saper132 Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 witam kolegow od dluzszego czasu zauwazam ze uzytkownicy naszej strony pisza ze byli na poletku a ja wlasnie niewiem czy poletko to jest normalne chodzenie z wykrywka czy moze jakis inny sposob szukaniapzdt
Louis Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Jedni chodzą na poletko inni na łączki :). Pozdr :)
kuba321 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Hehe niezłe pytanko :] A tak na marginesie moi znajomi z Jasławychodząc na zewnątrz mówią - idę na POLE. My z pomorza mówimy - idę na DWÓR. Kiedyś płynąc promem z Szwecji do Finlandii znajomy zastrzelił mnie pytaniem tego typu.. Idę zapalić na pole, idziesz ze mną? :]]...CirrusCX
8total4 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Nie trzeba jechac do Jasła aby byc swiadkiem takiej sytuacji CirrusCX .. w Częstochowie Mówi się jeszcze 'na dwór' a w Krakowie (bynajmniej kilka osob ktore znam) już wychodzi 'na pole' Przejechac Jurę i taka różnica :)pozdrawiam!
Hitboy64 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 A masz takowy dwór hrabio? :) ja jeśli tak to czy chce Ci się wyłazić na sam dach? :) Pole też odpada :) to może po prostu na zewnątrz? :)
krzysiek1976 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Żeby było ciekawiej, w Bełchatowie(gdzie mieszkam), chodzenie, bieganie to ciekanie".Więc spacer z wykrywką to ciekanie po polu".A gdy ktoś powie, że chce mu się chlać", to często wcale nie znaczy, że jest spragniony, tylko ...głodny.
Hitboy64 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ciekanie po poletku na dworze :) A potem chlanie kiełbasy z ogniska :P Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 20:21 05-11-2007
karpik Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Mówi się też na podwórko".To jest takie miejsce gdzie był dwór, ale przeszli po nim koledzy po kiju;)-i po dwórku";)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.