Skocz do zawartości

Kielce i okolice gdzie szukać???

catan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 429
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dlaczego bida i nędza? Ja obecnie jeżdżę w Tarnowskie ale swojego czasu chodziłem na południu Kieleckiego,Jędrzejów-Chmielnik i gwarantuję że jest tam jeszcze wiele do odkrycia.Pierwszy z brzegu przkład Motkowic teren niby przekopany a rzadko kiedy zdarzało się wracać bez czegoś ciekawego w plecaku :]
Napisano
bieda bo może szukasz w złych miejscach.
Zanim się wyjdzie w teren trzeba trochę czasu poszukać info, zrobić wywiad. Na samym końcu frajda z szukania
Napisano

scyzor76, mów za siebie :D owszem nie jest to już to co 17 lat temu jak zaczynałem kopać, trzeba troszkę się nakombinować żeby znaleźć miejsce gdzie nie byłem, ale to nadal super teren. Ostatnio po przeprowadzce wysypałem zawartość piwnicy, to co na zdjęciu czeka na czyszczenie, a w tym roku jeszcze do tego trochę doszło. Wszystko ze świętokrzyskiego.

Napisano
kolego koleś , eldorado to może było kiedyś ...teraz to bryndza i dziura na dziurze...niestety , a jak ktoś trafi guzik czy łuskę to nazywać to eldoradem .... nietakt
Napisano
Nie wiem gdzie poszukujesz ale u mnie wciąż sie znajduje kilogramami i nie pisze tu o lasach bo lasy to faktycznie dołek na dołku i wiele nie uświadczysz !!!
Napisano
Zdrowych i Wesołych Świąt dla wszystkich kopaczy z Gór Świętokrzyskich, więcej optymizmu i fajnych fantów :D

życzy
Bandi

http://gallery.me.com/rakow1944_45#100132
  • 1 month later...
Napisano
ale jak to pytanie brzmi to z Twojego postu kolego nic nie wynika:)
Ja tak czy siak nie odpowiem bo chyba młody jeszcze jestem, nigdy nie słyszałem o zapadlinie. Ale z chęcią się dowiem coś więcej. Co to za podziemia? Co kryły? :)
Pozdrawiam
Napisano
JackuCK, w miejscu gdzie teraz jest osiedle i ten plac zabaw, kiedys staly drewniane domy, jeden z nich nalezal do mojej prababci. Po wyburzeniu tych domków babcia i jej dzieci dostaly mieszkania na KSMie. W miejscu o którym mówisz stał browar z potężnymi piwnicami i ogromną studnią głębinową. To osuwisko o którym mówisz to wlasnie piwnice po browarze.

Pozdrawiam
Bandi
  • 4 weeks later...
Napisano
Cmentarz na ktorym leza niemcy i rosjanie, moge dac namiary , ale tylko legalna robota, jest to w srodku wsi tak ze samowolka odpada , kilka dobrych dusz juz probowalo ,dalem namiary a jak zobaczyli miejsce to umilkli.
  • 4 months later...
Napisano
Witam szanownych kolegów ! mam wielką prośbę podajcie mi namiary na bunkry w Kielcach i najbliższej okolicy,z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam,mój adres e-mail boskitomasz@op.pl.
Napisano
jade na wycieczkę do Kielc i chcę fotki porobić,wiem że są bunkry tylko nie wiem gdzie ? U mnie w mieście jest forum gdzie są zdjęcia,lokalizacje i opisy a o Kielcach nic nie znalazłem niestety,jak mogę prosić to podeślij mi na pocztę jakieś wskazówki,dziękuję
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam Panowie
Za Morawicą w Cisowie. Konkretnie w lesie za stacją benzynową BP przy drodze na Busko Zdrój jest od pierona pocisków od moździerzy. Informacja sprawdzona tydzień temu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie