41pp Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Oglądałem dziś poraz kolejny w TV ten komunistyczny" serial, i taka refleksja; kiedy była większa demokracja" bo urdel" to chyba teraz.Pozdrawiam GW
41pp Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Wynika; że za Gomułki" można było łazić z wykrywką i to całkiem legalnie i liczyć na niezły procent od znaleziska, nawet jak się było obywatelem zza laszanej kurtyny".Ciekawe!!??
wujekblacha Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Skala zjawiska mniejsza a i do tamtej wykrywki trzeba było dwie walizki baterii nosić :)))Zazdrość...
feld Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 ale nosiłeś i w miarę spokojnie w tym okrutnym"komunistycznym świecie kopałeś-Aj kopałeś.../../ demokracja.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 23:29 04-07-2008
boberlium Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 powiem , że za komuny większa swoboda była niż za tej pseudo demokracji......
pomsee Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 boberlinum bierzesz udział w konkursie na najlepszy dowcip roku??Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 23:31 04-07-2008
Swiety82 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Osobiście bardzo się cieszę że komuna przeminęła! Pamiętacie te kolejki za chlebem????? Kto mi powie że było lepiej????????
boberlium Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 ale chleb jak tak postałeś to lepiej smakował :) i ludzie nie wywalali ton chleba dziennie....
Kurt Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 hehe a pamiętacie tą zimną gazowaną wodę z dolewanym soczkiem za 50gr w przewspaniałych szklanicach :D
Swiety82 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Każdy też miał w domu szklanki musztardówki" :) A syfon do tej pory leży gdzieś w piwnicy :)
Kurt Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 No ba ale sam fakt że szedłeś sobie i pani pod parasolem ze swym zajebiaszczo wielkim sprzęciorem hehe to były czasy :D
boberlium Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 ale jaki smak miała ta oranżada z syfonu mmmmmmm ostatni raz piłem w Krakowie pod Wawelem :(
41pp Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 Pamiętam tak około 1958 roczku, Przyniosłem znalezioną parabelke w pięknym czarnym lakierowanym futerale,nie żaden wykopek tylko 100% sprawny, Prezentowałem to kolegą w sali gimnastycznej, wpadł Pan od WF pieprznął" mnie ze trzy razy między uszy" fanta skonfiskował śp. Ojciec dołożył trzy pasy". sprawa nie miała dalszego biegu!!!! Ale ja się zemściłem" za parę dni przywlokłem do szkoły ogrooooomny zapalnik od bomby. Zresztą koledzy robili to samo!!PozdrawiamGW
traper6 Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 W latach 70 w mojej szkole powstawała Izba Pamięci. Każdy uczeń który przyniósł fanta do szkoły to z historii dostawał 5.Starszemu bratu podkradłem 2 bagnety w pochwach (żylety ze strychu), 2 ostre granaty F-1 i zaniosłem do szkoły. Efekt był następujący.1. Wezwanie milicji do szkoły2. Wezwanie ojca do szkoły3. w domu wpier... od ojca (ja i brat)4. Wpier... od brataBuuuuuu............
41pp Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 pomsee Ponieważ żyłe w tamtych czasach, to zapewniam Cię że tak, jeśli chodzi o broń i amunicje, dostałeś parę pasów na du.e konfiskata fantów, i nikt z tego sprawy sądowej nie robił! Ani rodziców z pracy nie wyrzucał! Znam to z autopsji! Raz tylko jak z kolegą przytargaliśmy" MP40 sprawny to taki łomot" od Ojców dostaliśmy że przez tydzień było trudno siedzieć, a mieliśmy już po 15-latek. zanieśli fancik na postrachunek MO. Sprawa nie miała dalszego biegu! I to by było na tyle.GW
41pp Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 traper6 ale nikt nikogo po sądach nie włóczył"??????
traper6 Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 Jakie sądy !?Sądy odbywały się w domu gdzie ojciec - prokurator" wymierzał karę w miejscu gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę...
41pp Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 Jasne; ale czy dostałeś tą obiecaną piątkę z historii?GW
traper6 Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 Granaty zabrał pan milicjant, a bagnety zostały w Izbie Pamięci. Obiecanej 5 nie dostałem bo arozrabiałem w szkole".Ot komunistyczna sprawiedliwość.... he,he.
41pp Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 Ja z perspektywy czasu uważam że dobrz że na lali" za nasze hobby może dzięki temu ŻYJEMY!!!!PozdrawiamGW
41pp Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 Kiedyś z kolegą /mieszkał po drugiej stronie ulicy/ przywlekliśmy pocisk od 75mm /z Mokrej/Częstochowa, on go wziął do domu, do dziś słyszę jak wył" w czasie Ojcowskiej egzekucji, gdzie wtede był rzecznik praw dziecka i młodzieży. Tiiia komuna to przemoc w rodzinie i bezprawie.GW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.