rutus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 witam! znalazłem spory (ok.12kg) kawał skrzemieniałego drewna w kształcie klocka . gdzie mogę znależć informację na jego temat( w tym wycenę) z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Nie ten dział, zerowy opis, żadnych zdjęć = 99% nie udanej identyfikacji&wyceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 To nawet nie chodzi o opis.gdzie mogę znależć informację na jego temat"Rutus- Wpisałeś w jakielkolwiek wyszukiwarce tytuł tematu?Co do ceny- też znajdziesz w necie, wszystko zależy od faktury, koloru itd itp.Wrzuć fotkę.Ponad 3 kg stoi i stoi za 65 zł.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Spróbuj przepiłować i daj foto słojów.Mój ojciec-robotnik leśny przytachał kiedyś do domu kawał Dębu bagiennego"(mam nadzieję że nie przekręciłem nazwy), był tak twardy że ciężko było to wogóle obrabiać. Ale samo drewno piękne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 post scriptum. Po co chcesz to sprzedawać wogóle, takie drewno to rzadkość, nie lepiej wykonać coś ładnego dla siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 dziękuje za komentarze, po pierwsze nie mam jak obecnie wrzucić zdjęć. Dwa - gdyby jakieś muzeum było zainteresowane (byle nie trafiło do magazynu) to chętnie przekaże.Obawiam się jednak, że mają takich skamielin tony. Trzy- dzięki za porady, czekam na następne, gdyż jest to dla mnie temat obcy. ps. jak będę mógł to dam zdjęcie. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 http://skamieniale_drewno.republika.pl/ troszkę z nudów po sieci poszukałem:P Nawet takie drewno ma swoją stronke:PPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 jest w ogóle takie muzeum chyba w Polsce gdzie to możesz opylić. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 To mój okruszek, waga ok 10 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Witam,mój kolega kupił na lubelszczyżnie kilka takich klocków.W firmie kamieniarskiej przecieli mu na cienkie deseczki i obudował sobie nimi kominek jest rewela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.