zaku Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 A to jeszcze jedna nierozwiązana zagadka, najprawdopodobniej nakładka na klamre. Ponieważ było to do klamry przyczepione(tymi dziurkami po bokach) czyli ktoś to naprawiał, rozmiar nakładki pasuje idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Całość. Czy jest ktoś w stanie to zidentyfikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Na tej nakładce widnieje godło Estonii, więc może... :) więcej nie wiem, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 http://www.fatherswar.org/buckles/buckle.htmkilka fajnych przerobionych i zniszczonych klamerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Do kolegi countryb a jak myślisz skoro pochodzi ze słynnej ziemianki (miałem ją dzisiaj w pracy bo myślałem że się zjawisz)Do kolegi zaku tak to jest trójząb. Z tego co się orientuje jest wiadomo jeszcze o kilku klamrach uznawanych za oryginały które znajdują się w kilku kolekcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Kolejna rozdeptana, jeszcze pachnie....pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagnetSS Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 uratowala komus zycie:-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Albo ktoś nieumiejętnie kopał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Wyraźnie widać, że współcześnie walnięta łopatą. Pewnie znalazł na złomie, jak cały kontener takich klamer tam sprzedałem;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Pewnie uratowała temu co ją prostował. Nie skaleczył się, nie dostał zakażenia i nie wywinął w kalendarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 soli miałeś mi wysłać fotki na maila-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janos Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Klamerka powyżej uratowała życie poszukiwaczowi w biesach, gdyż otrzymał cios za to, że miał za dużo łusek w plecaku, co skrupulatnie wykazała specjalistyczna waga w rękach sprawcy tej napaści pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagnetSS Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 hehe dobre Janosik,ja poznaje wage lusek po szybkosci uciekania poszukiwacza:-)jak da sie zlapac to znaczy ze zaciezko mial w plecaku,i trzeba go sprawdzic:-) mimo ze jestem silny jak tur to moj cios niewygiolby tak tej klamry,ja jakbym palnol poszukiwacza to klamra weszlaby mu tam gdzie sie koncza plecy a zaczynaja nozki:-Dna zdjeciu klamra prawdziwego Janosika,widocznie i pod Dwerniczkiem grasowal:-)ponad 200 postow walnelo mi dzis,wiec sobie gratuluje sam,bo od was to mozna tylko krytyke i powatpiewujace sapanie uslyszec:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 A kto mówi, że to Ty ją walnąłeś, Ty byś ją przepołowił z taką siłą, a potem ktoś szczęśliwy znalazłby ją pod drzewem. A tylko nie gratuluj sobie za bardzo bo mietka i wóda walona do lustra spowoduje jeszcze większe szkody ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janos Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Pokazujesz mi Bagnecik nieciekawą sprzączkę jakiegoś wiejskiego parobka, który zgubił ją jak orał pole. Jak chcesz zobaczyć prawdziwą klamrę Janosa to będziesz mógł mi złożyć pokłon, oddać hołd na bieszczadzkich pierwszowojennych szlakach, gdzie czasami grasuję i wyrywam matce-ziemi fanty i sam siebie nimi obdarowuje.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Ooooooo i tu też, hheheh, a wydawało mi sie, że trutnie już zapadły w sen zimowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Sezon zimowy nastał i bajdurzenie idzie pełną parą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 2. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2007 Jako, ze na Podkarpaciu sniegu niet, cieplutki destrukcik z pola.Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Na południu regionu kąpiel deszczowo-śnieżno-błotna, czysta" przyjemność, ale modyfikacji" nie było :)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Oj warunki fatalne, modyfikacji" nie było ale jako ciekawostka dzisiejsza klamerka po czyszczeniu, nie jest prostokątna a trapezowata, różnica prawie 3 mm w szerokości końców, dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Normalna klamra, aleś się uparł :) 3 mm heheh.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Najmniej pracochłonna świętokrzyska przeróbka - spiłowana tylko swastyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Witam! Również Swiętokrzyska robota.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.