Skocz do zawartości

Po drodze z pracy do domu

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego Arbi1000,
jakbym normalnie swoje fanty widział ;)
jaki region, jeśli mozna wiedzieć?
O monetach to nie mowię, bo popularne ale znalazłem identyczne serduszko i takią ozdobę (chyba z końskiej uprzęży?) jak widoczna na Twoim ostatnim zdjęciu.
Czy wiesz coś wiecej o tych elementach?
Czy moje przypuszczenia są słuszne?

• Odpowiedzi 212
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Koledzy Diago i 220V. Czy na waszych serduszkach" też jest wybita liczba 10?.Na moim zdjęciu jest widoczna u gory.
Znalazłem je w okolicy Końskich.Nie bardzo przemawia do mnie wyjaśnienie, że jest to okucie buta, ale kto wie?
Może jeszcze ktoś się wypowie?

Kol.220V, to serduszko z Twojego zdjęcia sprawia wrażenie wypukłego a moje jest zupełnie płaskie.
Ten sam motyw ale różne formy wykonania.Ciekawe co wymuszało ten kształt.Jeszcze jedno.Wewnętrzna krawędź jest nieregularna (w obu przypadkach), tak jakby coś tam miało być wciśnięte.

cześć Aribi ten złom to pewnie z Ruskigo Brodu bo tylko tego i w takim parszywym rusobrockim stanie można obecnie tam nakopać.A łyżeczkę z samym motywem wykopałem na swojej działce właśnie tam.Sprawdż ten uchwyt bo może jest od samowara z którego mam kranik-może przy okazji wspólnymi siłami uzbieramy całą zastawę.pozd,marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie