Gość Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 Jestem pod wrażeniem zaawansowania prac konserwatorskich. Od lat śledze losy pojazdów niemieckich wydobytych w Polsce i wasze poczynania kontrastują b. pozytywnie z działaniami Muzeum W.P., które już pare lat temu wydobyło z Pilicy półgąsienicowy ciągnik artyleryjski w całkiem dobrym stanie, który rdzewieje na forcie Sadyba w Warszawie. A może by tak wystąpić do wojewódzkiego konserwatora zabytków z wnioskiem o odebranie tego ciągnika muzeum W.P. i przekazania go np. Muzeum opiekującym się Rosi" lub innego muzeum które potrafi dbać o zbiory.
Gość Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 Wprawdzie niewiele tego ciagnika ale to co zostało oko cieszy:)
jack61 Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Tylko pogratulować !!!!!Pierwszy raz widze ze prace konserwatorskie przebiegają w takim tepie - dusza i serce sie raduje jeszcze raz gratuluje i zycze następnych znalezisk.
jaca2003 Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Mo i co Panowie niedowiarkowie z poczatków postu.Miało zgnić a jakoś zaczyna wyglądać za ludżmi.Miało być na hałdzie a już jeżdzi(co prawda na razie tylko na pych ale drugi silnik już jest).I praktycznie robi to jeden człowiek w wolnym czasie. Tylko pogratulować uporu i zacięcia.Pozdrawiam ps Gdyby ktoś miał zbędne części to będą mile widziane.
braun Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 I to jest extra zamiast gnić w wodzie czy jakimś nieprzymierzając MWP w Warszawie warto popierać taką pracę bo pracy włożono mnóstwo nieda sie ukryć.Popieram obiema rękamiPozdro i popieram
Gość Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Foto Hetzera z MWP nie jest najnowsze, ale mimo wszystko stan Panzerjagera niewiele się poprawił. Stoi obecnie na dziedzińcu muzeum oczyszczony z rdzy i pomalowany.
El Camino Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Jakieś nowości w wiadomym temacie ? :-)
Gość Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 Witam wszystkich poszukiwaczy !!!Czy koś coś wie na temat tego transportera co się znim teraz dzieje? Może ktoś z was posiada jakieś fotki z dalszych prac remontowych lub jakieś informacje?Pozdrawiam wszystkich
yoony Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 jestem bardzo ciekaw jak postepuja prace ??i jak sie miewa przyczepa ?
jayms Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Witam!Przyczepa leży sobie na plecach przywiązna do T-34 i niestety nadal rdzewieje.Pzdr.
@ndrew Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 Tak wyglądała przyczepka jakiś miesiąc temu-widać poczatki kładzenia mini...
@ndrew Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 ...drugie ujecie.Sdkfz nie widziałem-pewnie jest za płotem.Pzdr.@ndrew
jayms Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 Witam!Przechodziłem dzisiaj z synem koło Rekina i miałem mozliwość podziwiać odrestaurowane podwozie transpotera,które zostało ustawione koło T 34.Powiem szczerze ,że wyglada całkiem fajnie, niestety wymontowano skrzynię biegów(ciekawe czy da się ją odremontować?).
misza29 Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 Witam serdecznie,Prosze o określenie pochodzenia tych części.Podejrzewam,że są one od Sdkfz.dziękuje i pozdrawiam.http://mirko29.webpark.pl/parts1.jpghttp://mirko29.webpark.pl/parts2.jpghttp://mirko29.webpark.pl/parts3.jpg
braun Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 a na jakiej ulicy można zobaczyć Sdkfz-a???(w Gdańsku)
jayms Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Transporter stoi na ul.Piastowskiej nieopodal McDriva.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.