Skocz do zawartości

Krajobraz po poszukiwaczach

mieszko_1vp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zreszta takie dziury mogli zarówno zostawic archeolodzy,nie koniecznie poszukiwacze.Patrzac na te wykopy to musialo byc ich sporo,pewnie wynajeli autobus bo nie sadze zeby 2 lub 3 tyle i takie glebokie dziury wykopali
Napisano
traper6 jak nie będziesz wiedział jak coś napisać lub odmienić po polsku to pisz do mnie, mam w domu słownik. old cementary-stary cmentarz.
Napisano
A o to, że jak już używasz obco brzmiących nazw, to z szacunku dla języka i wszystkich czytających nie wymyślaj NOWYCH/obcych/ wyrazów.

cytat-2.Jeżeli faktycznie to old cementary to co tam robiłeś ?"
oraz PRAWIDŁOWO napisane słowo -C E M E T E R Y".

C.
Napisano
...jak już używasz obco brzmiących nazw, to z szacunku dla języka..."

A co oznacza Twój nick ?
Oświeć mnie bom prostak i ze wsi.

Popatrz na inne posty ile tam jest zwrotów obcojęzycznych, a pozatym ten link jest o czymś innym panie Miodek ".
Napisano
Większość starych cmentarzy w moim regionie wygląda podobnie, i nie jest to dzieło poszukiwaczy a hien cmentarnych, którzy tylko tym się zajmują. Mnie osobiście rozkopywanie i grzebanie w kościach nie bawi, także współczuję inteligencji i kulturze takich ludzi.

ps. Gdyby to było stanowisko archeologiczne, sądzę że w jakiś sposób by je zabezpieczyli-choćby jakąś bandą, ale nie znam się za bardzo na działaniach konserwatorów.

Pozdro!
Napisano

Witam!
To i ja dorzucę , tym razem nie cmentarzysko a pozycje z IWW,
już nie wspominam o małych dołkach których jest pełno, ale to co potem zobaczyłem już mnie dosłownie wku*&%ło, widac ze ryją te sk*&^%yny szpadlami i nawet nie raczą zasypać dołków, już nie mówiąc o lejach do których można się schować.
I w tej sytuacji nie dziwi mnie nastawienie służb leśnych do ogółu eksploratorów , tylko Ci co zostawili taki burdel to zwykłe śmiecie, ale odpowiedzialność jest zbiorowa, takie typy kręcą bat na d&pe nas wszystkich.
PozdrO
tomekk

Napisano
jak to widzisz brudasie(może akurat przeglądasz ten wątek), to mam prośbę, racz wyczynić ten mały wysiłek i chociaż przysypać te doły :)
Napisano
Szukaj i wyciagaj,chowaj w domu.Jeśli ty tego nie zrobisz, zrobia to słabo opłacani z budżetówki pseudo-archeolodzy.
Podreperują swój kapitał miesięczny-wysyłając to i owo za nasze północno-zachodnie granice niby do laboratoriów,celem indentyfikacji metodą węgla-C4.
I tam to juz osiądzie na mieliźnie.
I żaden Polak tego nie zobaczy.
Tak lepiej być mobilnym muzeum.
Pokazać znajomym,przestudiować i w żadnym wypadku nie oddawac państwu POLSKIEMU!
Jeśli ktos ma objekcje niech skonsultuje sie ze śp.Siorkiem w sprawie monet z Lubiąża.
pzdr.
Napisano
Robić swoje, ale nie kopać mogił i stanowisk archeo i nie robić księżyca z lasu, to wszystko będzie jak było i nie będzie problemów.
Napisano
Nie znoszę takiego krajobrazu, już w najmniejszym stopniu chodzi o to że ktoś przede mną mógł stamtąd wyciągnąć coś ciekawego. W miarę możności staram się zasypywać takie dołki, ale czasem po prostu ręce opadają - teren wygląda, jakby działania były nie 60-70 lat temu, ale jakby dopiero co okopywał się co najmniej tuzin żołnierzy :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie