Skocz do zawartości

NIEZŁE ZBIORY

steinar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakbym znalazł coś z IV czy X wieku to bym z checią to oddał panom archeologom" i dokładnie pokazał miejsce.
Niech sobie kopią skorupy i kości. Ale w popieprzonym kraju, lepiej się nie wychylać.
(Na razie najstrasze co mam to 3 boratynki-ogryzki :))

Kolekcjonować monety żeby je skrzętnie ukrywać przed całym światem - paranoja.

PS. Niedługo bedą zamykać jak ktoś będzie miał powyżej 2000 postów na tym forum.
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
heh no tak to ja się zbliżam do 2 tysięcy-już czuje się zagrożony-otwieram sobie Kurier Lubelski z wczoraj i co widzę?artykuł pt.Archeologiczny paser w sieci-i na pół strony znów pieprzenie jaki to bandyta wpadł a na koniec optymistyczne słowa:Policjanci z komendy miejskiej oprócz znalezisk archeologicznych zabezpieczyli także komputer podejrzanego.Z jego pomocą ustalają wszystkie transakcje oraz kontakty Jarosława S-tak więc mili koledzy moneciarze którzy kiedykolwiek kupili cokolwiek od pana Jarosława S z Lublina-powinni czym prędzej znaleźć dobry słoiczek typu weck i powierzyć swoje zbiory ankom ziemnym"bo teraz to dopiero się rozpęta...okaże sie że bandytów masa cała zostanie odwiedzona przez sprawne organy ścigania...
Napisano
aha wyjaśniło się jak wpadł ten pan-cytuję:jak sie nieoficjalnie dowiedzieliśmy zatrzymanie ma związek ze sprawą innego mieszkańca Lublina wpadł w połowie października i tak dalej...więc chłopaki się rozkręcają...
Napisano
Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć na podstawie tego tematu co z takimi aukcjami
http://www.allegro.pl/item272963880_zestaw_wykopkow_monety_mazowsze_130szt_bcm.html
Napisano
Do kogoś nie dociera, że okradł właśnie z tych monetek skarb państwa i został przestępcą ściganym przez prawo. W dodatku je sprzedaje więc pewnie popada pod paserstwo.
Co za poronione prawo...
Napisano
Przed chwilą wbiłem w wyszukiwarkę Allegro WYKOPKI"
i zgadnijcie ile było aukcji?

126 aukcji- 93 kolekcje 33 antyki
To tylu potencjalnych paserów tylko z jednegoportalu
Napisano
im więcej czytam wiadomości z kraju marjenlandu" tym bardziej cieszę się że zdecydowałem się wyjechać wraz z rodziną obserwując ten cały cyrk z daleka mam wrażenie że bliżej nam do republiki kałmuckiej niż do cywilizowanego świata co gorsza nie widzę już nadziei dla tego kraju no chyba żeby jakiś 5 rozbiór ale jakoś chyba chętnych brak bo i co tu rozbierać kiedy wszystko już rozebrane:)
Napisano
Na razie paki nie będzie:
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-46954.html
Powiem wam, że te monety m.in. Zygmunta Starego, to nie żadne okazy, a tymbardziej nie z I-IVw. Więc przesada. Ale jesli znalezione na stanowisku archeo...to i boratynka niestety kwalifikuje się do zabytku, bo...z tego konkretnego miejsca :(
Bezmyslność tu duża, a więc i wina niestety ewidentna :(
Powoli zaczynam rozumieć popularnośc monet 2 złote GN oraz oksydowanych i innych lustrzanek: poprostu lokata kapitału! Nikt nie przywali się że zabytek! Nikt nie przywali się że wykopek! A tak? A tak to trzeba się znać...a nóż widelec kupię boratynkę i będę miał nalot na chatę? Paranoja koledzy niestety...
Napisano
W PAN-ie leży pewnie takich skorup 50 ton i od czasu do czasu sprzątaczka wywali parę kilo bo jej coś zawadza :)... Medal powinni im dać za taką ładną mozaikę :)))
Napisano
Witam.
Nie czuje sie złodziejem" a co więcej ciesze sie,że mam takich braci.
Życze powodzenia w walce z oszczerstwami.
Pozdrawiam.
Napisano
witam czyżby kolega...? jeśli tak to naprawdę szczerze współczuję to przykre co się dzieje życzę powodzenia i wytrwałości!
Napisano
Nie,nie,nie.Ale każdy z nas może być w podobnej sytuacji.A wyzwiska i groźby aresztu są nie na miejscu w cywilizacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie