Skocz do zawartości

Słuchawki+HS-3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pytanie laika:
Czy szukanie ze 'Smętkiem' jest bardziej efektywne kiedy chodzimy z słuchawkami czy raczej bez nich? Jak sprawdzają się one w terenie w przypadku tej wykrywki?
I czy dla mnie jak dla 'nowego' opłaca się inwestować w jakieś słuchaweczki?

Z góry dzieki i pozdrawiam.
Napisano
Nie mam HS-3, ale chodzenie na słuchawkach jest dużo lepsze niż bez, poniewaz slychac cichsze sygnaly, ktore sa tlumione przez wiatr, galezie, stapanie po lisciach. Pozdro
Napisano
Witam!
Zasadniczo nie używam przy swoim HS-3, sygnały są na tyle silne i wyraźne że można sobie podarować. Stosuje jedynie w lesie przy silnym wietrze gdzie wszystko ostro szumi dookoła. Co do baterii starczają na bardzo długo nawet przy głośniku.
Pozdrawiam!
Napisano
Wielkie dzieki, na pewno skorzystam. :)
O ile wczesniej rozwiaze problem moich cudownych, nadopiekunczych starszych. Ehhh. ;/
Napisano
Z rodzicami na początku zawsze jest problem, ale jednak mama sie ugięła i dostałem Smętka na urodziny ^^ ja chodze od lipca, a baterie duracelki zmieniłem stosunkowo niedawno.

Pozdrawiam QB@
Napisano
Hehe, niczego sobie prezent. ;]
Ja za to swojego kupiłem za ciężkozarobioną w wakacje kasę, a teraz leży na półce w szafie od prawie roku i sie kurzy, ehh, szkoda, mam miejsca wypatrzone i w ogóle... :( Jak na razie pozostaje mi ślinienie sie do fotosów Waszych fantów.

Pozdrawiam i dzieki - Winters.
  • 6 months later...
Napisano
Witam.Kiedyś Henryk Smętkowski powiedział mi,że sam chodzi na słuchawkach,oczywiście na swoim sprzęcie.Powód używania ich już wyjaśnił Pit_100.Co do samych słuchawek,to ze względów finansowych można stosować te od słuchania muzyki,ale nie ma co,przewód musi być spiralny.Przy prostym trochę się nakląłem(parę razy przeciąłem przy kopaniu i przy zaczepach o krzaki ściąga słuchy z głowy).Pozdro.*
Napisano
zawsze mozna przelozyc wieksza czesc przewodu pod bluzą i dopiero podlaczyc do piszczalki, ja tak chodzę z prostym przewodem (coprawda nie ze smętkiem) ale nie narzekam.
w sluchawkach lepiej mozna opanowac rozroznianie synałów, między małymi i dużymi kolorem i stalą itp..
A w nocy jaki fajny klimat w sluchawkach chodzic :)
kolejna zaleta to taka że w zimne dni nie przewieje uszu jak mamy na nich duze sluchawki :)
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie