Brylu Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 Prosze o ID i datowanie tego szyldu sluzyl za oslone okna w kurniku na wsi widac slady po kulach jest on emaliowany i dodam ze jest na wydaniu" za kazda pomoc dziekuje pozdrawiam
Brylu Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 sa to otwory po kulach jak widac sa przestrzelone na wylot poznac takowe typowe przestrzeliny nie jest to sam odprysk tylko jak wyzej napisalem przestrzelina na wylot
Brylu Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 sa to otwory po kulach jak widac sa przestrzelone na wylot poznac takowe typowe przestrzeliny nie jest to sam odprysk tylko jak wyzej napisalem przestrzelina na wylot
Brylu Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Zainteresowanym pisze ze szyld jest na sprzedaz wiec jak sa chetni porsze pisac na prv :) pozdrawiam serdecznie
Brylu Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 Prosze o ID i datowanie tego szyldu sluzyl za oslone okna w kurniku na wsi widac slady po kulach jest on emaliowany i dodam ze jest na wydaniu" za kazda pomoc dziekuje pozdrawiam
Brylu Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 n ajaki portalik najlepiej puscic ten szyldzik alledrogo czy bay :) co panowie proponujecie
Brylu Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 to ze reklama piw ato chba widac :) chodzi mi o miejscowosc okres miej wiecej z jakich latek jest
kopijnik2 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 wg. zoraStettiner Bergschloss Brauerei /1860?- 1945/założony przez Alberta Ferd. Ruckforthaw 1871 przekształcony w spółkę komandytową(obecnie) ul. Niemcewicza 23-24
Swiety82 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Może na początek pochwalisz się resztą tych szyldów? Ciekawy jestem.....
Brylu Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 a z ktorych lat moze pochodzic ten szyld ?? mniej wiecej ?
asasello84 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Skoro nikt Ci nie odpisuje, to znaczy że nie :) Lepiej jedź z tym szyldem na targi birofilskie, tam może ktoś się skusi...
Molke Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Ciekawi mnie skad ta cena 200zl kol. bjar_1 ? nie pytam zlosliwie lecz z ciekawosci bo widzialem rzadsze ciekawsze i tansze wiec nie wiem skad pomysl ze 200zl mozna za niego wziac.
Molke Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Wszystko zalezy od ceny jezeli nie jest kosmiczna tylko atrakcyjna to moge sie zaopiekowac szyldem.
Cooperbeer Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Szyld pochodzi z zamkniętego w latach 90ych XX wieku browaru Lubusz" w Zielonej Górze (Gruenberg)a nie ze Szczecina. Browarów o nazwie Bergschloess było wiele - wystarczyło przeczytać nazwę miejscowości podaną na dole. Nie będzie to chyba niczym odkrywczym jeśli wydatuję go na okres sprzed 1945 roku ze wskazaniem na lata 1930te.Jego wartość to na pewno ponad 200 zeta i to grubo gdyż jest emaliowany (a nie typowy laszak"). Nie podaleś jego wymiarów ale wydaje mi się iż mały nie jest. Z tymi śladami po kulach to trochę przyfantazjowałeś. Są to zwykłe odpryski emali - częste uszkodzenia mechaniczne starych emaliowanych szyldów. Gdyby były to ślady kul były by otwory przestrzałowe a jedyne jakie widzę to małe otwory w rogach służące do zawieszenia szyldu. No chyba że kury w kurniku strzelały doń ze zbuków ;D
Question
Brylu
Prosze o ID i datowanie tego szyldu sluzyl za oslone okna w kurniku na wsi widac slady po kulach jest on emaliowany i dodam ze jest na wydaniu" za kazda pomoc dziekuje pozdrawiam
28 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.