MrSmith Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Jakbym znalazł coś z IV czy X wieku to bym z checią to oddał panom archeologom" i dokładnie pokazał miejsce. Niech sobie kopią skorupy i kości. Ale w popieprzonym kraju, lepiej się nie wychylać.(Na razie najstrasze co mam to 3 boratynki-ogryzki :)) Kolekcjonować monety żeby je skrzętnie ukrywać przed całym światem - paranoja. PS. Niedługo bedą zamykać jak ktoś będzie miał powyżej 2000 postów na tym forum.
Czarek Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 heh no tak to ja się zbliżam do 2 tysięcy-już czuje się zagrożony-otwieram sobie Kurier Lubelski z wczoraj i co widzę?artykuł pt.Archeologiczny paser w sieci-i na pół strony znów pieprzenie jaki to bandyta wpadł a na koniec optymistyczne słowa:Policjanci z komendy miejskiej oprócz znalezisk archeologicznych zabezpieczyli także komputer podejrzanego.Z jego pomocą ustalają wszystkie transakcje oraz kontakty Jarosława S-tak więc mili koledzy moneciarze którzy kiedykolwiek kupili cokolwiek od pana Jarosława S z Lublina-powinni czym prędzej znaleźć dobry słoiczek typu weck i powierzyć swoje zbiory ankom ziemnym"bo teraz to dopiero się rozpęta...okaże sie że bandytów masa cała zostanie odwiedzona przez sprawne organy ścigania...
Czarek Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 aha wyjaśniło się jak wpadł ten pan-cytuję:jak sie nieoficjalnie dowiedzieliśmy zatrzymanie ma związek ze sprawą innego mieszkańca Lublina wpadł w połowie października i tak dalej...więc chłopaki się rozkręcają...
kjfg Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć na podstawie tego tematu co z takimi aukcjamihttp://www.allegro.pl/item272963880_zestaw_wykopkow_monety_mazowsze_130szt_bcm.html
pomsee Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Do kogoś nie dociera, że okradł właśnie z tych monetek skarb państwa i został przestępcą ściganym przez prawo. W dodatku je sprzedaje więc pewnie popada pod paserstwo.Co za poronione prawo...
kjfg Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Przed chwilą wbiłem w wyszukiwarkę Allegro WYKOPKI"i zgadnijcie ile było aukcji?126 aukcji- 93 kolekcje 33 antykiTo tylu potencjalnych paserów tylko z jednegoportalu
okejos Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 wypuszczą gwałcicieli pedofili i morderców zeby pozamykac zbieraczy.. jak by co proscie o radom tam najnowsze wiezeinie.
Mic112 Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 im więcej czytam wiadomości z kraju marjenlandu" tym bardziej cieszę się że zdecydowałem się wyjechać wraz z rodziną obserwując ten cały cyrk z daleka mam wrażenie że bliżej nam do republiki kałmuckiej niż do cywilizowanego świata co gorsza nie widzę już nadziei dla tego kraju no chyba żeby jakiś 5 rozbiór ale jakoś chyba chętnych brak bo i co tu rozbierać kiedy wszystko już rozebrane:)
Swiety82 Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Rozebrać to powinni nasz RZĄD, wszak cały jest zepsuty do cna, i zmiana premiera czy kilku pionków na górze sprawy nie załatwi...
pokemon Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Na razie paki nie będzie:http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-46954.htmlPowiem wam, że te monety m.in. Zygmunta Starego, to nie żadne okazy, a tymbardziej nie z I-IVw. Więc przesada. Ale jesli znalezione na stanowisku archeo...to i boratynka niestety kwalifikuje się do zabytku, bo...z tego konkretnego miejsca :(Bezmyslność tu duża, a więc i wina niestety ewidentna :(Powoli zaczynam rozumieć popularnośc monet 2 złote GN oraz oksydowanych i innych lustrzanek: poprostu lokata kapitału! Nikt nie przywali się że zabytek! Nikt nie przywali się że wykopek! A tak? A tak to trzeba się znać...a nóż widelec kupię boratynkę i będę miał nalot na chatę? Paranoja koledzy niestety...
dect Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Sprawa zdaje sie jest ozwojowa" http://policja.pl/portal/pol/1/10782/
Czarek Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 o bandyta rolnik-2 detektory u niego ujawniono...panowie mający wykrywkę idziemy prostą drogą do pierdla!
jacenty2004 Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 W PAN-ie leży pewnie takich skorup 50 ton i od czasu do czasu sprzątaczka wywali parę kilo bo jej coś zawadza :)... Medal powinni im dać za taką ładną mozaikę :)))
ahins Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Witam.Nie czuje sie złodziejem" a co więcej ciesze sie,że mam takich braci.Życze powodzenia w walce z oszczerstwami.Pozdrawiam.
Mic112 Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 witam czyżby kolega...? jeśli tak to naprawdę szczerze współczuję to przykre co się dzieje życzę powodzenia i wytrwałości!
Swiety82 Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Jeśli ahins to ohater" tego postu, to kto go podkablował? Przyznać się!!! :)
ahins Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Nie,nie,nie.Ale każdy z nas może być w podobnej sytuacji.A wyzwiska i groźby aresztu są nie na miejscu w cywilizacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.