jazlowiak Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgodnie z nową świecką tradycją zaczynamy od plakatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 19 wrzesnia 1939 po godzinie godzinie 15.00. Wólka Węglowa, na pierwszym planie kapral Czech. Ale dlaczego siwek?pozdr,Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Bo galopował na siwej Topoli":-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Na rysunku jest kpr. Feliks Maziarski, który szarżował na siwej Topoli":-) - kpr. Czech nie miał możliwości przełożenia bandoliera:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 12 Maj 2008 Autor Share Napisano 12 Maj 2008 Pierwsze info: http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=1041 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Gdyby galopował z drzewcem sztandaru o takiej długości, to powodzenia.Długości drzewca i wysokości sztandaru nie sumujemy!, He, he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 12 Maj 2008 Autor Share Napisano 12 Maj 2008 To prawda poprawimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 12 Maj 2008 Autor Share Napisano 12 Maj 2008 prawidłowa długość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Przy okazji podnieście chwyt dłoni na drzewcu, i ten dosiad, jakiś taki nieproporcjonalny chodzi mi o wysokość położenia pasa w stosunku do łęku siodła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawar Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Czy rekonstrukcja w tym roku się odbędzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Tak, oczywiście - polskie grupy proszone są o zgłaszanie się do Kuby Wojdewody - 510 137 737, arved@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Panowie mam 2 prośby myślę że większośc sie przychyli od mojej prośby:1. Czy nie da sie wystartować z inscenizacją wcześniej niż o 15 stej?? np. o 13.30 ?? ponieważ ja jak i duża liczba widzów jedzie z drugiego krańca kraju ma muszę pokonać prawie 400 km w jedna stronę i tak sie składa że wracam z inscenizacji w środku nocy.2. Czy może być tak jak 2 lata temu aby każdy przed inscenizacją mógł dotknąć pomacać" pojazdy pancerne i sprzęt typu armaty, motory itp?? bo jeśli będzie jak w poprzednim roku można było pooglądać z bliska ale po inscenizacji to znowu mnie to ominie:((Jeśli będzie jak w poprzednim roku to naprawdę będzie to ostatni raz jak będę na inscenizacji i myślę że spora cześć widzów jest tego zdania byłem 2 lata temu na Bzurze" i było naprawdę lepiej mam nadzieje ze uwagi z poprzedniego roku będą poprawione nie chce aby wyszło że narzekam ale naprawdę chce aby było jeszcze lepiej bo Bzura to wielka frajada dla widzów takich jak ja ...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Chcemy zrobić płot wzdłuż Bzury, żeby było więcej miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enfield Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Prawdopodobnie całośc widowni zostanie w drugim rzedzie" obstawiona naczepami-kontenerami, z których bedzie mozna swobodnie obserwować widowisko.Rozmowy z firmą trwają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 czy wpis powyżej mówiący że impreza jest 19. to błąd w druku??Jeśli tak, proszę moderatora o poprawienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 19 wrzesnia 1939 po godzinie godzinie 15.00. Wólka Węglowa, na pierwszym planie kapral Czech. Ale dlaczego siwek?pozdr,Artur"http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=1041 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 kraza głosy ze rekonstrukcji nie bedzie czy to prawda ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Otóż to - też o tym słyszałm i przeczytałem gdzieś w necie , ponoć jakiś poważny zatarg dwóch fundacji" ????? To jakieś plotki chyba czy jak ?Może ktoś to wyjaśnić/zdementować i potwierdzić Bzurę ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Ocho, powiało tajemnicą...poważny zatarg dwóch fundacji", ciekawe jakich?Czyż by chodziło o Fundacje: Poloniamilitaris i Wojskowości Polskiej??? Fundacje, które wspólnie organizują Defiladę GRH, 15 sierpnia w Warszawie, z okazji Święta Wojska Polskiego?W sprawie Bzury '2008, kilka postów wcześniej jest wyraźnie powiedziane, że zgłoszenia przyjmuje Kuba Wojewoda.Może warto zadzwonić lub wysłać meila z zapytaniem, a nie szukać teorii spiskowych (taki żarcik niewinny:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Nie szukam żadnych teorii spiskowych,(nawet na tym forum jakieś niezgodności małżeńskie widać było) tylko chcę mieć pewność bo nie zamierzam darmo tracić zaplanowanego wcześniej dnia urlopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Acer, G E N I U S Z UJak na to wpadłeś???????????????????Różne brednie już czytaloem na tym forum na swój czy fundacji temat, ale teraz przeszedłes samego siebie. Zdrowia życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Nie interesują mnie fundacje ani twoja osóbka Chcę mieć pewność (bo można się tu wszystkiego spodziewać), że nie stracę dnia urlopu i coś zobaczę co było zaplanowane, i na co specjalnie ja zaplanowałem sobie wolnejasne aniołku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enfield Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Rekonstrukcja Bzura 2008 odbywa się w dniach 13-14.09. organizator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Gneralnie, to każdy z was ma jakąś broń w chacie, czy dostajecie na miejscu od organizatorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 No ja mam np odlew-monolit ; ) - Jak wiekszosc, broni hukowej nie ma nikt bo prawo nie zezwala wiec wypozyczaja ja koncesjonowane firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.