Skocz do zawartości

Raupenschlepper Ost / Steyr RSO ( Część II )

Lemeryt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 516
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Prawda, język Barbarów :) Tak jak pisałeś będzie to tarcza regulacyjną, ewentualnie słowo to da się przetłumaczyć jako tarcza nastawna.
pzodro
Napisano
Oooooo silnik montujecie wiedzę - ile za przejażdżkę od łebka :))?? Szacunek panowie.....

Po za konkursem:
f35jsf - nie wiem co kombinujesz, ale ja np. muszę stwierdzić, że w niemieckich kronikach bardzo mało jest tego RSO, praktycznie w ogóle - np. kroniki z 45 roku to albo konie, ciężarówki, albo większe transportery. Więc ta stopklatka co ją wkleiłeś, że RSO jedzie na kamerę to naprawdę szacunek, bo z tego co przeglądnąłem kronik to naprawdę nie widziałem czegoś podobnego :)
Napisano
O czyli też trafiłem. Pisząc element piasty właśnie to miałem na myśli:)))
Jak dla mnie:
48 podkładka (docisk piasty);
49, 50 łożyska;
51 dystans;
52 docisk;
54 dekiel.
A czy ten docisk coś regulował?? Nie mam pojęcia. Może ścisk całych wnętrzności"(????)
-------------------------------------
PS
Dzięki Lameryt za schemat wszystko jest już jasne:)))

Herbstnebel czasami nie jest miętowo tak godzinami gapić się w ekran:)))
Faktem jest, że mimo tego, że RSków wyprodukowano ok 27tys to jednak nie są takimi gwiazdami jak koty czy Stugi, które są praktycznie na każdym filmie:)))
No ale od czasu do czasu się trafi jakiś rodzynek.

Tak szybciutko przejrzałem cały wątek i znalazłem dwie fotografie tego RSa:)))
Pozdrawiam.
Napisano
Jeśli chodzi o ten skrawek stali który wcześniej wkleiłem to jest to odłamek konsoli którą pokazywał R. Lewy" Lewszyk. Jak na razie to mi jeszcze sporo brakuje żeby mieć taką jak On, ale postaram sie znaleźć coś co będzie Jego interesowało, wtedy wszystko jest możliwe.
Dziej
Napisano
Dzięki za pomoc w tłumaczeniu języka Barbarów.

Katla - nowe, bardzo ciekawe zdjęcie gratulacje, ale równocześnie najbardziej przygnębiające z wszystkich prezentowanych dotychczas. Okropności wojny" ....czy ktoś wie jaki wzór armaty jest przypięty" do RSO.

Adr - od niedawna to francuskie wydanie jest dostępne na allegro., z dołączonym tłumaczeniem angielskim..
Napisano

Witam
Zdjęcie tego samego RSO, wykonane z innego ujęcia :
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/lem_alleg.jpg
Adr jeśli można spytać to z jakiej publikacji pochodzi to zdjęcie ?

Napisano
Lemeryt. Mam prosbe, a moze propozycje.
Jak dojdzie do 500 postow zaloz prosze cz. III
Cholernie dlugo sie otwiera aby dojsc do ostatniego postu.
dzieki
pozdrawiam
stangret
Napisano
Lemeryt, to jest z Signal 6251 - Panzer Colors Camouflage of the German Panzer Forces 1939-45
Chcesz to Ci wysle cala ksiazeczke. Format .pdf
Napisano
Kurcze te ktore ja wkleilem to z tego Signala, a teraz patrze ze pytasz o te w Twoim poscie, to nie wiem:)
Napisano

Witam
Stangret - OK, Pozdrawiam
Adr - chodziło mi o Twój rysunek niefortunnie sformułowałem zdanie. Jeśli możesz przyślij mi tą publikację..
f35jsf - zebrał dane silnika benzynowego V8 RSO (08 02 06 12:51:00. Ja dorzucam ogólne dane diesla RSO :
Czterocylindrowy rzędowy chłodzony powietrzem, wysokoprężny silnik Deutz F4L 514 o pojemności skokowej 5322 cm sześciennych moc maksymalna 85 KM przy 3000 obr/min. Zużycie paliwa 40 l / 100 km na drodze 80 l / 100 km w terenie. Sprzęgło jednotarczowe suche Fischer&Sachs F&S 32. Średnica cylindra 110 mm (78 mm silnik benzynowy)
f35jsf- czekamy na obiecany filmik
Pozdrawiam

Napisano
Było nie minęło" minęło więc na pocieszenie filmik:
http://youtube.com/watch?v=2MSZrZQd7Z4

@Adr mógłbyś mi podesłać tą publikację na f35jsf@interia.pl??
Napisano
Te silniki diesla robiono jeszcze dlugo po wojnie do duzych Traktorów wiec trafienie jakiegos moglo by nie byc takie trudne.
Napisano
Ksiazka wrzucona na --> http://knigaonline.net//BookDetails.aspx?BookName=Panzer%20Colors%20Camouflage%20of%20the%20German%20Panzer%20Forces%201939-1945&id=1676

Wystarczy kliknac na Click here to download"

Nastepnie wyskakuje komunikat gdzie zapisac plik, tym plikiem jest folder skompresowany .rar - wystarczy sobie do niego z np. www.programs.pl sciagnac bezplatnego WinRAR'a, to ma jakies 3 i pol mega, zainstalowac i rozpakowac folder z ksiazka. Format pozycji to .pdf

Co do ksiazki to duzo fajnych zdjec w kapitalnej jakosci:)

Pozdrawiam. Adrian
Napisano
no właśnie tak czułem muszę tam zajrzeć - pół forum zawalicie tym rso i się połapać nie można :)

żart.
tak na serio to pewnie rso z działkiem na pace w tych kronikach nie uświadczysz :(
Napisano
Oj powiem szczerze, że poluje na taki filmik:)))
Człowiek połapał parę scenek ze zwykłymi" RSkami to marzy mu się Pak RSO w ruchu:)))
No ale zwykłych" RSów wyprodukowano coś koło 27tys i tak mało ich w kronikach, to złapać pojazd, którego wyszło nie całe 100 sztuk...niemożliwe.
Chociaż nie tracę nadziei:)))
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie