PATRON Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 http://fakty.interia.pl/kraj/news/tajemnica-postrzelonego-obrazu,1078841jestem pod kolosalnym wrażeniem geniuszu policyjnych balistyków a zwłaszcza ich czasu dochodzenia do genialnych wniosków. najbardziej poruszający wydaje mi się wyrywek: Wyjęty z obrazu pocisk badaliśmy ponad cztery miesiące, robiliśmy ekspertyzy samego naboju, jak i próbowaliśmy określić jego historię - przyznała we środę na konferencji prasowej poświęconej niezwykłym badaniom balistyków Jolanta Łukaszewicz - Babecka Naczelnik Laboratorium Kryminalistycznego KWP w Olsztynie. ...Z badań policyjnych balistyków wynika, że pocisk wystrzelono z broni o kalibrze 9 mm. - Niestety, nie można określić producenta i roku produkcji naboju, ale można przyjąć, że wystrzelono go w 1945 roku - przyznała Łukaszewicz - Babecka. Balistycy na podstawie bruzd na obrazie określili jednak kilka rodzajów broni, z której mógł być wystrzelony pocisk: Luger, Browning, Walther model P-38, Parabellum model P-08 lub z pistoletów maszynowych o kalibrze 9 mm. "naprawdę precyzja wniosków po czterech miesiącach nieustannych badań jest porażająca.ciekaw jestem kto za to zapłacił ... mam nadzierję że nie ja i nie moje podatki.Przyszła mi na myśl anegdotka która jest tutaj adekwatna do precyzji wypowiedzi BALISTYKÓW.-Baco , jaka będzie pogoda?-nooooo, albo bydzie dysc, albo bydzie pogoda"różnica jest tylko taka że baca nie zastanawiał się cztery miesiące.pzdr PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 i za co tu płacić podatki? mamy specjalistów nie ma co, tyle to chwiejny" spod sklepu by powiedział, szkoda gadaćPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 jeszcze tak mi przyszło do głowy że pmy mają inny skok gwintu w lufie niż np para walter itp ...ale ja sie nie znam .PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 niom, a Parabellum P08 to Luger, ale to pewnie inna broń, identyfikacje zostawmy ekspertom"PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Panowie! Na kolana przed wszechwiedzącymi ekspertami!Może panowie eksperci przez cztery miesiące przechodzili kurs posługiwania się suwmiarką.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 kto wie może to byli ci sami eksperci co uznali poddali zabawkę ASG wielogodzinnym ekspertyzom;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Nie wiem co o tym myśleć ,czy mamy takich dobrych fachowców od balistyki czy niedouczonych dziennikarzy ,którym płacom od wiersza pisania takich głupot .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Po trochę jednego i drugiego. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 pocisk po prostu lezal w elektrolizie 4 miechy, wczesniej byl od t-34, ale sie rozpuscil do 9mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Kokesh 90% to drugie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 A ja się z tego uśmiałem,ale wesoło to mi wcale nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Hehehe ale się ośmiałem :)Balistycy na podstawie bruzd na obrazie określili jednak kilka rodzajów broni, z której mógł być wystrzelony pocisk"jakie bruzdy na obrazie?Żeton - o co chodzi z tą wielogodzinną ekspertyzą ASG, bo jestem nie na czasie a brzmi nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 myślę że taką ekspertyzę wykonał by każdy z was na forum ze zdjęć i to w 2 minuty heheheh a nie w 4 miechy i to gratis !! -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombspider Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Więc wystosujmy tutaj apel do naszych policyjnych speców od balistyki :PPanowie, zamiast pocić się przez cztery miechy nad jedną kulką, to na przyszłość wrzućcie jej foty i wymiary na forum Odkrywcy do działu Identyfikacji. Będzie i szybciej i taniej i bez kompromitacji":PPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 MK - był ostatnio taki motyw, że Rusek albo Ukrainiec sobie jechał na zlot ASG pod Warszawę i na przejściu się go pytają, co pan wiezie - to powiedział, że ma broń w bagażniku, no ale więcej wyjaśnić nie zdołał bo od razu chyba go nawet skuli, a na pewno komenda i tam nie mogli przez kilka godzin dojść, że to są repliki kałachów na plastikowe kulki... kilka godzin nad tym deliberowali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 nic dodać nic ująć,jaki kraj taka policja i eksperci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 MK jak zauwazyl herbstnebel, był taki wątek na forum, że fachowcy" z SG kilka godzin dumali żeby stwierdzić, że to co wiózł ów Rosjanin b bagażniku to nie broń a jedynie replika ASG. Najlepiej jak wkleje link tylko musze go poszukać;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 mam;)http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=595681#601200niezłe co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 hehehe ale jaja, może faktycznie było tak, jak na końcu napisał Erih.Ale jeszcze większa głupota w Rosji :)http://wiadomosci.onet.pl/1714901,12,item.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 wiesz MK ja mam głęboką nadzieje ze Tak byo jak mówi Erih;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.