Skocz do zawartości

Dzisiejszy wypad Lufa"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj trafiłem na lufę jakiegoś karabinu po wstępnym oczyszczeniu, widać ze siedzi w niej jeszcze łuska ale niestety jak na razie nieczytelne oznaczenia łuski. Całość mocno skorodowana :(

O rany! takiego szrotu to dawno nie widziałem :) Chyba teren podmokły typu mokradła? Trafiłeś lufe od mausera (wykręconą i bez szczerbinki). Stawiam na 98 k, ale trudno powiedzieć coś pewnego w tym momencie i przy tym stanie.

Kolego jeśli chcesz się dowiedzieć co to za lufa to ostukaj ją
chociaż z tej rdzy żeby nabrała kształtów choć trochę do lufy podobnych :) Bo na razie to wygląda jak bryła ziemi. Na pewno łatwiej będzie wtedy zidentyfikować znalezisko.

pzdr.

Odnośnie postu kolegi ,,kloki'' Jeśli się dobrze przyjrzeć to wygląda na to ,że rzeczywiście lufa od mausera. Jest jeszcze widoczna część Komory nabojowej. Pewnie ktoś się bawił w dezaktywowanie lub jakiś pocisk ją trafił.

pzdr.

Wpadają na chatę chłopcy, patrzą na to i stwierdzają... Hmm, trzeba zrobić ekspertyzę. po 2 tygodniach dostajesz do łapy dokument Nielegalne posiadanie części broni nie pozbawionej walorów bojowych oraz aktywnej amunicji do niej" Sorry, ale nie mogłem sie powstrzymać...

PS w jakim my kraju żyjemy...

Pozdro:D

Wy sobie zartujecie, ze tam widac jakies komory nabojowe, luski, ze to Mauser itp? Bo jak ja bym wykopal cos takiego, to bym chyba zakopal z powrotem. Bez zlosliwosci to pisze, po prostu moze sie nie znam. Pozdro :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie