leszekranger11 Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Witam.Często chodzę z wykrywką po Kieleckich lasach,ale tylko ,w jednym miejscu znajduje się, dobrze zachowane ,stanowisko RKM Niemieckie.Jest jeszcze obłożone drzewem.Parędziesiąt lat temu,te pozycje Niemieckie, były całkiem obłożone drzewem.Teraz został ten tylko ostatni świadek tamtych dni.Może i w waszej okolicy zachowały się stanowiska?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekranger11 Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Drzewo całkiem,całkiem.Wiadomo pochodzi z Kieleckich lasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekranger11 Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Nie wiem co na to Nadleśnictwo.Zgłaszam kradzież drzewa w 1944r.No ale to chyba już podlega podlega przedawnieniu :>Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 ...Zgłaszam kradzież drzewa w 1944r..."Może kolega acer sie wypowie na ten temat bo to chyba jego łokolica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Niezłe cuda, drzewo po tylu latach się zachowało, a obszukałeś to stanowisko?;)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Zgłoś też kradzierz Górnego i Dolnego Śląska oraz Wielkopolski i Pomorza+ Terenów Generalnej Guberni w 1939r ;)a Tak serio to fajna miejscówka, u nas transzeje szybko robią się płytkie bo ziemia luźna,piaszczysta a i teren pagórkowaty..pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Ja tam bardzo lubię zasypane okopy.Dlaczego?domyślcie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 ja też lubię zasypane okopy ale pod warunkiem że nie są zasypane śmieciami co w mojej okolicy jest częstym widokiem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekranger11 Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Witam.Teren oczywiście przeszukałem,i wyszedł tam hełm Niemiecki,jedna łuska od zenitówki,a najciekawsze to guzik od płaszcza żołnierskiego-Amerykański.Może jakiś lotnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 no no to ciekawie, gratulacje.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 mam nadzieje że ten schron nie będzie miał nic w spólnego z pracami leśnymi -:):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekranger11 Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Witam.Zgłosiłem to miejsce do jednego z muzeum w Kielcach.Mijało być przeniesione ,do muzeum,ponieważ była to jedyna możliwość aby uratować, to stanowisko RKM.W lesie zniszczeje,a do muzeum można zrobić zdjęcia, jak to kiedyś wyglądało,i w całości przenieść, go aby wszyscy mogli go obejrzeć.Niestety brak funduszy.Ach Polsko,pozwól żyć.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 guziki amerykanskie byly uzywane w wielu opcjach, poprzez zrzuty dla partyzantów, troche dostalo WP w okresie miedzywojennym,część także poszla w lend-lease.mnie tez ostatnio wyszedl amerykaniec w miejscu nie pasujacym do niczego.pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Pamiętasz Huku jak w podobnym stanowisku znalazłem trójnóg do mg na Okrągliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 chodze troche po swietokrzyskich lasach ale czegos takiego jeszcze nie widzialem.Jak to sie zachowalo do tej pory?Ciekawe miejsce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina__90 Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Kolego czyżbyś był spod Buska Zdroju?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekranger11 Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 Ja też bardzo dużo chodzę po świętokrzyskich lasach,ale tylko tam spotkałem takie cudo,w całości.Nie pochodzi, to z okolicy Buska.Próbujcie dalej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Okolice Daleszyc?Pierwszy raz cos takiego widzę, ale lepiej jakbym zobaczył w realu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 jak by pochodzil po lesie pomiedzy bartoszowinami a lechowem, tam cos mozna znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekranger11 Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Witam.Kol.to17071990 trafiłeś lokalizacje.Bingo.Szkoda tylko iż ostatnie ,w Świętokrzyskim.Chyba iż spotkaliście gdzieś podobne.Może muzeum jeszcze zmieni zdanie ,i wspólnie uratujemy to stanowisko RKM.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 w okolicach Buska nie ma tak duzych lasów jak pod Kielcami wiec ciezko zeby cos sie jeszcze gdzies tak uchowalo.a do jakiego kieleckiego muzeum zglosiles Kolego to znalezisko ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Powtarzam , piękne stanowisko i trzeba je uratowac , bo jak dla mnie unikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekranger11 Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Witam.Na razie nie mogę zdradzić o jakie Muzeum chodzi.Sprawa nie jest taka prosta.Trzeba zrobić to legalnie,załatwić pozwolenie z nadleśnictwa,aby wyraziło zgodę na przeniesienie stanowiska RKM-w końcu oni są gospodarzami terenu.Potrzebny samochód,przyczepka,paliwo,a to są koszty.Jeszcze będę rozmawiał z muzeum.Ludzi do przeniesienia napewno by nie zabrakło,bo wystarczy dać znać na Odkrywcy,a jestem pewny iż kol. z świętokrzyskiego nie zawiodą.Próbuje czasem ratować niektóre rzeczy przed zniszczeniem,ale to bardzo ciężko,przez ukochane nasze prawo.Lepiej niech zniszczeje,ale nie dać".Ludzie jak usłyszą iż coś chce się zrobić ,zaraz wietrzą kasę,a ja to robie jako fanatyk z zamiłowania,bez kasiorki.Ratujemy też mogiły przed zniszczeniem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 hmm drzewniane mówisz?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Leszekranger, próbuj, próbuj w Nadleśnictwie Daleszyce - jest tam teraz nowy Nadleśniczy - koszty przeniesienia obiektu nie powinny być aż tak wysokie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.