Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Wspomniany Chattellerault - muszę zrobić zdjęcie całości, tu widać tylko punce i ślad po celowniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 I jest jeszcze jeden krótki mosin - przeróbka z długiego carskiego, choć tu oczywiście mamy do czynienia z większymi przeróbkami, niż w przypadku konwersji" rosyjskiego na radziecki... Przedwojenny polski, jak zapewnia właściciel, wykopek, ale w oryginalnej kolbie od innego polskiego egzemplarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 I detal tegoż egzemplarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 A oto wspomniany karabinek wzoru 1907 - to zdjęcie i trzy następne nie są już mojego autorstwa i pochodzą ze strony www.mosinnagant.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 z www.mosinnagant.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 z www.mosinnagant.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 ostatni, także z www.mosinnagant.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 I jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła po obejrzeniu zdjęć tego - przyznaję - atrakcyjnego odlewu: tak jak koledzy zauważali, lufa jest za długa w stosunku do kolby kbk-a, a także nie pasuje celownik, również od kb. Rozumiem, że nie było odlewu krótkiego i doceniam pracę - ten egzemplarz z odlewu i tak prezentuje się bardzo ładnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 witam. chciałbym się dowiedziec, w jaki sposób wykonac formę w której tworzy się aluminiowy odlew repliki.czy kol. pioniu73 może się zgłosic do mnie na maila?pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masniak Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 CZesc!zamuwiłem se VISa na mundury-historyczne.pl.jak to pomalowac?z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Jest nadzieja na ładne i nie drogie Mosinyhttp://www.wmasg.pl/aktualnosci/voodoo_machine_works/678/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 A ile taki mosiek kosztuje.Bo się przymierzam do kupna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 no to ja zaczynam zabawe:) szukam teraz tanich czesci i odlewów od kogo najlepiej kupic odlewy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 Na fotce dla porównania wz.91 i 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 27 Czerwiec 2010 Share Napisano 27 Czerwiec 2010 01dlaton piekne sprzety, to sa odlewy?? pokaz wiecej fotek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 27 Czerwiec 2010 Share Napisano 27 Czerwiec 2010 to nie są odlewy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 27 Czerwiec 2010 Share Napisano 27 Czerwiec 2010 to nie są odlewy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 27 Czerwiec 2010 Share Napisano 27 Czerwiec 2010 to masz ładne fanty:) mam tez ochote kupic całe kompletne ale juz pozbawione duszy mosinki :)ale w te 2 kolby dam odlewy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Te dwa mosinki niestety też już nie są sprawne w 100% bo mają stempelki CLK . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 tak czy siak są piekne nawet jako deko :( ale za to masz spokój ze policja ci ich nie zabierze itp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 28 Czerwiec 2011 Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Czy ktoś z tu obecnych wie gdzie można dostać ruchomy zamek od mosina, i jak się ma ustawa do oryginału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 I gdzie można dostać kopię lufy do mosina wz38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista-rajdowiec Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 ruchomy zamek hmm ustawa się ma tak, że zamek jest integralna części broni i jego posiadanie jest zabronione, chyba że jakieś odlewy ruchome ale u nas w Polsce to jeszcze nie znalazłem czegoś takiego do kupienia, można by jeszcze próbować jak ma być ruchomy nabyć jakiś ze stempelkiem CKL, ale nie wiem jak to wygląda ani czy da rade dostać gdzieś sam zdekowany zamek a co do lufy to sam się zastanawiam gdzie można jakiś odlew dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 A zna ktoś jakieś zagraniczne strony z odlewami - czechy niemcy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 To z skąd rekonstruktorzy mają lufy - nie wszyscy mają broń deko, więc muszą mieć jakieś zamienniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.