nunki Napisano 15 Maj 2008 Autor Napisano 15 Maj 2008 W dniu dzisiejszym odszedł z naszych szeregów nestor poszukiwań JUREK W. z Warszawy.Cześć jego pamięci.
DTH Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Nie wiem, czy beda jeszcze tacy ludzie, ktorzy tak pieknie potrafili czytac" lesne szlaki naszych zolnierzy w 1939 roku, jak Jurek, wczesniej zmarly Andrzej Bninski, czy paru innych z tego pokolenia. Wyprawy z Jurkiem do lasu, to bylo swieto i zaszczyt, bo nauczycielem byl swietnym.Niech spoczywa w pokoju.
maq Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Tym którzy Go znali pozostanie w pamięci. Składam wyrazy współczucia i szczere kondolencje dla Jego najbliższych. Maku
leowawa Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 Cześć jego jego pamięci, wspaniały człowiek, prawdziwy pasjonat histori. Bazarek na Kole nie bedzie juz taki sam :-(R.I.P
cbndm Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 Wspaniały człowiek i tak jak napisał DTH,wspólne wyjazdy z nim były czymś wyjątkowym,cześć jego pamięci i kondolęcje dla rodziny i najbliższych, odszedł ktoś naprawdę wyjątkowy.
enfield Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 Odszedł człowiek, którego poznałem bedac dzieckiem, był dla mnie wielkim przykładem prawdziwego poszukiwacza.Wiele lat współpracy z Muzeum w Sochaczewie,wspólnych wypraw, mnóstwo przekazanych cennych pamiatek z pola wrześniowej bitwy...
okoń Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 Kiedyś przypadkowo oglądałem w TVP program Sekrety wydarte ziemi" gdzie p.Jurek opowiadał o swojej pasji poszukiwania z wykrywaczem i polskim wrześniu 1939r. Byłem pod wrażeniem. Wtedy rozpoczęło się też moje zainteresowanie poszukiwaniami i losami poległych walczących żołnierzy. Wieczny odpoczynek.......+
KacperW. Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 Zawsze uśmiechnięty, optymista już z daleka... Takim go zapamiętam. Niech spoczywa w pokoju [*] .
michałł Napisano 17 Maj 2008 Napisano 17 Maj 2008 Dla mnie byłeś Ojcem - Darek (co ja teraz bedę robił?) Żegnamy Cię - Asia,Hela,Wanda,Zosia,Michał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.