Skocz do zawartości

W Niemczech była niemal pełna akceptacja działań Hitlera

Rekomendowane odpowiedzi

J. Kaczyński: W Niemczech była niemal pełna akceptacja działań Hitlera

Jarosław Kaczyński dodał, że powojenne wypędzenia były w stu procentach winą Niemców. W wywiadzie dla tygodnika Wprost" były premier podkreślił, że w sprawie Centrum Wypędzonych Polska nie może szukać żadnych kompromisów.
W Niemczech nie było ruchu oporu, lecz niemal pełna akceptacja działań Hitlera - stwierdził Jarosław Kaczyński. - Ich szlachetna skądinąd organizacja Biała Róża", uznawana za główny przejaw niemieckiego sprzeciwu wobec nazizmu, zmieściłby się pewnie w moim gabinecie - powiedział.

Były premier uważa, że należy głośno mówić, iż Niemcy ponoszą winę za II wojnę Światową. - Jeśli dziś pewnych rzeczy nie będziemy przypominać, za kilka lat wystawi się nam rachunki za amunicję zużytą w czasie tłumienia powstania warszawskiego - powiedział Jarosław Kaczyńśki w wywiadzie dla tygodnika Wprost".

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4812509.html

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
To ze Kaczorow nie lubie nie ukrywam, ale w tej kwestji to absolutna racja (zlapal malego plusa) W niedawnym poscie dot. Tannenbergu sa np. zwolennicy odbudowy tego Pomnika Martyrologji. Jak dalej bedziemy ulegac pewnym presjom to wkrotce nie tylko zaplacimy za amunicje, ale tez za materialy budowlane uzyte w Oswiecimiy czy zalegle wynagrodzenia dla robotnikow przymusowych nie mowiac o rentach dla kombatantow z SS.
pozdrawiam
stangret

z tą białą różą trochę przesadził z resztą to nie prawda że prawie wszyscy niemcy wyrażali aprobatę dla nazizmu!!! to tak jakby powiedzieć że prawie wszyscy polacy to komuniści być może jest w tym sporo racji jednak bez przesady

Również przyłączam się do poprzedników i daję małego plusa J. Kaczyńskiemu, zaznaczając, że jego zwolennikiem nie jestem oraz będąc zwolennikiem jak najlepszych sąsiedzkich stosunków z Niemcami obecnie.

Jeśli dziś pewnych rzeczy nie będziemy przypominać, za kilka lat wystawi się nam rachunki za amunicję zużytą w czasie tłumienia powstania warszawskiego"

W zyciu wiekszych bzdur nie czytalem - ten koles jest powalony. Min. dzieki takiej postawie (konfrontacja za wszelka cene) mamy dzis takie stosunki z Niemcami jakie mamy.

Jak czytam niektóre pro niemieckie komentarze w stylu tych co podał kolega stangret to mnie roz...Najbardziej mnie załamują nie kłamstwa Niemców co do do ich win, ale opinie rodowitych Polaków że wszystko jest ok i powinniśmy w imię dobrosąsiedztwa przyjąć ich punkt widzenia. Leją im na głowę a oni myślą że to deszcz pada ech szkoda słów.

Tylko czemu w czasie przeszłym?
Teraz też wielu Niemców mile wspomina i tęskni za potężną rzeszą psychola.

Pierwsza połowa XXw. była dla nich mlekiem i miodem.
Nie przekreślą tego nawet miliony ludzi zamordowanych przez złych niemców".

Np. Ja młody jeszcze nie słyszałem by jakiś niemiec powiedział oficjalnie, że jego ojciec/brat czy dziadek zginął na darmo, przez tyrana.

Ja myślę, że to prędzej my wystawimy rachunek Niemcom za naboje zużyte w walkach z nimi.
Postawę Kaczyńskiego dobrze ilustrował pewien humorystyczny rysunek na którym głosowania w PE miały odbywać się pierwiastek z liczby ofiar II wojny światowej".
Merkel to postać marginalna w Niemczech, a my robimy wielkie halo, chyba po to żeby pokazać, że rozdrapujemy rany sprzed ponad 60 lat. Trzeba zakopać wojenny topór i myśleć o tym co jest TERAZ, a nie pluć się jak karzeł na wszystkie strony świata.
Co nam to da, że pojeździmy po Merkel" jak nie możemy nawet pojeździć po autostradzie bo budujemy jej kilkanaście km rocznie :)
Pozdrawiam

I oto taka postac marginalna" jak pani Merkel bedzie stawiac swoje muzeum w centrum Berlina...
Jesli kolega walker69 chce sie dowiedziec co niemcy mowia i mysla TERAZ na temat II WS, wypedzen, udzialu Polakow w tychze tematach, to chetnie mu podam szereg linkow do roznych niemieckich stronek i dyskusji tam sie toczacych. Zacznijmy moze od tego :

http://www.nexusboard.net/showthread.php?siteid=6365&threadid=296568

Powodzenia

walker68 moim zdaniem masz sporo racji a w końcu nie jesteśmy jedynym narodem jaki ucierpiał w wyniku działań wojennych i represji niemieckich inne kraje idą na przód natomiast my usilnie tkwimy w martwym punkcie a politycy cały czas podsuwają nam tematy zastępcze które mają odwrócić naszą uwagę
od ich dyletanctwa i obłudy wciąż niemcy wojna kościół religia
czasem euro (to piąte ostatnio rzadziej:)tak naprawdę to polsce potrzebny jest postęp a nie wieczna wojna i ciągłe kręcenie się w kółko

kolego kindzal to uwierz lub nie ale na stronce do której link podałeś znajdziesz poglądy jakie wyraża jedynie kilka procent niemców takich stronek są setki i o niczym one nie świadczą (z wyjątkiem głupoty ich autorów) to kiepski przykład idąc tym torem to proszę pod spodem link do polskiej stronki
http://www.bhpoland.org/strona/index2.htm
i co ty na to? czy twoim zdaniem to poglądy większości polaków?

I właśnie za to lubię braci Kaczyńskich! Nie za wygląd, nie za politykę gospodarczą, ale właśnie za takie działania! Niemcom trzeba ciągle przypominać o ich historii i ich przodkach. Wkurza mnie powielanie w mediach opinii, że za wszystko są winni hitlerowcy. Zupełnie jakby to był inny naród. Założę się,że gdyby spytał na ulicach Berlina lub innego niemieckiego miasta dziecko w wieku szkolnym kto jest odpowiedzialny za wybuch wojny, to na pewno by odpowiedział, że Hitler i hitlerowcy.I miałby rację, tylko Niemcy powolutku zapominają, że hitlerowcy to Niemcy, a Niemcy w tamtym okresie, to w zdecydowanej większości hitlerowcy.

Ps. I jeszcze mała uwaga, możemy ludzi nie lubić, ale nic nas nie upoważnia by ich obrażać (mam na myśli określenia typu ..To ze Kaczorow nie lubie..."

Co nam to da, że "pojeździmy po Merkel jak nie możemy nawet pojeździć po autostradzie bo budujemy jej kilkanaście km rocznie :)"

jak by nie bylo to w dużej mierze dzięki naszym kochanym sąsiadom mamy tych autostrad tyle i w takim tempie nam idzie ich budowa.
pozdro
hOOpek;]

walker 69, Mic 112 mylicie się. Mic 112 powiedz w takim razie który kraj w tej wojnie wycierpiał więcej, ponósł większe straty niz Polska??? ( można jedynie porównac do ZSRR i Jugosławii)Przecież to nie my zaczęliśmy na nowo te śpiewkę. Już chyba Panowie zapomnieliście, albo nie zauważyliscie wogóle tego że całe to rozdrapywanie zaczeli Niemcy. My nie piszemy nowej Europejskiej historii. Rozmawialisćie może kiedyś z Niemcem na temat wojny??? Ja kilka lat temu miałem okazję, wiecie w jakim oni tkwią przekonaniu?? co oni pier...lą? Normalnie mnie zatkało, nie jeden z Was na moim miejscu nie wytrzymałby i dałby mu w gebę. 100% racji jest Jarka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie