saper132 Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 witam kolegow od dluzszego czasu zauwazam ze uzytkownicy naszej strony pisza ze byli na poletku a ja wlasnie niewiem czy poletko to jest normalne chodzenie z wykrywka czy moze jakis inny sposob szukaniapzdt
Louis Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 Jedni chodzą na poletko inni na łączki :). Pozdr :)
kuba321 Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Hehe niezłe pytanko :] A tak na marginesie moi znajomi z Jasławychodząc na zewnątrz mówią - idę na POLE. My z pomorza mówimy - idę na DWÓR. Kiedyś płynąc promem z Szwecji do Finlandii znajomy zastrzelił mnie pytaniem tego typu.. Idę zapalić na pole, idziesz ze mną? :]]...CirrusCX
8total4 Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Nie trzeba jechac do Jasła aby byc swiadkiem takiej sytuacji CirrusCX .. w Częstochowie Mówi się jeszcze 'na dwór' a w Krakowie (bynajmniej kilka osob ktore znam) już wychodzi 'na pole' Przejechac Jurę i taka różnica :)pozdrawiam!
Hitboy64 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 A masz takowy dwór hrabio? :) ja jeśli tak to czy chce Ci się wyłazić na sam dach? :) Pole też odpada :) to może po prostu na zewnątrz? :)
krzysiek1976 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Żeby było ciekawiej, w Bełchatowie(gdzie mieszkam), chodzenie, bieganie to ciekanie".Więc spacer z wykrywką to ciekanie po polu".A gdy ktoś powie, że chce mu się chlać", to często wcale nie znaczy, że jest spragniony, tylko ...głodny.
Hitboy64 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 ciekanie po poletku na dworze :) A potem chlanie kiełbasy z ogniska :P Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 20:21 05-11-2007
karpik Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Mówi się też na podwórko".To jest takie miejsce gdzie był dwór, ale przeszli po nim koledzy po kiju;)-i po dwórku";)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.