Skocz do zawartości

Po wizycie Sikorskiego mudżahedini grożą Polsce

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Kto jak kto, ale on mysli - sam kiedys strzelal na wojnie w tym kraju.
Poza tym, przy takim podziale spolecznym i klanowym o Afganistanie nie da sie nic powiedziec, zeby nie wkurzyc tego czy innego watazki.

Sorry ale większej bzdury dawno nie czytałem. Amerykanie zaczeli to jedynie w słusznym celu i nic tam terroryści tylko o olej chodzi i to wiadomo. Zresztą jest to widoczne w ich polityce, teraz zaczyna się nagonka na Iran bo też mają złoża. Osame i WTC większość ma gdzieś, a my się pchamy przed szereg jak zawsze, żołnierzom idzie o kasę bo w Polsce są parszywe pensje. Sikorski skoro tam był powinien być świadomy tego, że takimy wypowiedziamy rozdrażni lokalnych watażków a potem nasi żołnierze zbiorą tego żniwo.pozdro.liha

• 2 weeks later...
No faktycznie , jak to ktos wczesniej napisał, i nic tam terroryści tylko o olej chodzi i to wiadomo". No faktycznie o olej chodzi, bo afganistan jest przodujacym producentem ropy naftowej ? Wiekszej głupoty nie słyszałem. Powtarzane slogany, tylko nikt się nie zastanowi czy nawet pasują do danej sytuacji. Pzdr

oto chodzi... ! powiem tak...Sikorski jest bezpieczny a gadać każdy potrafi tylko trzeba to robić z rozwagą bo jak wiadomo kto dostanie po dupsku? a dostana nasi żołnierze ! i teraz mam takie przeczucie ze coraz częściej będzie w mediach że miny pułapki, snajper czy zostaną nasi ostrzelani za głupie i czcze gadanie!
moze nie tyle głupie ale nie potrzebne... komu chciał sie upodobać i jakim kosztem? Kosztem życia ot coooo!
Owszem są nasi na ochotnika ale każdy zaklada że wróci i tak najlepiej aby bylo a to już pięciu dwóch ppor., dwóch kaprali i starszy szeregowy? Po co? nie nasz interes nie nasza kolonia,,, Ruscy tam nie poradzili a my damy rade?
Może głupoty pisze... ale to jest dopiero słów kilka na ten temat z mojej głowy.
Pozdrawiam
1939

Dziekuje, czuje sie az nadto uswiadomiony...

Afganistan to kamienie, pustynia, gory i opium - wszystkiego tego maja w nadmiarze. Do tego ciezko to w sumie nazwac krajem bo kazdy tam jest bardziej utejszy-tamtejszy" o plemienny niz Afganczyk.

Teraz trwa tam wojna (jakkolwiek uzywane sa inne eufemizmy) i to chyba ormalne", ze gina tam ludzie. Wojsko wyslal tam demokratycznie wybrany rzad na ktory pewnie czesc z Was glosowala.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie