Skocz do zawartości

odpowie za profanacje zwłok

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zaciekwiło inne zdanie w tej informacji. I radze żeby wszyscy sobie dobrze je przeczytali i zapamiętali. Zresztą Bocian już o tym pisał.

Cytuje : Policja weszła do jego mieszkania, ponieważ poszukiwacz pochwalił się w internecie znalezieniem trzech średniowiecznych złotych monet. "

Pzdr

AK77-nie fałszuj informacji niedopowiedzeniami! Weszli do mieszkania klienta, który pochwalił się posiadaniem UKRADZIONEJ z muzeum monety. A zresztą za te czaszki i kość należy mu się.
C.

A kiedyś (PRL)podobno student medycyny miał obowiązkowo przynosić na zajęcia czaszkę w celu omawiania budowy anatomii człowieka. Najłatwiej o taką było na okolicznych cmentarzach po krótkiej wymianie zdań z miejscowymi grabarzami ;) Nikt wtedy specjalnie nie przejmował się skąd student ją weźmie i nikt nie pytał skąd ją ma. Starsze roczniki odsprzedawały te czaszki później swoim kolegom z młodszych lat ;)
A dzisiaj? Proszę bardzo...8 latek grozi ;)

Aktualnie także jak 100 lat temu każdy student medycyny z I roku powinien posiadać autentyczną ludzką czaszkę w dobrym stanie,z fantomów nie sposób nauczyć się osteologii,subtelnych szczegółów budowy czaszki, trzeba odróżnić posiadanie takowego eksponatu przez przyszłego medyka od profana i idioty który z czachy robi sobie np.lampkę nocną.

„Jeżeli nie masz poszanowania dla szczątków ludzkich to w bardzo niedługim czasie możesz stracić szacunek dla życia”

Wydaje mi się wielce nie na miejscu robienie sobie dziwnych żartów z tego co zostało po (kiedyś )żywym człowieku. Wystarczy że spora część ludzi postrzega nas jak rabusi bez skrupułów moralnych.
Czarny humor czarnym humorem, ale to forum publiczne!sami pracujemy na renomę poszukiwacza-hieny.

Jak nas widzą tak nas piszą!

Nie wiem czy kolega pije do mnie, ale przytoczyłem fakty bez stwierdzenia czy to dobrze czy źle. Koledze wojtazowi" grozi więzienie, kiedy jest wiele przykładów posiadania czaszek ludzkich. Co innego okoliczności czy ich wykorzystywanie w okreslonym celu, ale nazbyt mało wiem aby tę sytuację oceniać. Ja generalnie omijam miejsca pochówków, choćby dla zasady ;)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Witam Przepraszam że odgrzewam dyskusje ale dopiero czytam forum.Pamiętam koniec lat 70 gdy na zachodzie likwidowano nekropolie niemieckie To się działo!Studeńci obłowili by się na 100 lat.Ja pracowałem na fabryce prefabrykatów gdzie piach przywozili z nekropoli żydowskiej.Na sitach było tyle gnatów że się zapychały.Kleliśmy je bo roboty było więcej.Dziwie się sądom i policji że zajmują się takimi pierdołami a w nocy strach na spacer iść.Szkoda Wojtka bo widać że wpożo gościu a psiowe mu koło piura robią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie