balans Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Tankist, wszechwiedzący znawco tematu handlu zabytkami militarnymi, to podaj na przykład gdzie obecnie można taniej kupić taką trójkę - ORYGINALNY STAN PRAWIE FABRYCZNY/FRONTOWY za mniejsze pieniądze!!! To może zrobimy ogólnonarodową ściepę. Jeżeli nie podaż takiego przykładu to publicznie uznam , że to Tobie niestety cyt. iją, niektórym bardziej niż sperma, na mózg"...Aha, i jeszcze jedno, nigdy na forum nikogo nie obrażałem, ani nie ponosiły mnie nerwy tak jak to Ty zrobiłeś wobec mnie.bez pozdrowieńbalans
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Ja tam cenami panzerów się nie podniecam, bo mnie na nie nie stać, czy kosztują 100 tys czy miliard ( obojętnie jakiej waluty ), wali mnie to.Śmieszy mnie jedynie ( i wkurza ), że niektóre osoby z forum udają takch wielce dobrze poinformowanych o cenach czołgów, etc. jakby conajmniej asystowali przy każdej transakcji.Ceny z Finlandii znamy, i ma się to jak pies do jeża do takch bredni, jakie niektórzy wymyślają na tym forum.A wkurza dlatego, że czasami mam ochotę, lub potrzebę kupić kawałek szmelcu od kolekcjonera", np do mojego flaka, a tenże kolekcjoner" zasuwa mi cenę, jakby kawałek zardzewiałego szmelcu był co najmniej z platyny, i bredzi coś o ogólnoświatowym rynku kolekcjonerskim" i zadkości występowania w przyrodzie".Mam ochotę wtedy palnąć tym szmelcem w ten głupi pusty łysy łeb ( obecny na tym forum zresztą ).no i teraz mi ulżyło.
pomsee Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Ktokolwiek i w jakichkolwiek celach zapoczątkował ten temat na forum z pewnością osiągnął swój cel: Adrenalina co niektórym podskoczyła i obserwuję początki charakterystycznego dla tego typu tematów dymu".A ktosiek" to wszystko obserwuje i się cieszy. No i dobrze śmiech podobno wydłuża życie :)
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 balans, to Ty przecież zapodajesz takie ceny a nie ja,więc wyglada na to iż doskonale ten rynek znasz !!!Podniecają Cię po prostu takie kwoty, to jedyne wytłumaczenie bredni jakie wypisujesz a publicznie to Ty możesz...
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Tankist. Lepiej podaj ceny jakie osiągnęły te fińskie skorupy StuG-ów III, a nie tu z jakimiś rurami od flaków wyjeżdżasz.No i poczekajmy na kol. Timbuktu. :)
pomsee Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Dect nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę.To znaczy co? Mamy sprawcę tego dmuchanego wydobycia"?Co mają powyższe zdjęcia pzIII ze zdjęciem wieńca" z pzIV i Kęszyckim? Proponuję lecieć z tym materiałem dowodowym" do sł€żb zanim ktokolwiek kogokolwiek wyprzedzi.Jeszcze w starym roku.
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 jak to, Ty wars, nie wiesz jakie były ceny Stugów na aukcji???a poszukaj sobie, może w informacji PKP albo na dworcu, popytaj...
dect Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 @pomseeO moment moment - gdzie napisalem, ze to 3 zdjecie z tego samego okresu i wydarzenia? Zrobil to timbuktu i do niego z pretensjami - jak zrobilem tylko mala analize porownawcza zdjec. A czy na 100% serio? To juz zostanie moja slodka tajemnica, tym bardziej, ze watek jest srednio na powaznie - to tak wg mnie...
stangret Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 pomsee. Ten ktosik to ma z...te poczucie humoru. Tez uwazam to za jakas prowokacja a w dodatku kogos kto zna forum i jego slabe strony. Czy tak trudno zmienic login? Czas pokarze.
pomsee Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Stangret właśnie tak nie ma co się dłużej tym tematem zajmować.
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Tankist. To Ty piszesz o cenach militariów, że są wyolbrzymione, itepe itede. I sam powołujesz się na aukcję wraków StuG-ów III w Finlandii. Skoro tak, to bądź łaskaw podeprzeć swoje twierdzenia faktami, czyli cenami za jakie StuG-i poszły. :)
bestyja Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Właśnie,popieram - bądź łaskaw podeprzeć swoje twierdzenia faktami, tak jak to wars98 zawsze robi!
stangret Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Panowie. A moze na uspokojenie Wilhelm Gustloff. Dobry uczynek zrobicie i zona jedno oczko z lancucha popusci, albo calkiem obroze zdejmie i sie wkrotce spotkamy gdzies na pogaduchy na zywo przy piance.
pomsee Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Jak to Patron napisał?Poszły konie po betonie" :)))
balans Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Teraz jak trochę ochłonąłem to przyznaję, że może trochę [ale tylko trochę] przesadziłem, bo na jakimś zagranicznym forum była informacja, że Rosjanie w podobnym stanie wydobyty pojazd wycenili na 1 mln $. Tyle tylko, że nie pamiętam czy to chodziło o StuG'a III, czy o PzKpfw III.Tak czy owak w grę wchodzą kwoty dla zwykłego śmiertelnika niewyobrażalne. I tyle w tym temacie, bo pewnie i ja nie zapanowałbym nad emocjami i jak Tankist miałbym ochotę komuś zrobić krzywdę szmelcem".P.S.Dopóki Timbuktu nie przedstawi dowodów, że ten pojazd pochodzi z miasta Grudziądza, to ja będę obstawiał Białoruś lub Rosję.balans
jacenty2004 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 To nie może być Wisła. W wodzie widać rybę! A kto widział ostatnio coś żyjącego w Wiśle ?
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Kol. balans, poniosło mnie, poniosło Ciebie...bywaCeny, jak zwsze dyktuje rynek.Tyle się nasłuchałem i naczytałem o cenach militariów za granicą, a jak pojechałem do Francji na aukcję militariów,przytkało mnie i to pozytywnie.Stać mnie ( i mojego kolegę ) było po prostu coś kupić do naszych kolekcji, no nie były to czołgi...Dlatego pisanie o jakichkolwiek cenach, zwłaszcza wziętych z księżyca, na forum jest nieco pozbawione sensu. Ani tego sprawdzić rzetelnie, ani udowodnić...Kol. bestyja, jakieś fakty w przypadku wypocin warsa???Nie rozśmieszaj forumowiczów, bo jak widać po cyferkach przy nicku, dopiero zbłądziłeś na to forum.
acer Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Ale Tankist napisałeś - aukcja - a gdyby zjawił się inny fascynat np. z wypchanym portfelem , cena pewnie skoczyłaby ?
bestyja Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Kol Tankist, nie cyferki świadczą o użytkowniku.A jak się wczytasz dokładnie w tamtego posta, to może dojrzysz między literkami przejeżdżający czołg z dużym napisem IRONIA":)Pozdrawiam
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 ale się nie zjawił ( to a propo aukcji, acer )a fascynatów za to u nas jest dużo, dużo więcej...fascynują się przede wszystkim tymi mitycznymi milionami, to tak jak z Yeti, też podobno istnieje...
acer Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Na razie to jest ponad 2200 postów od wczoraj, wystarczyło hasło, że coś pod Grudziądzem - to przecież czyste szaleństwo i jakiś absurdKtoś robi sobie głupią prowokację z drugiego nika a potem darmo się długo strona odświeża :/
balans Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 PAX OPTIMA RERUM Kol. Tankist.Ja już się nie będę więcej wypowiadał w tym wątku, no chyba że Timbuktu zapoda jakieś nowe dowody.Pozdrawiambalans
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.