Skocz do zawartości

Co radzicie na monety?

brutt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Obecnie przebywam w USA i chiałbym kupić jakiś dobry wykrywacz na monety/ metale mniejszej wielkości. Przebywam w okolicy przesiąkniętej historią kolonialną więc chętnie bym poszukał pamiątek. Patrzyłem na różne wykrywacze lecz wybrać coś konkretnego jest trudno. Co możecie polecić dla początkującego poszukiwacza?
Napisano
Z wlasnego doswiadczenia moge Ci polecic minelaba qattro.Jest dosc prosty w obsludze,wystarczy kilka wyjazdow zeby go opanowac.Moim zdaniem naprawde niewiele ustepuje explorerowi.Na kolorek rewelacja.
Napisano
Hej!

Na początek polecam fishera f2
Sam go używam i jestem z niego bardzo
zadowolony. Jest prosty w obsłudze i
aż tak bardzo dużo nie kosztuje.
Garrett ace 250 według mnie jest gorszy.
Wiem co mówię bo ace 250 był moim pierwszym
wykrywaczem a teraz chodzę z fisherem f2.
Więc kup sobie fishera bo jest nie drogi
i zobacz czy wciągną Cie poszukiwania. Jak
wciągną to za jakiś czas gdy już nabierzesz
wprawy na fisherku kup sobie coś jeszcze lepszego.

Pozdro!
Napisano
Popełnisz spory błąd jeśli pominiesz w swoich rozważaniach doskonałe wykrywacze na drobnice, pochodzące z Prescott, AZ - czyli sprzęt marki Tesoro.
Sugerowane modele: Cibola, DeLeon, ewentualnie Vaquero.

M.
Napisano
Warto wziąść pod uwagę Minelab X-terra 70 - doskonały sprzet na kolor i daje możliwości rozwoju wraz z doświadczeniem.
Napisano
ja bym na początek polecil Tesoro Cibolę, nie jest może to sprzęt tani (1300-1400zl), ale nie jest on trudny w obsłudze a efekty są naprawde dobre.
W USA powinno nie być kłopotu z dostaniem wykrywaczy Tesoro taniej niz w Polsce.
pozdro!!
Napisano
Dzięki za wszystkie sugestie. Teraz mam pracy co niemiara aby o tym wszystkim poczytać ;)
Pozdrowienia wszystkim.
  • 2 weeks later...
Napisano
Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc. Zkup zrobiony-wybralem Tesoro vaquero. Zobaczymy jakie beda rezultaty.
Pozdrawiam
  • 2 months later...
Napisano
A który z tych wymienionych dociera z sygnałem najgłębiej ?
Czyli wykryje monety głębiej zakopane niż inne wykrywacze...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie