Skocz do zawartości
  • 0

bagnet MOSIN 1891/1916 tzw. scytyjskim"

walec

Pytanie

Napisano
witam
czy wie ktoś może gdzie i jakie punce znajdują się na bagnecie MOSIN 1891/1916 tzw. scytyjskim"
dzięki i pozdrawiam
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
czy wie ktoś może gdzie i jakie punce znajdują się na bagnecie MOSIN 1891/1916 tzw. scytyjskim"
dzięki i pozdrawiam
Napisano
01dalton

Jak bys widzial Scythe originalnego nawet wykopka to Ci dam za niego dwa razy tyle. Ale musi byc originalny a nie postarzony.

Pozdrawiam
smuga_79
Napisano
smuga 79
jak dojdą to napisz co o nim myślisz, w połączeniu z czym miał on służyć do cięcia drutu ?
Napisano
http://arkady.i365.pl/bagnety_pl/index.php?option=com_content&task=view&id=174&Itemid=32
tu tez nie widzieli :)
pozdr.
Napisano
zakładajc ten wątek miałem nadzieję że dowiem się czegoś o tym bagnecie bo zbieram je już kilka lat i jak na razie nie miałem okazji go zobaczyć ,nie twierdziłem i nie twierdzę że nie może być on kopią lecz z okoliczności w jakich został znaleziony na to nie wskazują ,w książkach które posiadam też prawie nic o nim nie pisze a już napewno nie ma wzamianki o puncach i numerowaniu stąd moje pytanie bo chcę się upewnić czy jest to kopoa czy oryginł
Napisano
Jeżeli został znaleziony tak jak piszesz ,to możesz być spokojny o jego autentycznośćno...no chyba ,że chodzi o potwierdzenie bajki ,żeby na allegro mieć alibi :)
Napisano

Witam

Dzieki za fotkimm jest lepiej wykonany od Twojego - to tez kopia - wlasnie taka pojawia sie od czasu do czasu na ebayu.

Nozyce razem z bagnetem mocowane byly na karabinie i uzywalo ich dwoch ludzi.

Po 1905 roku panowala moda na nozyce do ciecia drutu w roznych armiach. Mozna o tym poczytac w Brytish Patents" R. Evansa.

Jesli ma ktos jakies rzadkie rosyjskie i radzieckie bagnety do sprzedania to piszcie na maila. Interesuja mnie tez urzadzenia do ciecia drutu zakladane na Mosina, pochwy zdjecia zolnierzy z bagnetami. Zapraszam tez do dyskusji osoby ktore odwiedzaja ten watek - ponad 1000 odslon.

Pozdrawiam
smuga_79

Napisano
ja jestem przekonany o jego autenyczności ,poza tym nie zamierzam go sprzedawać, a to opinie niektórych z Was zburzyły mój spokój
Napisano
jest to sztuka zdjęta ze strychu statego domu w beskidzie niskim przez mojego kuzyna podczas rozbiórki , male jest prawdopodobieństwo że jest to kopia , poza tym żeby zrobić kopie trzeba mieć oryginal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie