rutus Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 witam! znalazłem spory (ok.12kg) kawał skrzemieniałego drewna w kształcie klocka . gdzie mogę znależć informację na jego temat( w tym wycenę) z góry dziękuję.
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Nie ten dział, zerowy opis, żadnych zdjęć = 99% nie udanej identyfikacji&wyceny
karpik Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 To nawet nie chodzi o opis.gdzie mogę znależć informację na jego temat"Rutus- Wpisałeś w jakielkolwiek wyszukiwarce tytuł tematu?Co do ceny- też znajdziesz w necie, wszystko zależy od faktury, koloru itd itp.Wrzuć fotkę.Ponad 3 kg stoi i stoi za 65 zł.Pozdro.
Swiety82 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Spróbuj przepiłować i daj foto słojów.Mój ojciec-robotnik leśny przytachał kiedyś do domu kawał Dębu bagiennego"(mam nadzieję że nie przekręciłem nazwy), był tak twardy że ciężko było to wogóle obrabiać. Ale samo drewno piękne...
Swiety82 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 post scriptum. Po co chcesz to sprzedawać wogóle, takie drewno to rzadkość, nie lepiej wykonać coś ładnego dla siebie?
rutus Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 dziękuje za komentarze, po pierwsze nie mam jak obecnie wrzucić zdjęć. Dwa - gdyby jakieś muzeum było zainteresowane (byle nie trafiło do magazynu) to chętnie przekaże.Obawiam się jednak, że mają takich skamielin tony. Trzy- dzięki za porady, czekam na następne, gdyż jest to dla mnie temat obcy. ps. jak będę mógł to dam zdjęcie. pozdrawiam!
Cronos Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 http://skamieniale_drewno.republika.pl/ troszkę z nudów po sieci poszukałem:P Nawet takie drewno ma swoją stronke:PPozdrawiam
herbstnebel Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 jest w ogóle takie muzeum chyba w Polsce gdzie to możesz opylić. Pozdro.
dzieci3 Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Witam,mój kolega kupił na lubelszczyżnie kilka takich klocków.W firmie kamieniarskiej przecieli mu na cienkie deseczki i obudował sobie nimi kominek jest rewela.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.