zaku Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 A to jeszcze jedna nierozwiązana zagadka, najprawdopodobniej nakładka na klamre. Ponieważ było to do klamry przyczepione(tymi dziurkami po bokach) czyli ktoś to naprawiał, rozmiar nakładki pasuje idealnie.
zaku Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Całość. Czy jest ktoś w stanie to zidentyfikować?
MK Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Na tej nakładce widnieje godło Estonii, więc może... :) więcej nie wiem, pozdro
MK Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 http://www.fatherswar.org/buckles/buckle.htmkilka fajnych przerobionych i zniszczonych klamerek
soli Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Do kolegi countryb a jak myślisz skoro pochodzi ze słynnej ziemianki (miałem ją dzisiaj w pracy bo myślałem że się zjawisz)Do kolegi zaku tak to jest trójząb. Z tego co się orientuje jest wiadomo jeszcze o kilku klamrach uznawanych za oryginały które znajdują się w kilku kolekcjach.
cis Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Kolejna rozdeptana, jeszcze pachnie....pozdr.
danieloff Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 Wyraźnie widać, że współcześnie walnięta łopatą. Pewnie znalazł na złomie, jak cały kontener takich klamer tam sprzedałem;-)
martian. Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 Pewnie uratowała temu co ją prostował. Nie skaleczył się, nie dostał zakażenia i nie wywinął w kalendarz.
huk 100 Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 soli miałeś mi wysłać fotki na maila-pozdro
Janos Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Klamerka powyżej uratowała życie poszukiwaczowi w biesach, gdyż otrzymał cios za to, że miał za dużo łusek w plecaku, co skrupulatnie wykazała specjalistyczna waga w rękach sprawcy tej napaści pzdr.
bagnetSS Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 hehe dobre Janosik,ja poznaje wage lusek po szybkosci uciekania poszukiwacza:-)jak da sie zlapac to znaczy ze zaciezko mial w plecaku,i trzeba go sprawdzic:-) mimo ze jestem silny jak tur to moj cios niewygiolby tak tej klamry,ja jakbym palnol poszukiwacza to klamra weszlaby mu tam gdzie sie koncza plecy a zaczynaja nozki:-Dna zdjeciu klamra prawdziwego Janosika,widocznie i pod Dwerniczkiem grasowal:-)ponad 200 postow walnelo mi dzis,wiec sobie gratuluje sam,bo od was to mozna tylko krytyke i powatpiewujace sapanie uslyszec:-)
MK Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 A kto mówi, że to Ty ją walnąłeś, Ty byś ją przepołowił z taką siłą, a potem ktoś szczęśliwy znalazłby ją pod drzewem. A tylko nie gratuluj sobie za bardzo bo mietka i wóda walona do lustra spowoduje jeszcze większe szkody ;)
Janos Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Pokazujesz mi Bagnecik nieciekawą sprzączkę jakiegoś wiejskiego parobka, który zgubił ją jak orał pole. Jak chcesz zobaczyć prawdziwą klamrę Janosa to będziesz mógł mi złożyć pokłon, oddać hołd na bieszczadzkich pierwszowojennych szlakach, gdzie czasami grasuję i wyrywam matce-ziemi fanty i sam siebie nimi obdarowuje.Pzdr.
cis Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Ooooooo i tu też, hheheh, a wydawało mi sie, że trutnie już zapadły w sen zimowy.
MK Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Sezon zimowy nastał i bajdurzenie idzie pełną parą.
countryb Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Napisano 8 Grudzień 2007 Jako, ze na Podkarpaciu sniegu niet, cieplutki destrukcik z pola.Pozdr,
cis Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Na południu regionu kąpiel deszczowo-śnieżno-błotna, czysta" przyjemność, ale modyfikacji" nie było :)pozdr.
MK Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Oj warunki fatalne, modyfikacji" nie było ale jako ciekawostka dzisiejsza klamerka po czyszczeniu, nie jest prostokątna a trapezowata, różnica prawie 3 mm w szerokości końców, dziwne.
cis Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Normalna klamra, aleś się uparł :) 3 mm heheh.p
bjar_1 Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 Najmniej pracochłonna świętokrzyska przeróbka - spiłowana tylko swastyka...
lina_90 Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 Witam! Również Swiętokrzyska robota.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.