Czlowieksniegu Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2008 Bogusław Linda, który nie raz wcielał się w bardzo męskich bohaterów, pojawi się na ekranach kinowych jako obrońca Westerplatte.Jak donosi plejada.pl, Bogusław Linda w filmie Tajemnice Westerplatte" wcieli się w majora Henryka Sucharskiego. Obok Lindy wystąpi aktor serialowy Robert Żołędziewski jako kapitan Franciszek Dąbrowski.Film, który wyreżyseruje aktor Paweł Chochlew, skoncentruje się właśnie na skomplikowanej relacji tych dwóch żołnierzy podczas dramatycznych wydarzeń na Westerplatte: niemieckiego ataku i bohaterskiej polskiej obrony placówki. Jak na razie najbardziej znanym przedstawieniem tego wojennego epizodu pozostaje Westerplatte" Stanisława Różewicza z 1967 roku. W filmie bardzo udanie opowiedziano o sporze między majorem Henrykiem Sucharskim i jego zastępcą kapitanem Franciszkiem Dąbrowskim. Ciekawe, czy debiutant w Tajemnicach Westerplatte" zdoła wnieść coś nowego do starej historii.Za to Linda na pewno wykorzysta okazję, by stworzyć - po Psach", Sarze" czy Demonach wojny wg Goi" - kolejną mocną i ciekawą postać.Gazeta.plI teraz powinno zacząć się narzekanie, że Linda po zagraniu w Psach nie ma prawa zajmować się kinem patriotycznym". Z drugiej strony bardzo fajny wpis znalazłem, że jak Linda znów zabaluje, to będzie faktycznie wyglądał jak zagubiony ( chory? ) Sucharski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Czytałem czytałem i nic tylko czekać i zobaczyć co z tego wyjdzie byle nie tak jak z Krzyżakami :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 E tam przecież Linda to nie tylko Psy i inne gangsterskie filmy.Np bardzo ciekawie zagrał w Panu Tadeuszu-Ksiedza Robaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 O Jeżu :D Jeżeli mowa o Lindzie to:Film w którym zagrał w miarę dobrze bez łaciny to:Tato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2008 Chyba więcej takich perełek Bogusiowi się trafiło- coś u Holland, Kieślowskiego, Zaorskiego. Tyle, że nie wiem jak Quo Vadis sklasyfikować?Tyle, że czasy, gdy grał bohaterów ragicznych" chyba minęły. Wszystkim się będzie z Maurerem kojarzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Quo Vadis hm z całego filmu może to dziwne ale utkwił mi tylko http://pl.youtube.com/watch?v=Gyhowjb7IcQ :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Bajor nadawał się na Nerona, też śpiewać nie umie.Ad rem, byle Linda nie miał w kwestii takich smiesznych" tekstów jak w sitcomach z Polshitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Propozycję objęcia jednej z ról na Westerplatte dostał Małaszyńki (ten od MadziM).Ofertę przyjął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Witam,ciekawe,ciekawe kogo odtworzy?Z pewnością nie będzie to rola strzelca,czy kpr.Szamlewskiego ja obstawiam jednak,że otrzyma rolę któregoś z oficyjerów być może nawet kpt.Dąbrowskiego lub Słabego.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Ciekawy jestem jak to będzie wyglądało, czy będzie to kolejna ekranizacja o bohaterskim majorze Sucharskim czy teżktoś wreszcie pokusi sie o ukazanie prawdziwych wydarzeń na Westerpatte opartych na wspomnieniach Dąbrowskiego, Kręgielskiego , Grodeckiego i innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.