Skocz do zawartości

Odszedł od nas

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu dzisiejszym odszedł z naszych szeregów nestor poszukiwań JUREK W. z Warszawy.Cześć jego pamięci.
  • Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie wiem, czy beda jeszcze tacy ludzie, ktorzy tak pieknie potrafili czytac" lesne szlaki naszych zolnierzy w 1939 roku, jak Jurek, wczesniej zmarly Andrzej Bninski, czy paru innych z tego pokolenia. Wyprawy z Jurkiem do lasu, to bylo swieto i zaszczyt, bo nauczycielem byl swietnym.Niech spoczywa w pokoju.
Napisano
Tym którzy Go znali pozostanie w pamięci. Składam wyrazy współczucia i szczere kondolencje dla Jego najbliższych. Maku
Napisano
Cześć jego jego pamięci, wspaniały człowiek, prawdziwy pasjonat histori.
Bazarek na Kole nie bedzie juz taki sam :-(
R.I.P
Napisano
Wspaniały człowiek i tak jak napisał DTH,wspólne wyjazdy z nim były czymś wyjątkowym,cześć jego pamięci i kondolęcje dla rodziny i najbliższych, odszedł ktoś naprawdę wyjątkowy.
Napisano
Odszedł człowiek, którego poznałem bedac dzieckiem, był dla mnie wielkim przykładem prawdziwego poszukiwacza.
Wiele lat współpracy z Muzeum w Sochaczewie,wspólnych wypraw, mnóstwo przekazanych cennych pamiatek z pola wrześniowej bitwy...
Napisano
Kiedyś przypadkowo oglądałem w TVP program Sekrety wydarte ziemi" gdzie p.Jurek opowiadał o swojej pasji poszukiwania z wykrywaczem i polskim wrześniu 1939r. Byłem pod wrażeniem. Wtedy rozpoczęło się też moje zainteresowanie poszukiwaniami i losami poległych walczących żołnierzy. Wieczny odpoczynek.......+

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie