Skocz do zawartości

mosin z......alu?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

I jest jeszcze jeden krótki mosin - przeróbka z długiego carskiego, choć tu oczywiście mamy do czynienia z większymi przeróbkami, niż w przypadku konwersji" rosyjskiego na radziecki... Przedwojenny polski, jak zapewnia właściciel, wykopek, ale w oryginalnej kolbie od innego polskiego egzemplarza.

I jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła po obejrzeniu zdjęć tego - przyznaję - atrakcyjnego odlewu: tak jak koledzy zauważali, lufa jest za długa w stosunku do kolby kbk-a, a także nie pasuje celownik, również od kb. Rozumiem, że nie było odlewu krótkiego i doceniam pracę - ten egzemplarz z odlewu i tak prezentuje się bardzo ładnie!

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 11 months later...
ruchomy zamek hmm ustawa się ma tak, że zamek jest integralna części broni i jego posiadanie jest zabronione, chyba że jakieś odlewy ruchome ale u nas w Polsce to jeszcze nie znalazłem czegoś takiego do kupienia, można by jeszcze próbować jak ma być ruchomy nabyć jakiś ze stempelkiem CKL, ale nie wiem jak to wygląda ani czy da rade dostać gdzieś sam zdekowany zamek
a co do lufy to sam się zastanawiam gdzie można jakiś odlew dostać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie