Skocz do zawartości

Uratowane przed zapomnieniem i ... spaleniem

MK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
u znaczy się gdzie?..."
To była prawdopodobnie wklejka do książeczki wojskowej.
Na tylnej okładce od wewnętrznej strony. Coś w rodzaju kieszonki.Tam mozna było włożyć kartę mobilizacyjną aby mieć wszystkie dokumenty w komplecie.

Panie Michale chcesz placic dozywotnie odszkodowanie za spowodowanie twałego uszczerbku na zdrowiu na tle emocjonalnym? :)

'spokojnie poszedłem do domu wygrać coś na allegro'

zabrzmialo jak 'wyciagnalem papierosa,odpalilem forum Odkrywcy i wk**wilem kilkudziesieciu czytajacych temat' ;)

Gratulacje!
w Czerwcu wpadam do Frysztaka i kopiemy obowiazkowo!
pozdro!

Dzięki za pochlebne opinie, zostaną w pewnym sensie upublicznione ale długa droga do tego, ostatnio co nie zaplanuję to nie wychodzi a czego nie zacznę to nie kończę, więc nie będę się odzywał się w tej sprawie aż wszystko będzie gotowe.
total - no, pokopiemy, tylko w dzień jak meczy nie będzie bo to miesiąc Euro w końcu ;
mścicielSS dzięki, a tych dupereli to już nawet nie pokazuję, bo kto chce takie dziadostwo oglądać? Ciągle te klamry, bebuty, maximy, pułkówki, wstęgi, czasem Schwarzlose, to się nudzi, zresztą sam to wiesz.
cis - karteczkę H żmudnie składam, ale i tak nic na niej nie było już :( tylko szkoda kota, jeszcze mi nie przeszło :(

Michał jak co ;) spokojnie wklejaj fotki, lepszego miejsca nie znajdziesz ;) Z chęcią je obejrzę w nocy jak będę miał czas. Co do drugiego pytania udało mi się je rozwiązać, podpis na nadaniu Bronzowego Krzyża Zasługi (hehe jaki ortograf) złożył Aleksander Prystor, Prezes Rady Ministrów w czasie od 27 maja 1931 r. do 9 maja 1933 r. :) Pierdułki cieszą

Sorki... Michał coś mi się pokręciło, wiele imion, nazwisk nie pamiętam, może i lepiej. Nie czaję o co chodzi z tym krzyżem, może myślisz o kim innym, albo mi się pomieszało.
Kiedyś dwiedzałem że czas na rozpałkę walić akta po upadłej firmie. Dzisiaj nie ma po niej śladu, rośnie sobie zielona rawka, ale to co zdołałem wyrawać palaczolwi zostało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie