Skocz do zawartości

Pan samochodzik i Templariusze

41pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oglądałem dziś poraz kolejny w TV ten komunistyczny" serial, i taka refleksja; kiedy była większa demokracja" bo urdel" to chyba teraz.
Pozdrawiam GW
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wynika; że za Gomułki" można było łazić z wykrywką i to całkiem legalnie i liczyć na niezły procent od znaleziska, nawet jak się było obywatelem zza laszanej kurtyny".
Ciekawe!!??
Napisano
ale nosiłeś i w miarę spokojnie w tym okrutnym"komunistycznym świecie kopałeś-Aj kopałeś.../../ demokracja.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 23:29 04-07-2008
Napisano
boberlinum bierzesz udział w konkursie na najlepszy dowcip roku??

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 23:31 04-07-2008
Napisano
hehe a pamiętacie tą zimną gazowaną wodę z dolewanym soczkiem za 50gr w przewspaniałych szklanicach :D
Napisano
No ba
ale sam fakt że szedłeś sobie i pani pod parasolem ze swym zajebiaszczo wielkim sprzęciorem hehe
to były czasy :D
Napisano
Pamiętam tak około 1958 roczku, Przyniosłem znalezioną parabelke w pięknym czarnym lakierowanym futerale,nie żaden wykopek tylko 100% sprawny, Prezentowałem to kolegą w sali gimnastycznej, wpadł Pan od WF pieprznął" mnie ze trzy razy między uszy" fanta skonfiskował śp. Ojciec dołożył trzy pasy". sprawa nie miała dalszego biegu!!!! Ale ja się zemściłem" za parę dni przywlokłem do szkoły ogrooooomny zapalnik od bomby. Zresztą koledzy robili to samo!!
Pozdrawiam
GW
Napisano
W latach 70 w mojej szkole powstawała Izba Pamięci. Każdy uczeń który przyniósł fanta do szkoły to z historii dostawał 5.
Starszemu bratu podkradłem 2 bagnety w pochwach (żylety ze strychu), 2 ostre granaty F-1 i zaniosłem do szkoły.
Efekt był następujący.
1. Wezwanie milicji do szkoły
2. Wezwanie ojca do szkoły
3. w domu wpier... od ojca (ja i brat)
4. Wpier... od brata

Buuuuuu............
Napisano
pomsee Ponieważ żyłe w tamtych czasach, to zapewniam Cię że tak, jeśli chodzi o broń i amunicje, dostałeś parę pasów na du.e konfiskata fantów, i nikt z tego sprawy sądowej nie robił! Ani rodziców z pracy nie wyrzucał! Znam to z autopsji! Raz tylko jak z kolegą przytargaliśmy" MP40 sprawny to taki łomot" od Ojców dostaliśmy że przez tydzień było trudno siedzieć, a mieliśmy już po 15-latek. zanieśli fancik na postrachunek MO. Sprawa nie miała dalszego biegu! I to by było na tyle.
GW
Napisano
Jakie sądy !?
Sądy odbywały się w domu gdzie ojciec - prokurator" wymierzał karę w miejscu gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę...
Napisano
Granaty zabrał pan milicjant, a bagnety zostały w Izbie Pamięci. Obiecanej 5 nie dostałem bo arozrabiałem w szkole".
Ot komunistyczna sprawiedliwość.... he,he.
Napisano
Ja z perspektywy czasu uważam że dobrz że na lali" za nasze hobby może dzięki temu ŻYJEMY!!!!
Pozdrawiam
GW
Napisano
Kiedyś z kolegą /mieszkał po drugiej stronie ulicy/ przywlekliśmy pocisk od 75mm /z Mokrej/Częstochowa, on go wziął do domu, do dziś słyszę jak wył" w czasie Ojcowskiej egzekucji, gdzie wtede był rzecznik praw dziecka i młodzieży. Tiiia komuna to przemoc w rodzinie i bezprawie.
GW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie