie :(

festunguben

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wybrałem się wczoraj na kopanie, zamiast jakiegoś rarytasa znalazłem przywiązanego do drzewa za szyję młodego dalmatyńczyka... Pewnie znudził się jakiemuś , albo jego dzieciakom...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 21:39 30-08-2008

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
/.../ takich ludzi to ja bym szybko nauczyl odpowiedzialnosci w odpowiedni sposob...
swoja droga zawsze sie zastanawialem co bym zrobil bedac w lesie i spotkal takiego gnoja ktory wlasnie przywiazał psa do drzewa i wsiada do auta...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 19:23 30-08-2008
Napisano
W taki sam sposób powinno przywiązać się jego właściciela !!!
Jak można tak robić!!! Przecież istnieją schroniska dla zwierzaków!!! Zero serca, zero rozumu, zero jakichkolwiek ludzkich instynktów !!!
Napisano
po co do schroniska wystarczylo by podejrzewam ogloszenie na kilka dni w bezplatnym dziale oddam zwierze i nie bylo by problemu.no ale najwidoczniej pomyslal za pozno a chcialo sie wyjechac na wakacje badz cos w podobnym stylu...
w tym gubinie to nie wiem co sie dzieje, w maju widzialem podobny widok w okolicach lotniska,tyle ze pies lezal zastrzelony pod drzewem.mysliwy jak strzeli bezpanskiego psa to ma obowiazek go przynajmniej zakopac,wiec ta opcje mozna tez raczej wykluczyc.
a co do walenia takiego kolesia po grzbiecie czy lbie... nie znasz powiedzenia? swinie zabijesz a za czlowieka pojdziesz siedziec... ale az same lapy swierzbia aby takiemu delikwientowi porzadnie /.../
Pozdr

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 19:25 30-08-2008
Napisano
A no dzieje się w Gubinie...jakiś czas temu też ktoś powiesił sporych rozmiarów psa w starej przepompowni. Inny idiota przeorał stary poniemiecki cmentarz. Można by było tak wymieniać różnych przypałowych akcji. /.../ naród!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 19:27 30-08-2008
Napisano
W tym wypadku, to wulgaryzmy same cisną się na usta normalnemu człowiekowi, który w klatce piersiowej nosi nie mięsień ssąco - tłoczący, lecz serce.
Napisano
Normalny człowiek zachowuje się kulturalnie w każdej sytuacji i po tym można go odróżnić od niekulturalnego.
Przypominam, że regulamin forum ZABRANIA używania słów wulgarnych także w formie wykropkowanej".
Wypowiedzi zawierające takie słowa będą poprawiane lub w całości usuwane.
Napisano
To ciekawe, że na wsiach ludzie są tak pobożni, a takie rzeczy wyprawiają. Tendencja odwrotna do zamierzonej. Księża po wsiach powinni też o takich rzeczach mówić, a nie tylko na kogo trzeba głosować.
Nie chcę generalizować bo słyszałem także o lekarzu (!), który utopił 4 suczki i to bliskie Labradora (matka rasowa, ojciec też labrador ale bez rodowodu). Kolega wziął od niego psa z tego miotu i przejawiał wszystkie cechy labradora. Takie rzeczy w dobie Allegro i aukcji za 1zł ?
Napisano
....Normalny człowiek zachowuje się kulturalnie w każdej sytuacji i po tym można go odróżnić od niekulturalnego..."

Chciałbym cię usłyszeć co mówisz jak mocno się walniesz młotkiem w palec, albo jak o milimetry uniknęłeś wypadku drogowego, bo jakiś palant zajechał ci drogę, albo wymusił pierszeństwo....
Pozdro.
Napisano
Ja znalazłem jakieś 3 tyg. temu yorka przywiązanego do drzewa, niedaleko był okop więc znalazłem przy nim jeszcze ślady bicia go drutem kolczastym ;(((( Jak doszedłem żył jeszcze, był za szyję przywiązany linką wędkarską miał na wylot dziurę w szyi... więc sobie długo nie pożył ;(( po 10 min już się nie ruszał, nie wiedziałem co robić ;( uznałem ze lepiej go zostawić ( zakopać )bo jeszcze cholera wie, moze miał jakąś chorobę... tak czy siak szkoda zwierzaka :(
Napisano
Niektore psy dalo sie uratowac. Byl to niewatpliwy lud szczescia, przypadek.

http://afn.pl/forum/viewtopic.php?t=134

http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=11260

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76630

PAMIETAJMY ze zawsze zwierze mozna ODDAC - NIE SKAZYWAC NA CIERPIENIA, A W KONCU BOLESNA SMIERC!
Napisano
Nie mogę tego czytać. Serce po prostu boli...... ale z bezsilności. Ponieważ ludzką głupotę można naprostować wspomnianą szabelką po plecach, a karanie w ten sposób bezbronnych zwierząt to po prostu utrata człowieczeństwa-które stawia nas nieco wyżej od świata zwierzęcego-jak widać nie wszystkich.
Napisano
Panowie!
Zdjecia bardzo mnie zbulwersowaly i rozumiem wasze oburzenie.
Ale mam prosbe by nie znizac sie do poziomu osob ktore w tak drastyczny sposob zamordowaly tego niewinnego zwierzaka.
Bardzo prosze o powsciagliwosc w wyrazaniu swoich opini

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie