Skocz do zawartości

Słuchawki+HS-3

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie laika:
Czy szukanie ze 'Smętkiem' jest bardziej efektywne kiedy chodzimy z słuchawkami czy raczej bez nich? Jak sprawdzają się one w terenie w przypadku tej wykrywki?
I czy dla mnie jak dla 'nowego' opłaca się inwestować w jakieś słuchaweczki?

Z góry dzieki i pozdrawiam.

Witam!
Zasadniczo nie używam przy swoim HS-3, sygnały są na tyle silne i wyraźne że można sobie podarować. Stosuje jedynie w lesie przy silnym wietrze gdzie wszystko ostro szumi dookoła. Co do baterii starczają na bardzo długo nawet przy głośniku.
Pozdrawiam!

Z rodzicami na początku zawsze jest problem, ale jednak mama sie ugięła i dostałem Smętka na urodziny ^^ ja chodze od lipca, a baterie duracelki zmieniłem stosunkowo niedawno.

Pozdrawiam QB@

Hehe, niczego sobie prezent. ;]
Ja za to swojego kupiłem za ciężkozarobioną w wakacje kasę, a teraz leży na półce w szafie od prawie roku i sie kurzy, ehh, szkoda, mam miejsca wypatrzone i w ogóle... :( Jak na razie pozostaje mi ślinienie sie do fotosów Waszych fantów.

Pozdrawiam i dzieki - Winters.

• 6 months later...
Witam.Kiedyś Henryk Smętkowski powiedział mi,że sam chodzi na słuchawkach,oczywiście na swoim sprzęcie.Powód używania ich już wyjaśnił Pit_100.Co do samych słuchawek,to ze względów finansowych można stosować te od słuchania muzyki,ale nie ma co,przewód musi być spiralny.Przy prostym trochę się nakląłem(parę razy przeciąłem przy kopaniu i przy zaczepach o krzaki ściąga słuchy z głowy).Pozdro.*

zawsze mozna przelozyc wieksza czesc przewodu pod bluzą i dopiero podlaczyc do piszczalki, ja tak chodzę z prostym przewodem (coprawda nie ze smętkiem) ale nie narzekam.
w sluchawkach lepiej mozna opanowac rozroznianie synałów, między małymi i dużymi kolorem i stalą itp..
A w nocy jaki fajny klimat w sluchawkach chodzic :)
kolejna zaleta to taka że w zimne dni nie przewieje uszu jak mamy na nich duze sluchawki :)
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie