Skocz do zawartości

Panzer III spod Grudziądza

timbuktu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tankist, wszechwiedzący znawco tematu handlu zabytkami militarnymi, to podaj na przykład gdzie obecnie można taniej kupić taką trójkę - ORYGINALNY STAN PRAWIE FABRYCZNY/FRONTOWY za mniejsze pieniądze!!! To może zrobimy ogólnonarodową ściepę. Jeżeli nie podaż takiego przykładu to publicznie uznam , że to Tobie niestety cyt. iją, niektórym bardziej niż sperma, na mózg"...
Aha, i jeszcze jedno, nigdy na forum nikogo nie obrażałem, ani nie ponosiły mnie nerwy tak jak to Ty zrobiłeś wobec mnie.

bez pozdrowień
balans
  • Odpowiedzi 210
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja tam cenami panzerów się nie podniecam, bo mnie na nie nie stać, czy kosztują 100 tys czy miliard ( obojętnie jakiej waluty ), wali mnie to.

Śmieszy mnie jedynie ( i wkurza ), że niektóre osoby z forum udają takch wielce dobrze poinformowanych o cenach czołgów, etc. jakby conajmniej asystowali przy każdej transakcji.
Ceny z Finlandii znamy, i ma się to jak pies do jeża do takch bredni, jakie niektórzy wymyślają na tym forum.

A wkurza dlatego, że czasami mam ochotę, lub potrzebę kupić kawałek szmelcu od kolekcjonera", np do mojego flaka, a tenże kolekcjoner" zasuwa mi cenę, jakby kawałek zardzewiałego szmelcu był co najmniej z platyny, i bredzi coś o ogólnoświatowym rynku kolekcjonerskim" i zadkości występowania w przyrodzie".
Mam ochotę wtedy palnąć tym szmelcem w ten głupi pusty łysy łeb ( obecny na tym forum zresztą ).

no i teraz mi ulżyło.
Napisano
Ktokolwiek i w jakichkolwiek celach zapoczątkował ten temat na forum z pewnością osiągnął swój cel: Adrenalina co niektórym podskoczyła i obserwuję początki charakterystycznego dla tego typu tematów dymu".
A ktosiek" to wszystko obserwuje i się cieszy. No i dobrze śmiech podobno wydłuża życie :)
Napisano
balans, to Ty przecież zapodajesz takie ceny a nie ja,
więc wyglada na to iż doskonale ten rynek znasz !!!

Podniecają Cię po prostu takie kwoty, to jedyne wytłumaczenie bredni jakie wypisujesz

a publicznie to Ty możesz...
Napisano
Tankist. Lepiej podaj ceny jakie osiągnęły te fińskie skorupy StuG-ów III, a nie tu z jakimiś rurami od flaków wyjeżdżasz.

No i poczekajmy na kol. Timbuktu. :)
Napisano
Dect nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę.
To znaczy co? Mamy sprawcę tego dmuchanego wydobycia"?
Co mają powyższe zdjęcia pzIII ze zdjęciem wieńca" z pzIV i Kęszyckim?
Proponuję lecieć z tym materiałem dowodowym" do sł€żb zanim ktokolwiek kogokolwiek wyprzedzi.
Jeszcze w starym roku.
Napisano
@pomsee

O moment moment - gdzie napisalem, ze to 3 zdjecie z tego samego okresu i wydarzenia? Zrobil to timbuktu i do niego z pretensjami - jak zrobilem tylko mala analize porownawcza zdjec. A czy na 100% serio? To juz zostanie moja slodka tajemnica, tym bardziej, ze watek jest srednio na powaznie - to tak wg mnie...
Napisano
pomsee. Ten ktosik to ma z...te poczucie humoru. Tez uwazam to za jakas prowokacja a w dodatku kogos kto zna forum i jego slabe strony. Czy tak trudno zmienic login? Czas pokarze.
Napisano
Tankist. To Ty piszesz o cenach militariów, że są wyolbrzymione, itepe itede. I sam powołujesz się na aukcję wraków StuG-ów III w Finlandii. Skoro tak, to bądź łaskaw podeprzeć swoje twierdzenia faktami, czyli cenami za jakie StuG-i poszły. :)
Napisano
Panowie. A moze na uspokojenie Wilhelm Gustloff. Dobry uczynek zrobicie i zona jedno oczko z lancucha popusci, albo calkiem obroze zdejmie i sie wkrotce spotkamy gdzies na pogaduchy na zywo przy piance.
Napisano
Teraz jak trochę ochłonąłem to przyznaję, że może trochę [ale tylko trochę] przesadziłem, bo na jakimś zagranicznym forum była informacja, że Rosjanie w podobnym stanie wydobyty pojazd wycenili na 1 mln $. Tyle tylko, że nie pamiętam czy to chodziło o StuG'a III, czy o PzKpfw III.
Tak czy owak w grę wchodzą kwoty dla zwykłego śmiertelnika niewyobrażalne.
I tyle w tym temacie, bo pewnie i ja nie zapanowałbym nad emocjami i jak Tankist miałbym ochotę komuś zrobić krzywdę szmelcem".
P.S.
Dopóki Timbuktu nie przedstawi dowodów, że ten pojazd pochodzi z miasta Grudziądza, to ja będę obstawiał Białoruś lub Rosję.

balans
Napisano
Kol. balans, poniosło mnie, poniosło Ciebie...
bywa

Ceny, jak zwsze dyktuje rynek.
Tyle się nasłuchałem i naczytałem o cenach militariów za granicą, a jak pojechałem do Francji na aukcję militariów,
przytkało mnie i to pozytywnie.
Stać mnie ( i mojego kolegę ) było po prostu coś kupić do naszych kolekcji, no nie były to czołgi...
Dlatego pisanie o jakichkolwiek cenach, zwłaszcza wziętych z księżyca, na forum jest nieco pozbawione sensu.
Ani tego sprawdzić rzetelnie, ani udowodnić...

Kol. bestyja, jakieś fakty w przypadku wypocin warsa???
Nie rozśmieszaj forumowiczów, bo jak widać po cyferkach przy nicku, dopiero zbłądziłeś na to forum.
Napisano
Ale Tankist napisałeś - aukcja - a gdyby zjawił się inny fascynat np. z wypchanym portfelem , cena pewnie skoczyłaby ?
Napisano
Kol Tankist, nie cyferki świadczą o użytkowniku.
A jak się wczytasz dokładnie w tamtego posta, to może dojrzysz między literkami przejeżdżający czołg z dużym napisem IRONIA"
:)
Pozdrawiam
Napisano
ale się nie zjawił ( to a propo aukcji, acer )

a fascynatów za to u nas jest dużo, dużo więcej...
fascynują się przede wszystkim tymi mitycznymi milionami,

to tak jak z Yeti, też podobno istnieje...
Napisano
Na razie to jest ponad 2200 postów od wczoraj, wystarczyło hasło, że coś pod Grudziądzem - to przecież czyste szaleństwo i jakiś absurd

Ktoś robi sobie głupią prowokację z drugiego nika a potem darmo się długo strona odświeża :/
Napisano
PAX OPTIMA RERUM Kol. Tankist.
Ja już się nie będę więcej wypowiadał w tym wątku, no chyba że Timbuktu zapoda jakieś nowe dowody.

Pozdrawiam
balans

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie