herrmateuss Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 brrrr barbarzynski jezyk...Wykombinowalem tak arcza regulacyjna"
MK Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Prawda, język Barbarów :) Tak jak pisałeś będzie to tarcza regulacyjną, ewentualnie słowo to da się przetłumaczyć jako tarcza nastawna.pzodro
herbstnebel Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Oooooo silnik montujecie wiedzę - ile za przejażdżkę od łebka :))?? Szacunek panowie.....Po za konkursem:f35jsf - nie wiem co kombinujesz, ale ja np. muszę stwierdzić, że w niemieckich kronikach bardzo mało jest tego RSO, praktycznie w ogóle - np. kroniki z 45 roku to albo konie, ciężarówki, albo większe transportery. Więc ta stopklatka co ją wkleiłeś, że RSO jedzie na kamerę to naprawdę szacunek, bo z tego co przeglądnąłem kronik to naprawdę nie widziałem czegoś podobnego :)
f35jsf Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 O czyli też trafiłem. Pisząc element piasty właśnie to miałem na myśli:)))Jak dla mnie:48 podkładka (docisk piasty);49, 50 łożyska;51 dystans;52 docisk;54 dekiel.A czy ten docisk coś regulował?? Nie mam pojęcia. Może ścisk całych wnętrzności"(????)-------------------------------------PSDzięki Lameryt za schemat wszystko jest już jasne:)))Herbstnebel czasami nie jest miętowo tak godzinami gapić się w ekran:)))Faktem jest, że mimo tego, że RSków wyprodukowano ok 27tys to jednak nie są takimi gwiazdami jak koty czy Stugi, które są praktycznie na każdym filmie:)))No ale od czasu do czasu się trafi jakiś rodzynek.Tak szybciutko przejrzałem cały wątek i znalazłem dwie fotografie tego RSa:)))Pozdrawiam.
Dziej Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Jeśli chodzi o ten skrawek stali który wcześniej wkleiłem to jest to odłamek konsoli którą pokazywał R. Lewy" Lewszyk. Jak na razie to mi jeszcze sporo brakuje żeby mieć taką jak On, ale postaram sie znaleźć coś co będzie Jego interesowało, wtedy wszystko jest możliwe.Dziej
katla Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Niemiecka kolumna po ataku sowieckich czołgów - zima 42/43"
Dziej Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Pewnie wszyscy widzą gdzie jest kabina. Naprzód cóż więcej można zrobić.
Adr Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 http://knigaonline.net//BookDetails.aspx?BookName=Raupenschlepper%20OST&id=1037
Lemeryt Napisano 7 Luty 2008 Autor Napisano 7 Luty 2008 Dzięki za pomoc w tłumaczeniu języka Barbarów.Katla - nowe, bardzo ciekawe zdjęcie gratulacje, ale równocześnie najbardziej przygnębiające z wszystkich prezentowanych dotychczas. Okropności wojny" ....czy ktoś wie jaki wzór armaty jest przypięty" do RSO. Adr - od niedawna to francuskie wydanie jest dostępne na allegro., z dołączonym tłumaczeniem angielskim..
MK Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Armata to 7,62 cm PaK 36(r):http://www.weltkrieg.ru/artillery/PaK-36r/pozdro
Lemeryt Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 WitamZdjęcie tego samego RSO, wykonane z innego ujęcia :http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/lem_alleg.jpgAdr jeśli można spytać to z jakiej publikacji pochodzi to zdjęcie ?
stangret Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Lemeryt. Mam prosbe, a moze propozycje.Jak dojdzie do 500 postow zaloz prosze cz. IIICholernie dlugo sie otwiera aby dojsc do ostatniego postu.dziekipozdrawiamstangret
Adr Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Lemeryt, to jest z Signal 6251 - Panzer Colors Camouflage of the German Panzer Forces 1939-45Chcesz to Ci wysle cala ksiazeczke. Format .pdf
Adr Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Kurcze te ktore ja wkleilem to z tego Signala, a teraz patrze ze pytasz o te w Twoim poscie, to nie wiem:)
Lemeryt Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 WitamStangret - OK, PozdrawiamAdr - chodziło mi o Twój rysunek niefortunnie sformułowałem zdanie. Jeśli możesz przyślij mi tą publikację..f35jsf - zebrał dane silnika benzynowego V8 RSO (08 02 06 12:51:00. Ja dorzucam ogólne dane diesla RSO :Czterocylindrowy rzędowy chłodzony powietrzem, wysokoprężny silnik Deutz F4L 514 o pojemności skokowej 5322 cm sześciennych moc maksymalna 85 KM przy 3000 obr/min. Zużycie paliwa 40 l / 100 km na drodze 80 l / 100 km w terenie. Sprzęgło jednotarczowe suche Fischer&Sachs F&S 32. Średnica cylindra 110 mm (78 mm silnik benzynowy)f35jsf- czekamy na obiecany filmikPozdrawiam
f35jsf Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Było nie minęło" minęło więc na pocieszenie filmik:http://youtube.com/watch?v=2MSZrZQd7Z4@Adr mógłbyś mi podesłać tą publikację na f35jsf@interia.pl??
Zwar Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Te silniki diesla robiono jeszcze dlugo po wojnie do duzych Traktorów wiec trafienie jakiegos moglo by nie byc takie trudne.
Adr Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Ksiazka wrzucona na --> http://knigaonline.net//BookDetails.aspx?BookName=Panzer%20Colors%20Camouflage%20of%20the%20German%20Panzer%20Forces%201939-1945&id=1676Wystarczy kliknac na Click here to download"Nastepnie wyskakuje komunikat gdzie zapisac plik, tym plikiem jest folder skompresowany .rar - wystarczy sobie do niego z np. www.programs.pl sciagnac bezplatnego WinRAR'a, to ma jakies 3 i pol mega, zainstalowac i rozpakowac folder z ksiazka. Format pozycji to .pdfCo do ksiazki to duzo fajnych zdjec w kapitalnej jakosci:)Pozdrawiam. Adrian
herbstnebel Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 brawo f35, wochenschau numer 709 :) + bardzo ładne zdjęcia z Cassino przy okazji.tutaj ciągnie jakieś działko, duży moździerz???
herbstnebel Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 ewakuacja ludności (?) Besarabia.... nr 712 koniec kwietnia 1944ważniejszy był jakiś wieśniaczy powóz ze zdechłym koniem.. z tła -
f35jsf Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Herbstnebel duży moździerz:)))Spójrz do części pierwszej wątku, tam było o tym.
herbstnebel Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 no właśnie tak czułem muszę tam zajrzeć - pół forum zawalicie tym rso i się połapać nie można :)żart.tak na serio to pewnie rso z działkiem na pace w tych kronikach nie uświadczysz :(
f35jsf Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Oj powiem szczerze, że poluje na taki filmik:)))Człowiek połapał parę scenek ze zwykłymi" RSkami to marzy mu się Pak RSO w ruchu:)))No ale zwykłych" RSów wyprodukowano coś koło 27tys i tak mało ich w kronikach, to złapać pojazd, którego wyszło nie całe 100 sztuk...niemożliwe.Chociaż nie tracę nadziei:)))Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.