traper6 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 1.A skąd wiesz że to akurat było cmentarzysko i to z tej epoki ?2.Jeżeli faktycznie to old cementary to co tam robiłeś ?
RYSIEK-SANOK Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Zreszta takie dziury mogli zarówno zostawic archeolodzy,nie koniecznie poszukiwacze.Patrzac na te wykopy to musialo byc ich sporo,pewnie wynajeli autobus bo nie sadze zeby 2 lub 3 tyle i takie glebokie dziury wykopali
fraktal Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 traper6 jak nie będziesz wiedział jak coś napisać lub odmienić po polsku to pisz do mnie, mam w domu słownik. old cementary-stary cmentarz.
traper6 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 fraktalPrzecież to stary cmentarz a nie aqua park. Więc o co ci lizie.
Catadero Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 A o to, że jak już używasz obco brzmiących nazw, to z szacunku dla języka i wszystkich czytających nie wymyślaj NOWYCH/obcych/ wyrazów.cytat-2.Jeżeli faktycznie to old cementary to co tam robiłeś ?"oraz PRAWIDŁOWO napisane słowo -C E M E T E R Y".C.
traper6 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 ...jak już używasz obco brzmiących nazw, to z szacunku dla języka..."A co oznacza Twój nick ?Oświeć mnie bom prostak i ze wsi.Popatrz na inne posty ile tam jest zwrotów obcojęzycznych, a pozatym ten link jest o czymś innym panie Miodek ".
kopijnik2 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 wykopy mają charakter planowy, prospekcyjny...czy były niedawno robione?
Swiety82 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Większość starych cmentarzy w moim regionie wygląda podobnie, i nie jest to dzieło poszukiwaczy a hien cmentarnych, którzy tylko tym się zajmują. Mnie osobiście rozkopywanie i grzebanie w kościach nie bawi, także współczuję inteligencji i kulturze takich ludzi.ps. Gdyby to było stanowisko archeologiczne, sądzę że w jakiś sposób by je zabezpieczyli-choćby jakąś bandą, ale nie znam się za bardzo na działaniach konserwatorów.Pozdro!
mieszko_1vp Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 Jest to najbardziej znane cmentarzysko w okolicach Głogowa-chodzi o miejscowość Chociemyśl...Co do pytania co tam robiłem-to chyba nie muszę się tłumaczyć
tomekk Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Witam!To i ja dorzucę , tym razem nie cmentarzysko a pozycje z IWW, już nie wspominam o małych dołkach których jest pełno, ale to co potem zobaczyłem już mnie dosłownie wku*&%ło, widac ze ryją te sk*&^%yny szpadlami i nawet nie raczą zasypać dołków, już nie mówiąc o lejach do których można się schować.I w tej sytuacji nie dziwi mnie nastawienie służb leśnych do ogółu eksploratorów , tylko Ci co zostawili taki burdel to zwykłe śmiecie, ale odpowiedzialność jest zbiorowa, takie typy kręcą bat na d&pe nas wszystkich.PozdrOtomekk
tomekk Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 jak to widzisz brudasie(może akurat przeglądasz ten wątek), to mam prośbę, racz wyczynić ten mały wysiłek i chociaż przysypać te doły :)
mihura Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Szukaj i wyciagaj,chowaj w domu.Jeśli ty tego nie zrobisz, zrobia to słabo opłacani z budżetówki pseudo-archeolodzy. Podreperują swój kapitał miesięczny-wysyłając to i owo za nasze północno-zachodnie granice niby do laboratoriów,celem indentyfikacji metodą węgla-C4.I tam to juz osiądzie na mieliźnie.I żaden Polak tego nie zobaczy.Tak lepiej być mobilnym muzeum.Pokazać znajomym,przestudiować i w żadnym wypadku nie oddawac państwu POLSKIEMU!Jeśli ktos ma objekcje niech skonsultuje sie ze śp.Siorkiem w sprawie monet z Lubiąża.pzdr.
tomekk Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Robić swoje, ale nie kopać mogił i stanowisk archeo i nie robić księżyca z lasu, to wszystko będzie jak było i nie będzie problemów.
capitan2 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Też ostatnio odkryłem, że ktoś buszuje na moich miejscówkach i zostawia po sobie dołki i rozgrzebaną ściółkę.
tomekk Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 przepraszam za słownictwo ale naprawdę jak widzę taki krajobraz w lesie to aż się we mnie gotuje.PozdrO
ArtVee Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Nie znoszę takiego krajobrazu, już w najmniejszym stopniu chodzi o to że ktoś przede mną mógł stamtąd wyciągnąć coś ciekawego. W miarę możności staram się zasypywać takie dołki, ale czasem po prostu ręce opadają - teren wygląda, jakby działania były nie 60-70 lat temu, ale jakby dopiero co okopywał się co najmniej tuzin żołnierzy :/
wujekblacha Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Tak sobie myślę...na jakim sprzęcie ktoś chodzi, żeby takie coś...
mieszko_1vp Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 Widać że ktoś tam ora od roku,ale są świerze doły...co do sprzętu-kopanie na pałę,lub kujka....przy dołach skorupy urn i kości ludzkie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.