Dąbek Napisano 9 Lipiec 2008 Autor Napisano 9 Lipiec 2008 Numer jest na 100 procęt i chyba jakieś imicjały.
lenere Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Swego czasu miałem podoby orzech,słupek z gwintem traktowałem przemiennie : WD-40 i szczoteczka miedziana aż nakrętka puściła
kopijnik2 Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 zalać wd 40zamknąć w szczelnym pojemnikuwrzucić do autazapomnieć na parę dniwyjąć z wyczuciem sprawdzić luzewentualnie powtórzyć..._________alternatywa - myjka ultradźwiękowa - na przemian z kąpielą WD
kopijnik2 Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 i jeszcze - podgrzewanie do(!) 50 stopni kąpieli przyśpieszy reakcję i nie zaszkodziczyli wystawić towar z kąpielą na słońce...
abcd Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 A na 1 fotografji to nie jest przypadkiem miniaturka odznaki 5 dywizji strzelców (syberyjskiej).
abcd Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/5_Dywizja_Strzelc%C3%B3w_Polskich
coriolan Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 Z pewnością jest to odznaka 5 dyw.strz.pol. - z tym,że do wikipedii wklejono kopię odznaki wzoru 1921 wykonaną przez Panasiuka /łatwo sprawdzić/
Dąbek Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Napisano 8 Lipiec 2008 Dzięki koledzy odznaka jest prawdopodobnie srebrna ,może wiecie jak poradzić z odkręceniem nakrętki czy ją tak zostawić. Pozdrawiam.
abcd Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 Chyba lepiej zostawić ,w odznakach-wykopach nakrętki przy próbie odkręcenia ukręcają się zazwyczaj ze sztyftem.
traper6 Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 A ja bym zaryzykował. Rozgrzałbym nad ogniem i do wody. Jako wspomaganie" użyłbym WD - 40. I delikatnie lewo", prawo",lewo", prawo".
Jadzia Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Witam,myślę, że znacznie lepszym wyjściem jest zlecenie odkręcenia nakrętki jubilerowi, on zrobi to profesjonalnie. Myślę że warto poświęcić pare złotych zamiast uszkodzić fanta.pozdroJadzia
Dąbek Napisano 9 Lipiec 2008 Autor Napisano 9 Lipiec 2008 Powoli się czyśći w oliwce,zaczeły wychodzić sygnaturki.Z próbą odkręcenia strasznie się wacham niech jeszcze może poleży w oliwce.Pozdrawiam
MK Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 Odznaka gdyby nie miała tego S byłaby odznaka pamiątkowa Związku Hallerczyków, a tak to nie wiem co to S oznacza.Medalik" to miniaturka medalu Bojownikom Niepodległości"http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=368813685
abcd Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Na odwrocie zapewne jest imię i nazwisko odznaczonego oraz numer ,przynajmniej tak zwykle sygnowano ¨duże¨ odznaki,jekiekolwiek rozgrzewanie i zanurzanie do wody, to bardzo dobry pomysł jeżeli chciało by się rozłożyć zardzewiały zamek do działa ale nie odznakę.
Pytanie
Dąbek
Prośba o id dzisiaj znależione.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.