art234 Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Mam pytanie czy to będzie sam przemarsz jeńców czy jakaś potyczka zakończona wzięciem sporej" grupy do niewoli i przemarsz kolumny niemieckiej w eskorcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 początkowo planowana była potyczka zakończona wzięciem do niewoli grupy niemieckiej" z wykorzystaniem pirotechniki,jednak ostatecznie stanęło na mniej dynamicznym początku. Niemcy" zostaną zaskoczeni podczas odpoczynku przez Rosjan" z dwóch stron i mają sie poddać, ale jakaś szamotanina jest przewidziana, następnie nastąpi rozbrojenie i przeszukanie jeńców, ustawienie w kolumnę trójkową itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Szkoda, bo byłoby to bardziej widowiskowe" - małą bitwa - walka - poddanie się niemców - sformowanie kolumny - przemarsz...jakie grupy biorą udział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 WitamNa dzień dzisiejszy udało mi się załatwić wolne w robocie na 1 lutego wiec postaram się wesprzeć kolumnę biednych cierpiących niemieckich soldatów;)Jednak według ostatniego postu kolegi sturmanna trzeba zabrać nieco więcej niż tylko podstawowe elementy umundurowania:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 witaj na pokładzie irade, spokojnie pancerfaustów ci u nas dostatek ;-) pomyśł o niespodziance w sobotę i zabezpiecz sobie wolne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Sturman, możesz mi odpowiedziec na post powyższy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 odpowiem Tobie i Innym po niedzieli, bo będzie to możliwe za pare dni, ze względu na problemy osobiste jednego z kolegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Wiadomo o ktorej rozpocznie sie impreza ? Jakies szczegoly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Panowie, możecie sie oburzać, ale bez żadnej złośliwości ani podtekstów pytam: czemu ma to służyć?1. Reklamie imprezy 20092. Uhoronowaniu pamięci czegoś/kogoś? 3. Celem sammym w sobie czyli zróby nietypową imprezę?4. cel jest inny?Jeżeli chocdzi o pkt.1 to jeszcze jestem w stanie to zrozumieć, aczkolwiek pomysł honorowania w jakiś sposób armii najeźdźców choćby byli jeńcami jest dość ... ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hildebrand Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Którą armię najeźdzców ma kolega na myśli? Bo obydwu można myślę z czystym sumieniem taki status nadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 oczywiście, że obydwu.Natomiast generalnie w tej imprezie tych dobrych ma grać strona niemiecka jak zrozumiałem. Ale tak jakoś dziwnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 W ramach siania fermentu" chciałbym zadać jedno pytanie. Czy planowana impreza jest poza kuratelą..., hm..., pewnych fundacji?Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Fundacja Polonia Militaris ujęła imprezę w kalendarium imprez rekonstrukcyjnych na rok 2008, opublikowanym tu: http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=928Wychodzimy z założenia, że w wolnej Polsce nie powinna istnieć żadna cenzura, a rola portalu jest informowanie i przekazywanie informacji przesłanych nam do zamieszczenia przez grupy:http://poloniamilitaris.pl/index.php?tryb=news&id_news=950Jeśli chodzi o takie rozumienie kurateli", to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Bardzo dziękuję za udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam!PS. Te dwa akapity (tytułem wstępu?) były raczej zbędne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Które akapity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Te dwa PIERWSZE.Fundacja Polonia Militaris ujęła imprezę w kalendarium imprez rekonstrukcyjnych na rok 2008, opublikowanym tu: http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=928Wychodzimy z założenia, że w wolnej Polsce nie powinna istnieć żadna cenzura, a rola portalu jest informowanie i przekazywanie informacji przesłanych nam do zamieszczenia przez grupy:http://poloniamilitaris.pl/index.php?tryb=news&id_news=950"Odpowiedzią na zadane przeze mnie pytanie był raczej dopiero trzeci akapit. Pozdrawiam raz jeszcze!PS. Żeby nie było kolejnych nieporozumień. Użyty przeze mnie na zakończenie niniejszej wypowiedzi zwrot (Pozdrawiam raz jeszcze") ma wyłącznie charakter grzecznościowy i kurtuazyjny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 A mogłoby chociaż raz być bez siania fermentu"??!!! Tematem wątku jest impreza pod określonym zawołaniem, ktoś nie ma życzenia w niej wziąć udziału, mamy wolny kraj, a bicie piany tylko zajmuje miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 To już nawet w kulturalny sposób nie można zadać konkretnego pytania dotyczącego tytułowego wątku?Pozdro! :/PS. Przypominam, że niefortunny zwrot został ujęty w cudzysłów. Co do znaczenia, przypadków stosowania w/w odsyłam do słowników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 A jaki sens ma moja odpowiedź bez dwóch pierwszych akapitów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 ja przepraszam, że się odzywałem. Już znikam. To forum jest nienormalne.Wróć. Forum jest fajne, ale niektórzy użytkownicy nie dorośli do jego używania. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Jazłowiak!Raz jeszcze bardzo dziękuję za udzieloną odpowiedź! Wolę wiedzieć pod czyją kuratelą" będę występował ;)Akagi!Tak, to forum jest fajne, chociaż niektórzy użytkownicy nie dorośli do jego używania. W pełni zgadzam się z TOBĄ!Pozdro dla wszystkich!PS. Opuszczam wątek. Zbyt natarczywa jest ta woń żółtego sera"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 po pierwsze dziękuję Jazłowiak za umiesczenie zajawki na stronie Polonia Militarispo wtóre zgodnie z ustaleniami pozostałych wspólorganizatorów nie będę komentował żadnych zaczepek typu czemu o" służypo trzecie informuje, że swój udział potwierdziły grupy Primorje 1945, Kalina Krasnaja, Festung Breslau. w inscenizacji wezmą ponadto osoby niezrzeszone w grupach po czwrate w razie pytań służe swoja osobą, pod wskazanym na pocztku numerem telefonuDodam tylko, że impreza jest organizowana dzięki wsparciu finanswoemu Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego i Prezydenta Miasta Torunia, za co niniejszym dziękuję.pozdrawiam sturmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Witaj Sturmann.Czy na mojego maila: kosiukosiu@poczta.onet.plmógłbyś mi podać szczegółowe informacje odnośnie imprezy? PozdrawiamPrzemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciora78 Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Drogi Sturmannie.Gratuluje pomysłu...nikt chyba jeszzce takiej rekonstrukcji inscenizacji nie zrobił... trzeba spróbwac, jak nie wypali to trudno a jak się uda to super. Obiecaj tylko Akagiemu ze za rok zrobisz powitanie armii czerwonej w Toruniu wtedy bedzie to poprawne polityczne w naszej czerwonej jeszcze niestety Polsce... A witac ich bedą torunianie w gumofilcach i kufajkach z wetknietymi czerwonymi gozdzikami w tyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2008 Maciora78, a kimże jest akagi, ze mam mu cokolwiek oboecywać?????? ;-) ;-) Zgodnie ze wspomnianymi powyzej ustaleniami nie będzie żadnych komentarzy. Moge tylko zapewnić, ze jeńcy nie bedą w roli męczenników. To ze w czasie oryginalnego pzremarszu niejeden przechodzień w kolumnie rozpoznał sąsiada czy członka rodziny, świadczy o zawieruchach historii i zakrętach dziejowych.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.